Ο Καζαμίας του Anorthosis24 για το 2013 (Μέρος δεύτερο)

Ο Καζαμίας του Anorthosis24 επιστρέφει σήμερα με το δεύτερο μέρος για το 2013. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Απρίλης

Με την ομάδα μας να έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ο Λέβι από το Ρίο που βρίσκεται δίνει άδεια στους ποδοσφαιριστές μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο Κάκος του υπενθυμίζει ότι έχουμε και Ευρώπη το καλοκαίρι, αλλά παίρνει την εξής απάντηση από τον Λέβι: «Χικ χικ χικ». Στο μεταξύ, στην τετράδα για τα πλέι οφ βρίσκεται εκτός από την ομάδα μας, το Αποέλ, η Ομόνοια και η Αλκή, η οποία με μία φανταστική πορεία στον δεύτερο γύρο, χτυπάει Ευρώπη. Ο Νεόφυτος Λάρκου παίρνει το ανώτατο βραβείο από την διοίκηση της Αλκής, την κόκκινη και θαλασσί καμήλα από τον Μαζωτό. Στο μεταξύ, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλλα Αντωνιάδου, δίνει τα συγχαρητήρια της στην Ανόρθωση για την κατάκτηση του τίτλου και δηλώνει πιστή στρατιώτης στην ιδέα του Φοίνικα. Υπόσχεται οικονομική βοήθεια στην ομάδα μας, και μας γράφει τρία οικόπεδα στη Λάρνακα και τα οικόπεδα 7, 8 και 9 της ΑΟΖ μας. Την επόμενη ημέρα, το Anorthosis24 έχει πρώτο θέμα «και της ΑΟΖ μας τα στενά είναι όλα γαλανά». Αντιδρά ο Ερντογάν, ο οποίος λέει ότι τα οικόπεδα είναι συνιδιοκτησία των Τουρκοκυπρίων και απειλεί με πόλεμο την Κύπρο. «Make love not war» η απάντηση της Πραξούλλας, με τον Ερντογάν να απαντά «Αι σικτίρ Πραξούλ. Χωράφ θάλασσα για λλόου σας».

Έρχεται και το πρώτο παιγνίδι για τα πλέι οφ, στο οποίο αντιμετωπίζουμε την Ομόνοια, η οποία έρχεται στο Ναό με πολλές ελλείψεις. Αβραάμ και Εφρέμ βρίσκονται στο Άγιο Όρος, ο Φρέντι έχει γυρίσματα στην ταινία Φρέντυ Κρούγκερ, ο Χριστοφή  και ο Ρουσιάς στα κρατητήρια επειδή πιάστηκαν να βάζουν βεργά στη Σωτήρα. Εύκολη νίκη για την ομάδα μας με τον Αλέξα υπηρεσιακό προπονητή, με Κόλιν, Άντιτς, Σιέλη να πετυχαίνουν από δύο τέρματα και ένα ο Ζόρζε, και να παίρνουμε τη νίκη με 4-3, καθώς τα τρία ήταν αυτογκόλ. Το Αποέλ παραπαίει, καθώς δέχεται την ήττα από την Αλκή και η οποία βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση. Ένσταση από την ομάδα της Λευκωσίας, καθώς δέχθηκε τέσσερις κίτρινες κάρτες, κάτι που απαγορεύεται ρητά στην συμφωνία ΚΟΠ – Αποέλ.

Η Τρόικα έρχεται ξανά στην Κύπρο, αυτή την φορά αποκλειστικά για την Ομόνοια, η οποία χρωστάει πλέον 37 εκατομμύρια Ευρώ. Ο Χριστόφιας υπόσχεται ότι θα βγει στους δρόμους με την φανέλα της Θύρα 9 για να μην υπογραφτεί μνημόνιο με την Ομόνοια όσο ζει. Το πρόγραμμα λιτότητας της Ομόνοιας αναφέρει ότι η ΑΤΑ θα κοπεί στους ποδοσφαιριστές, θα υπάρχει μείωση 95% στους μισθούς, ενώ ο προϋπολογισμός δεν θα ξεπερνά τις 300 χιλιάδες Ευρώ.  Στο μεταξύ, ο Φοίβος ανακοινώνει ότι τα εκατομμύρια του ΤσουΛου χάθηκαν στα αξιόγραφα, στα ταξίδια και στο bingo της Άσσιας. Η Ομόνοια επίσης ανακοινώνει μεταγραφή μπαμ. Πανίκος Χατζηλιασής στην θέση του Εκπρόσωπου Τύπου, ο οποίος κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις: «Ήρθα στο ενδοξότερο σωματείο της Κύπρου, το λαοφιλέστερο, και στέλνω μήνυμα στους εκατομμύρια απίστευτους, ασυναγώνιστους, ανίκητους οπαδούς μας να σταθούν ασπίδα στα συμφέροντα της απίθανης ομάδας μας. Δεν θα περάσει ο φασισμός – Μολών λαβέ».

Υπάρχουν και παιγνίδια όμως, με τον Αλέξα να κοουτσάρει και πάλι την ομάδα μας. Οι οδηγίες του σαφείς: «Να παίζεται ήρεμα, να χρησιμοποιείται το μυαλό σας. Όχι αχρείαστα τάκλιν, μην παίρνετε κίτρινες για το τίποτα»…  Ο απολογισμός με Αλκή και Αποέλ, δύο νίκες με 3-0, 19 κίτρινες και τρεις κόκκινες για την ομάδα μας. Στο μεταξύ ο Παντελοχαγιόν βγάζει τον δεύτερο του προσωπικό δίσκο με την ονομασία «Με πήρανε μια μέρα συνοδό», με επιρροές από Παντελίδη. Τελευταίο παιγνίδι για τον μήνα Απρίλιο με την Αλκή, στο οποίο ερχόμαστε ισοπαλία 1-1, η πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα μας μετά το παιγνίδι με Αέλ για τον πρώτο γύρο.

Μάης

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα όπου υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο μήνας αρχίζει με είδηση από το Αστυνομικό δελτίο, όπου ο Σχίζας συλλαμβάνεται για εισαγωγή aspro clear από την Κολομβία. Συνολικά, 19 τόνοι aspro clear σε μορφή σκόνης ανακαλύπτονται στον Αρχάγγελο. Ο Χατζηλιασής σβήνει το tattoo solo apoel που είχε κάνει, και δείχνει περήφανος το καινούριο του, psofo apoel. Στη Λεμεσό τώρα, φεύγει ο Σοφοκλέους από την Αέλ και αφήνει πολλά χρέη. Μόνη λύση είναι να ενωθούν Αέλ και Άρης, με τον Χατζηκυριάκο να υπόσχεται πακτωλό χρημάτων. Πράγμα που γίνεται, με την νέα ομάδα να ονομάζεται Αριέλ, με σήμα μία γοργόνα.

Στα αγωνιστικά τώρα, υπάρχουν και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου. Η ομάδα μας πήγε στα ημιτελικά χωρίς να δώσει αγώνες για τα προημιτελικά, καθώς η Ομόνοια που ήταν η αντίπαλος μας δεν είχε να πληρώσει για λεωφορεία για να μεταφέρουν την ομάδα στη Λάρνακα. Την λύση έδωσε την τελευταία στιγμή ο Μιλτής, όπου επιστράτευσε έξι φορκλιφτ για να φέρουν τους παίχτες, αλλά ήρθαν στη Λάρνακα δύο ημέρες μετά το παιγνίδι. Στα ημιτελικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Αχκούλλα, την οποία «σκουπίζουμε» με δύο νίκες μέσα έξω. Ο παρατηρητής του αγώνα στέλνει στη Δικαστική τον Ρονκάτο με την κατηγορία της εγκληματικής επίθεσης, ο οποίος έριξε στην κερκίδα τη φανέλα του.

Φθάνουμε λοιπόν στα δύο τελευταία παιγνίδια για το πρωτάθλημα. Η Ομόνοια δεν έρχεται καθόλου στο Αντώνης Παπαδόπουλος καθώς απεργούν οι εταιρίες λεωφορείων, ενώ μένει το Αποέλ την τελευταία αγωνιστική. 0-0 τελειώνει το παιγνίδι, και ο Χατζηλιασής μαζί με τον Τάκη Αντωνίου ετοιμάζονται να κάνουν την απονομή στην ομάδα μας. Ένα τρόπαιο που δεν είδαμε ποτέ, καθώς Χατζηλιασής και Αντωνίου το κλέβουν, και ανακηρύσσουν τους εαυτούς τους πρωταθλητές. «Είναι μεγάλη τιμή για την Ομόνοια, η οποία παρόλες τις αντιξοότητες, κέρδισε δίκαια τον φετινό τίτλο» οι δηλώσεις του Χατζηλιασή. «Με το έτσι και το θέλω το Αποέλ πήρε το τρόπαιο» οι αντίστοιχες δηλώσεις του Αντωνίου. «Φταίει η ΕΟΚΑ Β», λέει με την σειρά του ο Χριστόφιας.

Τελικός Κυπέλλου λοιπόν, το τελευταίο παιγνίδι πριν κλείσει η φετινή χρονιά. Ανόρθωση εναντίον Απόλλωνα. Ο Λέβι φθάνει επιτέλους στην Κύπρο, και παίρνει ξανά τα ηνία από τον Αλέξα. Μαζί του φαίρνει και 10 Βραζιλιάνες. «Ανακάλυψα ταλεντάρες στο Ρίο», η απάντηση του. Δικηγόρος και Μπλε Πάνθηρας έμειναν πίσω όμως… 10 χιλιάδες Ανορθωσιάτες και 10 Βραζιλιάνες κάνουν το ΓΣΠ κόλαση, και σπρώχνουν την ομάδα προς την κατάκτηση του double. «Na na nananana nana nana nana nana Lambada» δηλώνει ο Λέβι στην συνέντευξη τύπου μετά το παιγνίδι.

Η Ανόρθωση λοιπόν στην κορυφή της Κύπρου μετά από πέντε χρόνια. Ρεκόρ βαθμών με σύνολο κερδισμένων 88, ρεκόρ καλύτερης επίθεσης, καλύτερης άμυνας, και περισσότερων καρτών με 147 κίτρινες και 14 κόκκινες. Η UEFA ως ένδειξη τιμής μετονομάζει την κίτρινη κάρτα σε κάρτα Ανόρθωσης. Η Μπαρτσελόνα κατακτάει το Champions League, ο μεγάλος στόχος για την Ανόρθωση για την επόμενη χρονιά, νικώντας στον τελικό την Ρεάλ με 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πέπε, ο οποίος ισοφάρισε στο 88’ αλλά αποβλήθηκε στο 91’ με δεύτερη κάρτα Ανόρθωσης, όταν ανέτρεψε τον Μέσι στην περιοχή.

Ιούνης

Μήνας μεταγραφικής ενίσχυσης ο Ιούνιος, καθώς ο Λέβι θέλει να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Champions League. Ο Κάκος τονίζει ότι δεν θα γίνουν πολλές προσθαφαιρέσεις, για να μην χαλάσει η συνοχή της ομάδας. Βαλβέρδε, Λαβόρδε, Ρέζεκ, Σπαντάτσιο, Ίλιτς, Ζόρζε, Άντιτς, Ρονκάτο, Ιτζάγκι, Αλέξα, Κόλιν, Σιέλης, και Κάλβο πωλούνται σε διάφορες ομάδες. Επανέρχεται ο Μπλάζιτς ο οποίος ήταν δανεικός στη Σαλαμίνα, και η ομάδα προσπαθεί να φέρει λαυράκια από τη Βραζιλία. Τελικά οι ποδοσφαιριστές δεν τσιμπούν στις προτάσεις μας, και ένα μήνα πριν τα πρώτα επίσημα παιγνίδια, η ομάδα είναι γυμνή από παίχτες. Στο μεταξύ, ο Σχίζας καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση για τα aspro clear από την Κολομβία. Επανεκδίδεται το τραγούδι του Τσιτσάνη «το βαπόρι απ’την Περσία» με στίχο «Το Βαπόρι απ’την Περσία πιάστηκε με aspro clear».

Στην Ομόνοια αναμένουν συνταρακτικές εξελίξεις, καθώς ο Πρίγκιπας Μιλτάχ της Σαουδικής Αραβίας ενδιαφέρεται να αναλάβει τα ηνία του σωματείου της Λευκωσίας, και υπόσχεται δεκάδες εκατομμύρια για μεταγραφές και σανό και μεγάλο στάβλο για τους αγώνες της Ομόνοιας. Στο Αποέλ τώρα, κάνουν τις πρώτες τους μεταγραφές με όσα χρήματα έμειναν από το Champions League. Κίττος, Χρούμπες και Κολάνης ντύνονται στα γαλαζοκίτρινα και στις πρώτες τους δηλώσεις τονίζουν πως θα κάνουν τα πάντα για να επαναφέρουν το Αποέλ στην κορυφή του Κυπριακού πρωταθλήματος. Ακολουθούν οι Τράττος, Τσαγγάρης και Παναγή, όπου στο άκουσμα της μεταγραφής τους γίνεται πανδαιμόνιο στη Λευκωσία. Στην Αριέλ, δηλώνουν για έδρα το waterpark στο Φασούρι, ενώ στον Απόλλωνα διοργανώνουν συναυλία του Σάκη Ρουβά στο Τσίρειο για να πάρουν λεφτά για μεταγραφές. «Σάκη γερά, ένας σαν και εμάς» φωνάζουν οι οπαδοί του Απόλλωνα που βρέθηκαν στην συναυλία. Στην Αχκούλλα επιστρέψει ο Κρόιφ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή, τεχνικού διευθυντή, εφόρου, Προέδρου και ταμεία.

Πίσω στα δικά μας, ο Κάκος υπόσχεται άμεση μεταγραφική ενίσχυση πριν το τέλος Ιουνίου. Τονίζει πως έχουμε συμφωνία με 7 παίκτες, οι οποίοι έκαναν προσφυγή να μείνουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους και οι οποίες προσφυγές θα εκδικαστούν στις 9 Ιουλίου, αλλά αναφέρει ότι θα βρίσκονται στην ομάδα νωρίτερα και πριν ολοκληρωθεί ο μήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ