Εντλοβού: “Θα έπαιζα σίγουρα στην Premier League”

Συνέντευξη στο εβδομαδιαίο περιοδικό soccerladuma της Νοτίου Αφρικής, έδωσε ο Ντίνο Εντλοβού. Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, ο οποίος είναι στο κέντρο της επικαιρότητας στη χώρα του, λόγω της κλήσης του στην Εθνική ομάδα μετά από καιρό, αποκάλυψε πως έφθασε κοντά στην Ανόρθωση και πριν 2 χρόνια, ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας που αγωνιζόταν τον έδωσε στην Μακάμπι Χαϊφα. Παράλληλα, ανέφερε πως αν υπέγραφε στην Λιλ τώρα θα έπαιζε σίγουρα στην Αγγλία, τονίζοντας πως δεν είναι αργά για να κάνει τέτοια όνειρα…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Εντλοβού

Για την κλήση στην Εθνική ομάδα

“Είναι πάντα τιμή η κλήση στην Εθνική ομάδα. Δεν πάω απλώς για να είμαι μια ακόμα επιλογή στην ομάδα, αλλά για να δώσω ποιότητα. Έτσι αν πάρω την ευκαιρία να παίξω, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω”.

Για την πορεία του ως τώρα στην Ανόρθωση

“Δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους γύρω μου, που μου δίνουν θετική ενέργεια έτσι πρέπει να τους ευχαριστώ όλους και κυρίως τον Θεό”.

Για το τι έγινε και άλλαξε η πορεία της καριέρας του προς το καλύτερο…

“Το μόνο που μπορώ να πω ότι έφερε αυτή την αλλαγή στην τύχη μου είναι ότι ήρθα εδώ για να δουλέψω. Θέλω να βελτιωθώ, κάτι που είναι το σημαντικότερο πράγμα που μου συνέβη. Πιστεύω ότι η καλή μου φόρμα μπορεί να αποδοθεί στην αλλαγή στην νοοτροπία μου. Πιστευώ πως το μεγαλύτερο μου μειονέκτημα, ήταν πως πάντα ήμουνα σε μια άνετη κατάσταση για μένα και αυτό δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στους ποδοσφαιριστές. Αν ένας γιατρός ή στρατιώτης, για παράδειγμα, πάει σε μια ξένη χώρα τότε δεν θα είναι τόσο άνετοι όσο ήταν στην πατρίδα τους. Αυτό σε κάνει να αποδίδεις καλύτερα γιατί έχεις θυσιάσει πολλά για να πας σε μια ξένη χώρα. Το τελευταίο που θέλεις είναι να κάνεις θυσίες και να αποτύχεις. Αυτό συμβαίνει και με μένα”.

Τι κάνει στην Κύπρο, που δεν το έκανε…

“Τώρα που είμαι εδώ, όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αφρική. Μετά την προπόνηση, κάνω στρέτσινγκ και δουλεύω στα τελειώματα για 30-40 λεπτά. Μετά πηγαίνω στο σπίτι, τρώω κάτι και ίσως να διαβάσω ή να μιλήσω με την οικογένειά μου. Είμαι εδώ για να δουλέψω και να εκμεταλλευτώ όσο μπορώ το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός”.

Η πορεία της καριέρας του και η Premier League

“To 2009 υποτίθεται πως θα υπέγραφα με την Λιλ στη Γαλλία. Αν υπέγραφα με την Λιλ, τώρα θα έλεγα μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σίγουρα θα έπαιζα στην Αγγλική Premier League τώρα αλλά πραγματικά πιστεύω ότι και τώρα δεν είναι αργά. Η ηλικία είναι με το μέρος μου…”.

O τρόπος σκέψης του Ντίνο

“Παίρνω την καριέρα μου ακριβώς όπως παίρνω και την προσωπική μου ζωή: Τα λάθη του παρελθόντος δεν με ορίζουν. Επίσης δεν θα καθορίσουν που θα πάω. Το παρελθόν είναι το παρελθόν και έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο τι άνθρωπος είμαι σήμερα. Δεν μετανιώνω για κάτι και δεν θα δακτυλοδείξω κάποιον γιατί αν δεν ήταν τα λάθη, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα. Δεν θα έπαιρνα τις αποφάσεις που πήρα όπως, για παράδειγμα, να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να παίρνω τόσο σοβαρά την καριέρα μου. Ευχαριστώ όσους έπαιξαν ρόλο στη ζωή και την καριέρα μου γιατί αν είχαν είτε θετικό είτε αρνητικό ρόλο, έμαθα κάτι από αυτούς”.

Πως προέκυψε η Ανόρθωση

“Η μεταγραφή έπρεπε να είχε γίνει όταν έπαιζα στην Μπνέι Γιεχούντα αλλά τελικά κατέληξα στην Μακάμπι Χάιφα. Η Ανόρθωση τότε ήθελε να με αποκτήσει αλλά ο πρόεδρος της ομάδας επέλεξε να με δώσει στην Χάιφα γιατί είχε κάνει καλύτερη προσφορά. Δυο μήνες πριν το τέλος της σεζόν, κάποιος από το τεχνικό τιμ της Ανόρθωσης τηλεφώνησε για να μάθει για την κατάσταση και γιατί δεν έπαιζα πολύ. Τους είπα τι ίσχυε και επειδή πάντα πίστευαν σε μένα, προχώρησαν και τα άλλα ανήκουν στην ιστορία. Tώρα θερίζουν τους καρπούς εκείνου του ρίσκου που πήραν με μένα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ