Να μην γίνουν πάλι τα ίδια λάθη…

Η σημερινή ανακοίνωση για το προφίλ του εκτελεστικού προέδρου, κάθε άλλο παρά με θετικό μάτι αντιμετωπίστηκε από τον κόσμο της ομάδας.

Άδικά; Προφανώς όχι, γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα πλέον φταίνε όλοι και όλα, είτε φταίνε είτε όχι. Και για αυτή την κατάσταση, ο τελευταίος που ευθύνεται είναι ο κόσμος, που είδε τα όνειρα του κουρελιάζονται ακόμη μια χρονιά, λόγω δικών μας πάλι λαθών. Και σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα σου φταίνε όλα, είναι κανόνας.

Ωστόσο η πρόθεση για να προσληφθεί έμμισθος στη θέση του προέδρου πέρασε στα ψιλά! Είναι άραγε αποφασισμένος ο Χρήστος Πουλλαΐδης, να αφήσει τα πειράματα και τις αλχημείες και να παραδώσει τα κλειδιά σε άτομο του ποδοσφαίρου με όλα αυτά τα κριτήρια που μας αρίθμησαν; Εάν ναι, είναι βήμα προς τα εμπρός. Γιατί τους τελευταίες δύο μήνες ο Χρήστος Πουλλαΐδης, κατάφερε με τα λάθη του να χάσει αυτό που κέρδισε τους προηγούμενους 18 μήνες, τη στήριξη της πλειοψηφίας του Ανορθωσιάτικου κόσμου και πέταξε στα σκουπίδια την περίοδο χάριτος που του είχε δοθεί.

Γιατί ναι, έβαλε λεφτά στην ομάδα ο πρόεδρος κανείς δεν το αρνείται, φαίνεται και από τα οικονομικά και από τους πληρωμένους ποδοσφαιριστές. Εφάρμοσε εταιρικό πλάνο και πλέον υπάρχει περισσότερος έλεγχος για τα λεφτά που βγαίνουν από τα ταμεία, αλλά αυτά στο ποδόσφαιρο από μόνα τους δεν περπατάνε. Όταν η ομάδα σου παραπαίει, ο κόσμος απογοητεύεται, εκνευρίζεται και ζητά τομές και αλλαγές, γιατί προφανώς πήγε κάτι λάθος. Και όταν φθάσει σε αυτό το σημείο η μάζα του κόσμου, είναι στο σημείο που δεν πρόκειται να κοιτάξει λογαριασμούς και μετοχές.

Με την πρόσληψη του εκτελεστικού προέδρου, με βάση τα όσα ανακοινωθήκαν, θα πρέπει ο Χρήστος Πουλλαΐδης απλά να περιοριστεί σε πλήρη εποπτικό ρόλο, να διαβάζει τα αγαπημένα του reports και να κοιτάζει απλά αριθμούς και επιδόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ότι περισσότερο πάει να κάνει, με ανάμειξη σε μεταγραφές και όλα τα άλλα τα συναφή, τότε θα καεί και ο εκτελεστικός πρόεδρος.

Επίσης ένα άλλο θέμα που εγείρεται, δεν είναι άλλο από την επιλογή του εκλεκτού για τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και να μην είναι προϊόν των ίδιων συμβούλων και μυαλών που αποτύχαν στις τελευταίες επιλογές.

Ο Φαν Λέουβεν απότυχε μιας και δεν ήταν συνεργάσιμος, η παραμονή Πάους δεν μας βγήκε και ο Φαλξ μας τελείωσε νωρίς ως ανεπαρκής. Επιλογές για ανθρώπους κλειδιά, που στο τέλος απέτυχαν αλλά και με μια παράμετρο που άκουγε στο όνομα συνεργάτες του προέδρου, από την περιβόητη επιτροπή προγραμματισμού μέχρι τους scouts.

Εάν επιθυμούμε και θέλουμε να γίνει σωστή αναδόμηση όπως λέγεται, θα πρέπει ο εκτελεστικός πρόεδρος να αποφασιστεί με καθαρά ποδοσφαιρικό μάτι και να επιλέξει ο ίδιος τους συνεργάτες του και για αυτές τις επιλογές θα κριθεί. Ο εκτελεστικός να κριθεί για τις επιλογές του και ο Πουλλαΐδης για την επιλογή του εκτελεστικού.

Ο Καραμπινάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ