Ο Καζαμίας του Anorthosis24 για το 2013 (Μέρος πρώτο)

Αλλαγή χρόνου λοιπόν, και ο Καζαμίας δεν μπορούσε να λείψει από το Anorthosis24, ο οποίος θα χωριστεί σε τέσσερα μέρη για να κάνει το διάβασμα πιο εύκολο. Ο Καζαμίας λοιπόν, με τον δικό του τρόπο, σας λέει από τώρα τι θα γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, έτσι για να μην αγωνιάτε άδικα! Αρχίζουμε λοιπόν:

Ιανουάριος

Από την αρχή στα βάσανα, καθώς η πτήση του Λαβόρδε ακυρώνεται και η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου. Με το άκουσμα της είδησης, κάνει δηλώσεις ο Χατζηλιασής ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά «αυτό σημαίνει πρωτάθλημα επί ίσοις όροις! Με το έτσι και το θέλω, ο Λαβόρδε θα έρθει στην Κύπρο σε δύο μήνες!». Don’t worry το σχόλιο του Ρόνι Λέβι, Ζούλα is here! «Μα ποιος Ζούλα is here mr coach?», αφού ο Ρουμάνος πωλήθηκε σε ομάδα της Κίνας για δυομιση εκατομμύρια Ευρώ. Με αυτά και με αυτά λοιπόν, δίνουμε το πρώτο μας παιγνίδι για το 2013 με την Δόξα, όπου ο μίστερ Λέβι πειραματίζεται και πάλι με την εντεκάδα. Αλέξα – Σκοπελίτης στο κέντρο της άμυνας, Ίλιτς σέντερ φορ, Ρέζεκ δεξί μπακ και Άντιτς στην θέση του Λαβόρδε.

Παραδόξως όμως, το σχήμα πετυγχαίνει και η ομάδα μας παίρνει την νίκη με 4-0. Το αποέλ νικάει επίσης, καθώς με πέναλτι που κέρδισε ο Μαντούκα στο 93 από τάκλιν του… Ατόρνο, ο ίδιος παίχτης γράφει το τελικό 1-0 για την ομάδα της Λευκωσίας. Ακολουθεί η Αλκή για την ομάδα μας, την οποία συντρίβει 6-0 με το ίδιο σύστημα με Δόξα!  Με τίτλο Hail Levi και μουστάκι α λα Χίτλερ κυκλοφορεί την επόμενη ημέρα πρωτοσέλιδα η Γερμανική Kicker, αντιδρούν στο Ισραήλ και απειλούν με πυρηνικό πόλεμο. Το αποέλ νικάει τον Απόλλωνα στην Λεμεσό με 1-0, με φοβερή εκτέλεση πέναλτι του Μαντούκα στο 94΄. Στο μεταξύ, ο Οχαγιόν αποχαιρετά την ομάδα μας, καθώς βρήκε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία και αλλάζει το όνομα του σε κάτι πιο καλλιτεχνικό: Μόσες Παντελοχαγιόν.

Φθάνουν τα ντέρμπι λοιπόν για την Μεγάλη Κυρία με Απόλλωνα και Ομόνοια. Στο μεσοδιάστημα πέτυχε δύο εύκολες νίκες με Αλκή για τον θεσμό του Κυπέλλου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάστρου ο οποίος είχε συνολικά 22 αποκρούσεις. Οι δύο σε σουτ του Κόλιν. Με Απόλλωνα στο Παπαδόπουλος λοιπόν, ενώ μία ημέρα προηγουμένως ο Λαβόρδε γράφει από την Κολομβία στον λογαριασμό του στο Facebook «Team very is good. Tomarroou, win apollon ladies. I like!». Κάτι που γίνεται πράξη. 2-0 με σκόρερ τους Ρέζεκ και Ίλιτς, στο 95΄και 96’ αντίστοιχα! «Τα τέρματα ήρθαν γρήγορα γιαυτό και στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός μας για να διαφυλάξουμε το σκορ», λέει ο Λέβι στην συνέντευξη τύπου. Το αποέλ έρχεται ισοπαλία με την Ομόνοια, 1-1, έχοντας ισοφαρίσει στο 93’ με πέναλτι του Μαντούκα, και η διαφορά πάει στους έξι. Απομένει λοιπόν το ντέρμπι με την Ομόνοια στο εξοχικό για να κλείσει ο Ιανουάριος, αλλά έρχονται τα πρώτα μαύρα σύννεφα.

Ο Ρούι Ντουάρτε, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας τον Ιανουάριο, σπάζει το πόδι του μετά από τάκλιν του Αλέξα στην προπόνηση. Κίτρινη κάρτα στον Αλέξα διατάζει η ΚΟΠ, και εκτός του Ντουάρτε, χάνουμε και τον Αλέξα που τις κάνει 10. Εμείς δεν πτοούμαστε όμως! Παρότι παίζουμε με 8 παίκτες από το 17’, ο Ρονκάτο πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στο 93’, και επειδή δεν υπάρχουν νέα pop hits για να χορέψει, χορεύει το Macarena. Ο Ιούλιος Κονναρής βάζει την μάσκα του Star Wars, αλλά ο Φοίβος Κωνσταντινίδης του ΓΣΠ τον μηνύει, για κάποιον άγνωστο λόγο.  «Πρωτάθλημα επί ίσοις όροις» ζητάει και πάλι ο Χατζηλιασής, παρόλο που η ομάδα του νίκησε τον Ολυμπιακό με… πέναλτι του Μαντούκα στο 95’. Με αυτά και με αυτά, φεύγει ο Ιανουάριος με την ομάδα μας έξι βαθμούς πάνω από το αποέλ.

Φεβρουάριος

17 νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει η ομάδα μας στις πρώτες 19 αγωνιστικές, έχοντας σπάσει το κάθε ρεκόρ. Ο Παντελοχαγιόν αποκτάει τον πρώτο του πλατινένιο δίσκο και βρίσκει θέση στο σχήμα Καρράς – Πάολα – Παντελίδης. Ο Λαβόρδε βρίσκεται ακόμη στην Κολομβία, περιμένοντας την πτήση του, ενώ ο Κάλβο σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο μία και καλή. Χιλιάδες τα μηνύματα συμπαράστασης στον Ισπανό άσο, ο οποίος αποφασίζει να συνεχίσει και υπόσχεται ότι από εδώ και πέρα θα δούμε ένα άλλο Κάλβο. Ο Λέβι γίνεται πρόσωπο του μήνα στο περιοδικό TIME, ενώ ο Ζούλα στην Κίνα γίνεται πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα… μπάσκετ, με 28.8 πόντους μέσο όρο ανά παιγνίδι. Ο Χατζηλιασής εξαφανίζεται και πάλι, ενώ γνωστός ακροατής του Replay ξαναπαίρνει τηλέφωνο και τους ρωτάει πάλι: «Μα εν έχετε την έννοια του;». Ο Keyser Soze διοργανώνει ακόμα μία φορά αποστολή αναζήτησης του σε όλες τις άκρες του πλανήτη μας.

Υπάρχει και ποδόσφαιρο όμως! Η ομάδα μας έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι έχει πληρώσει τους ποδοσφαιριστές του για πρώτη φορά από το προηγούμενο παιγνίδι με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ! Οι ποδοσφαιριστές του αντιστέκονται λυσσαλέα στο χορτάρι του Αντώνης Παπαδόπουλος, αλλά με χατ τρικ του Ρέζεκ στα πέντε τελευταία λεπτά, το πριμ… πάει του κώλου! Φωνές από τον Χατζηλιασή που επανεμφανίζεται! «Θα πάρουμε το πρωτάθλημα με το έτσι και το θέλω!». Έκλεες και έθελες η άμεση απάντηση του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου. Στο μεταξύ, ο Keyser Soze χάθηκε κάπου στην Λατινική Αμερική ψάχνοντας για τον Χατζηλιασή, ο οποίος διοργανώνει την δική του ομάδα αναζήτησης για να βρει τον Keyser Soze! Το Αποέλ παίρνει την νίκη με την Σαλαμίνα με 1-0, με τον Τσαγγάρη να μην δίνει 4 πέναλτι στους ερυθρόλευκους. Το τέρμα πέτυχε ο Ατόρνο όταν με δυνατό σουτ βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Επόμενη αντίπαλος για την ομάδα μας η Σαλαμίνα. Ο Λέβι συνεχίζει να πειραματίζεται και κατεβάζει ένα σύστημα 2-2-2-3-1. Total football, με τον καθένα να μην ξέρει που αγωνίζεται. Ακόμη και έτσι όμως, η αρμάδα του Ισραηλίτη τεχνικού νικάει με το επιβλητικό 7-0 με τρεις ασσίστ του Κόλιν, που την βρίσκει στον νέο του ρόλο ως «κάπου μέσα στο γήπεδο». Την επόμενη ημέρα κυκλοφορεί το Kicker με τίτλο «Κόλιν: Ο νέος Πλατινί». Διαμαρτύρεται για τον τίτλο ο Παντελοχαγιόν, ο οποίος τονίζει ότι ο μόνος νέος Πλατινί είναι αυτός, με τον δίσκο του να γίνεται τέσσερις φορές πλατινένιος. Απίστευτο, ισοπαλία 1-1το Αποέλ με την Αγία Νάπα στο ΓΣΠ, με αυτογκόλ του Μαντούκα στο 94’! Η διαφορά εκτοξεύεται στους 8 και πλέον η ομάδα μας είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο!

Μένει ένα παιγνίδι για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μας τον Φεβρουάριο, αυτό με την φορμαρισμένη Αγία Νάπα. Κίτρινος πυρετός για την ομάδα μας, με 7 παίκτες να είναι εκτός λόγω καρτών και 14 στο όριο! Πειραματίζεται και πάλι ο Λέβι για να βρει την ιδανική σύνθεση, ο οποίος στο τέλος εκπλήσσει ακόμη μία φορά! 1-0 για την ομάδα μας στο 91’ με σκόρερ τον Βαλβέρδε ο οποίος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης! Στο γήπεδο μετά από αρκετό καιρό ο Keyser Soze, ο οποίος ανευρέθηκε στις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, παίζοντας ποδοβόλει με καμιάν 20αριά γυμνόστηθες Βραζιλιάνες. «Εν με κόφτει η Ανόρθωση πλέον, αφήστε με δαμέ με τους μώρατσους» φαίνεται να είπε στην ομάδα διάσωσης, οι οποίοι τον έφεραν στην Κύπρο με το ζόρι. Γράφει και το πρώτο του θέμα στο Anorthosis24 μετά από αρκετό καιρό, με τίτλο, «Και του Ρίο τα στενά, είναι όλα γαλανά!». Ακολουθεί ακόμη ένα με τίτλο «Τι έκανα στο Ρίο ένα μήνα», στο οποίο αν δεν είσαι 18 ετών και άνω, δεν μπορείς να το διαβάσεις. Διαβάζοντας το άρθρο, ο Δικηγόρος του Διαβόλου και ο Blue Panther εξαφανίζονται. Φήμες λένε πως βρίσκονται στο Ρίο… Στο μεταξύ, με πέντε μέρες καθυστέρηση στην καθυστέρηση, έρχεται ο Λαβόρδε Κύπρο.

Μάρτιος

Μπαίνουμε λοιπόν στον πιο κρίσιμο μήνα. Στον Μάρτιο έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατά σειρά ΑΕΚ, ΑΕΛ και Αποέλ, αν και προηγείται χρονικά το παιγνίδι με Εθνικό. Με τον Εθνικό λοιπόν στο Δασάκι, αρχίζει το οδοιπορικό μας για αυτό τον δύσκολο μήνα. Μία ημέρα προηγουμένως, φήμες έλεγαν πως έφθασαν στο Δασάκι τέσσερα Land Rover από τη Λευκωσία χωρίς μηχανή. Το Anorthosis24 εξετάζει τις φήμες, αλλά αποφασίζει να μην δημοσιεύσει τίποτε μέχρι το τέλος του παιγνιδιού. Ακόμη και με τα Land Rovers, τίποτε δεν σταματά την Ανόρθωση, η οποία παίρνει την νέα νίκη με το εμφαντικό 4-0, με χατ τρικ του Βαλβέρδε, ο οποίος δηλώνει πως δεν θα ξαναγωνιστεί ποτέ σαν τερματοφύλακας. Όπως είπε, από τον καιρό που παίζει επιθετικός, επολλίναν οι γεναίτζες που τον κάμνουν add στο Facebook. Στο μεταξύ, ο Ζούλα κάνει φοβερή χρονιά στην Κίνα, και ήδη ακούγεται έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του NBA. Στο μεταξύ, το Αποέλ έρχεται ισόπαλο με την Αχκούλα στο ΓΣΖ, και η διαφορά εκτοξεύεται στους δέκα βαθμούς! «Με το έτσι και το θέλω» λέει ο Χατζηλιασής. Κανένας δεν δίνει σημασία πλέον στο τι λαλεί.

Έρχεται λοιπόν η ΑΕΚ στο Αντώνης Παπαδόπουλος. 3-0 στο ημίχρονο! Όι για μας, για την ΑΕΚ! Αχ και να είχα ένα Ζούλα τωρά στον πάγκο, λέει ο Λέβι που μέσα του. Κοιτάζει πίσω, κοιτάζει, κοιτάζει… «Ιούλιε, μπαίννεις!». «Εγώ μάστρε;;;». «Εσύ ναι!». Κίνηση ματ του Λέβι. Ο Ιούλιος Κονναρής, κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Τρέχει, μαρκάρει, μοιράζει, αλλά και ΣΚΟΡΑΡΕΙ! Με δύο τέρματα του Κονναρή και δύο του Λαβόρδε, η ομάδα μας κάνει την ανατροπή του αιώνα και εκμεταλλεύεται την ήττα του Αποέλ από την ΑΕΛ και παίρνει την διαφορά στους 13. «Πρωτάθλημα γιοκ» η δήλωση του Κάκου με αποδέχτες αυτούς του Αποέλ. Στο μεταξύ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με ΑΕΚ, Ιούλιος Κονναρής, απολύεται γιατί ζήτησε και δεύτερο μισθό σαν ποδοσφαιριστής. Χωρίς παίχτες ο Λέβι για τον αγώνα με ΑΕΛ, καθώς οι 12 είναι κιτρινισμένοι, και οι 3 τραυματίες, και ο Ιούλιος απολυμένος. Βρίσκει όμως την λύση! Καλεί τον Παντελοχαγιόν για μία και μοναδική παράσταση στο Τσίρειο. Μαζί του έρχεται και η Πάολα, αφού είναι πλέον ζευγάρι.

Τσίρειο λοιπόν, δύο παιγνίδια μακριά από τον τίτλο πριν ακόμη τα πλέι οφ! Η ομάδα μας, για ακόμα μία φορά, δεν καταλάβει ούτε που απουσίες ούτε που τίποτε! Με μία απίστευτη εμφάνιση, κερδίζει με 3-0 με χατ τρικ του Παντελοχαγιόν και εκμεταλλεύεται την ήττα του Αποέλ που την… Πάφο, με την διαφορά να φθάνει τους 16! Εκστασιασμένος ο Παντελοχαγιόν, κάμνει δήλωση πως επιστρέφει στην Ανόρθωση για πάντα! Η Πάολα στέλλει του τελεσίγραφο. Ή την Ανόρθωση ή εμένα. Την επόμενη ο Ισραηλίτης είναι ήδη Αθήνα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ομάδα.

Στο μεταξύ, ο Δικηγόρος του Διαβόλου και ο Blue Panther βρίσκονται στο Ρίο και δεν έρχονται πίσω στην Κύπρο. Βάζουν το topless ποδοβόλει πάνω από την ομάδα, και διαγράφονται από το Anorthosis24. «Έπιαν μας και μια έννοια» η απάντηση τους…

Ο κόσμος της Ανόρθωσης προετοιμάζεται να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο που την 26η αγωνιστική. «Τίποτε δεν τελείωσε» λέει ο Χατζηλιασής. Οι Αποελίστες παίρνουν τα 450 εισιτήρια που τους αναλογούν. Στέλνουν μας πίσω τα 437. Στολισμένο το Αντώνης Παπαδόπουλος, το Βαρώσι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Υπάρχει μόνο ένα μικρό προβληματάκι. Χασιμιός ο Λέβι. Δύο ώρες πριν το παιγνίδι, βάζει status στον λογαριασμό του στο Facebook. «Chilling and drinking at Cobacabana with @Dikigoros tou Diavolou and @Blue Panther». Χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Αλέξα, ο οποίος έχει το UEFA F. Παρόλες τις αντιξοότητες, η ομάδα μας κάνει το καθήκον της. 4-0 το Αποέλ, το οποίο άντεξε 7 λεπτά. Και τα τέσσερα τέρματα ο Ρέζεκ μετά από σέντρες του Κόλιν, και στα 4 εμαρκάρισκεν ο Ζουέλα. Πρωτάθλημα για την Ανόρθωση μετά που 5 χρόνια λοιπόν! Οι πόλεις της Κύπρου φλέγονται και η Ανόρθωση ετοιμάζεται για το Champions League. Ο Λέβι μαθαίνει το σκορ που το Livescore.com. Του Δικηγόρου και του Πάνθηρα εν τους κόφτει καν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ