Παρ’ ολίγον ήρωας ο Μακρής

Κόπηκαν για ένα δευτερόλεπτο οι ανάσες, όταν ο Αντρέας Μακρής διάβαζε τη φάση του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων και έβγαινε πρώτος στην μπάλα με το κεφάλι, για να την στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία του εξουδετερωμένου Νέγκρι. Αυτή όμως δεν του έκανε το χατήρι, κι αφού ξεκίνησε μια πορεία προς τα δίκτυα, τελικά… απεφάσισε να μας πάρει τη λέξη «γκολ» απ’ το στόμα.

Ο Μακρής προς έκπληξη αρκετών ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος βασικός στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Κάλβο να μετακομίζει στ’ αριστερά. Παρά το άγχος του είχε μια καλή παρουσία και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ωστόσο αδικήθηκε από το κέντρο της ομάδας μας. Γκαρσία και Αλέξα δεν μπορούσαν να δώσουν βοήθειες και στηρίγματα ούτε στο νεαρό, ούτε στον Κάλβο, ενώ κι ο Κολαούτι δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι.

Στην επανάληψη, ο Μακρής μετακινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Φοφανά μπήκε στον αγώνα για να πάρει θέση στο αριστερό φτερό και ο Κάλβο πέρασε δεξιά. Παρότι η ομάδα ανέβηκε – κυρίως με την παρουσία Γκρικαλασβίλι και Οχαγιόν – εντούτοις ο τρόπος ανάπτυξης μας δεν ήταν ορθόδοξος, με αποτέλεσμα να μην βοηθούμε το Μακρή να πάρει μπάλες. Τις πλείστες φορές, είτε επιλέγαμε τις ατομικές ενέργειες που σταματούσαν σε αντίπαλο αμυντικό σε μια προσπάθεια να… μπούμε με την μπάλα στο πλεκτό, είτε κάναμε σέντρες οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να εξουδετερωθούν από την αντίπαλη άμυνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Μακρής έδειξε ότι έχει τόσο την τεχνική όσο και τον τσαμπουκά για να κρατήσει τη θέση του στην εντεκάδα. Μπορεί να παίξει στο δεξί άκρο, φτάνει να έχει τις βοήθειες που πρέπει από τον άξονα. Έχει την ικανότητα να παίξει και στην κορυφή, νοουμένου ότι η ομάδα θα βάλει την μπάλα κάτω και θα επιτίθεται με μυαλό, παρά με γιόμες. Εάν το πρόβλημα του Κολαούτι επιβεβαιωθεί, μάλλον θα δούμε το δεκαοχτάχρονο βασικό τουλάχιστον στο επόμενο παιχνίδι, στην κορυφή της επιθετικής μας γραμμής.

Η ευκαιρία στο τέλος δεν θα πρέπει να τον πτοήσει. Το αντίθετο. Τόσο στο παιχνίδι με τον Άρη (δυο πάρε-βάλε μπαλιές στον Οκκά) όσο και με Ερμή (δοκάρι) αλλά και Αλκή που σκόραρε στο ριμπάουντ, έδειξε ότι είναι παίχτης που μυρίζεται τις φάσεις και βρίσκεται στον σωστό χρόνο, στον σωστό χώρο. Ξέρει καλά την τέχνη του γκολ και θα έρθουν κι αυτά. Απαραίτητη προϋπόθεση, αυτό που είπαμε και για τον Οικονόμου: Το μυαλό στο γήπεδο και σκληρή δουλειά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ