Σφιχτή άμυνα και αποτελεσματικότητα

Στο ποδόσφαιρο μηδένα προ του τέλους μακάριζε, έτσι και για την Ανόρθωση. Μπορεί φέτος να παρουσιαζόμαστε πιο αδύναμη και να έχουμε πολύ μικρότερο προϋπολογισμό από τον μισητό αντίπαλο, ωστόσο το έμβλημα στη φανέλα παραμένει ακόμη ο Φοίνικας που μας επιβάλει να αγωνιστούμε ως Ανόρθωση.

Για να καταφέρει η ομάδα μας να πάρει τη νίκη, θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική λειτουργία, το ΑΠΟΕΛ θα ασκήσει πίεση, είναι ομάδα που αρέσκεται να αγωνίζεται με την μπάλα στο δεύτερο μισό του αντιπάλου και να βομβαρδίζει είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα. Η αμυντική λειτουργία της «Μεγάλης Κυρίας» πρέπει να πάρει τα άριστα, τραγικές εμφανίσεις όπως οι προηγούμενες με Ομόνοια και Ερμή δεν επιτρέπονται.

Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοκάλυψη, και γρήγορες επιστροφές. Η άμυνα της Ανόρθωσης σε αστάθεια είναι πολύ ευάλωτη και το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να αποτραπεί. Οι ακραίοι μπακ θα πρέπει να έχουν πρώτα το μυαλό τους στα μετόπισθεν και εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες να βγαίνουν μπροστά.

Επιπρόσθετα η ομάδα μας αρέσκεται να ασκεί πίεση από ψηλά, θα πρέπει να γίνει με μέτρο όμως για να μην αναγκαστούμε όπως στο παιχνίδι με την Ομόνοια να το τελειώσουμε με 9 ποδοσφαιριστές λόγω προβλημάτων στη διαχείριση δυνάμεων.

Τέλος επιθετικά πρέπει να παρουσιαστούμε εύστοχοι, το ΑΠΟΕΛ ξέρει να αμύνεται το έδειξε στο Καμπ Νου, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ