Με δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα ολοκληρώθηκε και η δωδέκατη αγωνιστική με αντίπαλο το Αποέλ για την «Μεγάλη Κυρία». Μια Ανόρθωση που ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο της – εντός αγωνιστικού χορού – που επιβλήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Μια φάση αδράνειας πανομοιότυπη με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα και σωρεία διαιτητικών σφυριγμάτων εναντίων μας, ήταν αυτά που καθόρισαν την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Νικητές ωστόσο στα μάτια όλων μας αναδείχθηκαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα που δικαιολογημένα απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας, εξαργυρώνοντας τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική τους εμφάνιση. Πιο κάτω θα δούμε την καθιερωμένη ανάλυση των ποδοσφαιριστών μας:
Τόμας Καμίνσκι: Αν και θα περίμενε κανείς να είχε αρκετή δουλειά στο παιχνίδι, αντίθετος οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν λίγες. Στη φάση που ο αντίπαλος μπήκε μπροστά στο σκορ δεν φέρει ευθύνη καθώς το σουτ έγινε από πολύ κοντά και ήταν αδύνατον να αντιδράσει.
Μάρκους Χόλγκερσον: Δυστυχώς για αυτόν έχασε τον Τζιμπούρ για κλάσματα του δευτερολέπτου και αυτό επισκίασε την πολύ καλή του εμφάνιση. Μπήκε αργοπορημένα στο μαρκάρισμα ο Σουηδός και δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά στην φάση. Στο σύνολο της απόδοσης του όμως ήταν πολύ καλός και αν ενεργούσε καλύτερα στη συγκεκριμένη στιγμή θα μιλούσαμε σήμερα για το τέλειο παιχνίδι.
Γρηγόρης Μάκος: Εξαιρετικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γρηγόρης. Έκανε τρομερή δουλειά στον αμυντικό μας χώρο και ήταν τρομερά αποτελεσματικός σε κάθε μαρκάρισμα του. Ηγετική φυσιογνωμία εκεί στο κέντρο της άμυνας που όποτε ο αντίπαλος προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή ήταν ο πρώτος που καθάριζε με τρομερή ευκολία τις φάσεις τόσο χαμηλά όσο και στις εναέριες μπαλιές. Πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και ευχόμαστε να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης.
ΙάσοναςΔημητρίου: Καλό παιχνίδι από τον Άγγλο-Κύπριο. Τα ανεβάσματα του στο αντίπαλο μισό βοήθησαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αν και δεν πήρε τόσες πρωτοβουλίες όσο σε προηγούμενες του εμφανίσεις, ενώ ήταν συγκεντρωμένος και κάλυπτε σωστά τους χώρους από την δεξιά μας πλευρά. Έκανε γενικά ένα ισορροπημένο παιχνίδι και έδειξε σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Ράζακ Νούχου: Με τα καλά του και τα κακά του παρουσιάστηκε ο νούμερο ένα σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Δεν ήταν σταθερός καθώς ξεκίνησε το παιχνίδι με λάθη μιας και οι πρώτες του πάσες δεν ήταν σωστές. Βελτιώθηκε όμως στην συνέχεια αφού προσπάθησε να γίνει ποιο δημιουργικός στις επιθετικές του προσπάθειες. Δείχνει κουρασμένος τα δυο τελευταία παιχνίδια ενώ του λείπει η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό των προηγούμενον αγώνων.
Ιράκλι Μαισουράτζε: Να λέμε κάθε βδομάδα τα ίδια και τα ίδια θα γίνουμε κουραστικοί σχολιάζοντας τις αποδόσεις του εν λόγο ποδοσφαιριστή. Μας αναγκάζει όμως με τις εμφανίσεις του να το κάνουμε και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει. Αν είχε ενσωματωμένο χιλιόμετρο πάνω του, σίγουρα θα είχε σπάσει καθώς τα χιλιόμετρα που διάνυσε ήταν αμέτρητα. Με πολλή πάθος κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του σε κάθε γωνιά του γηπέδου, σε κάθε μονομαχία. Τρομερός και πολύτιμος για ακόμα μια αγωνιστική που θα τον στερηθούμε ωστόσο από το επόμενο μας παιχνίδι καθώς ο διαιτητής του παιχνιδιού του χρέωσε την κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ που δεν έκανε ποτέ.
Κωνσταντίνος Λαΐφης: Στον χώρο της μεσαίας γραμμής που αγωνίσθηκε είχε να αντιμετωπίσει σαφώς πιο έμπειρους και – υποτίθεται – πιο ποιοτικούς μέσους. Αλήθεια όμως ποιος το είδε αυτό στην πράξη; Ο Λαΐφης απόδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει και την ποιότητα αλλά και την εμπειρία με βάση την ηλικία του να κάνει μεγάλα πράγματα στο γήπεδο και να προσφέρει τα μέγιστα στην Ανόρθωση. Πήρε πάνω του αρκετές πρωτοβουλίες και ηγήθηκε μαεστρικά την μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης, προσδίδοντας ηρεμία και ποιότητα ενώ έδωσε τα πάντα και στις μονομαχίες του κέντρου. Ήταν η μεγάλη αιτία που η ομάδα μας υπερίσχυσε στην μάχη του κέντρου που ας μην ξεχνάμε αυτό είναι και το δυνατό σημείο του Αποέλ.
Γκονζάλο Γκαρσία: Βρέθηκε στην εντεκάδα μετά από αρκετό καιρό και οι απαιτήσεις από αυτόν ήταν πολλές. Σε γενικές γραμμές έκανε καλό παιχνίδι χωρίς ωστόσο να κάνει το κάτι παραπάνω στην μεσοεπιθετική γραμμή που το είχαμε ανάγκη. Πήρε πρωτοβουλίες και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον άξονα ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ εάν το σουτ που επιχείρησε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο έξυπνο. Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να δώσει με την εμπειρία αλλά και την ποιότητα του αυτά που λείπουν από την ομάδα και τα οποία μας στέρησε ένα ολόκληρο πρώτο γύρο.
Τόνι Κάλβο: Ένα σταθερά καλό παιχνίδι από τον Κάλβο. Έβγαλε στο γήπεδο την ποιότητα που τον διακατέχει και ταλαιπώρησε πολύ τους αντιπάλους αμυντικούς με τις διεισδύσεις του και την γενικότερη ποιότητα του. Βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη και στην πλαγιοκόπηση ενώ πέτυχε και ένα τέρμα που μόνο ο βοηθός διαιτητής είδε ως οφσάιντ τον Ισπανό. Η σταθερότητα που βγάζει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίσθηκε μέχρι σήμερα είναι το πιο ευχάριστο που σε συνδυασμό με την ουσία που προσδίδει, θα λέγαμε ότι ήταν η πιο πετυχημένη εσωτερική μεταγραφή της Ανόρθωσης για φέτος παρά τις αρχικές αντιδράσεις από τον κόσμο.
Ανδρέας Αβραάμ: Ευχάριστη έκπληξη για πολλούς φάνηκε η όλη παρουσία του Αβραάμ στο παιχνίδι και το λέμε αυτό γιατί πολλοί στο άκουσμα πως προτιμήθηκε για το αριστερό φτερό τις επίθεσης είχαν τις επιφυλάξεις τους. Κάθε άλλο όμως, αφού ο κύπριος ακραίος επιθετικός έκανε αρκετά καλό παιχνίδι ενώ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και προσπάθησε να δώσει ποιότητα από την πλευρά του. Ήταν μέσα σε 2-3 φάσεις που αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένος θα μπορούσε να πετύχαινε κάποιο γκολ. Εμείς ας ελπίσουμε να σταθεροποιηθεί σε ψηλό επίπεδο εμφανίσεων και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνετε από τον Αντρέ Πάους που δείχνει να τον εμπιστεύεται.
Ανδρέας Μακρής: Πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Προσπάθησε να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα και έτρεξε πολύ στο γήπεδο ενώ μπήκε με τσαμπουκά σε πολλές μονομαχίες έχοντας να αντιμετωπίσει ψηλότερα κορμιά από του ιδίου. Μαχητικός όπως μας συνηθίζει ο Μακρής χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει την μεγάλη ευκαιρία και να γίνει επικίνδυνος. Δυσκολεύτηκε να πάρει καίριες τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Τσινεντού Εντέ: Πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή στο 63′ σαν επιτελικός μέσος στην θέση του Γκονζάλο. Μπήκε πολύ ορεξάτα στο παιχνίδι και πολύ διεκδικητικός καθώς είχε ωραίες κάθετες κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή που προσπάθησε με αυτές να ανοίξει διαδρόμους για τους υπόλοιπους μέσο επιθετικούς. Διεισδυτικός και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που η αλλαγή του έδωσε νέα πνοή στην μεσο-επιθετική μας γραμμή. Στα τελικά στάδια του παιχνιδιού που ο προπονητής αποφάσισε να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2, μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.
Γιούρι Ιακοβένκο: Ο Ουκρανός επιθετικός δεν μπορεί να κριθεί καθώς αγωνίσθηκε για δέκα μόλις λεπτά.