Τα απροσπέλαστα δεσμά της Ανορθωσιάτικης καρδιάς

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Όλοι όσοι είδατε τον τίτλο αυτού του θέματος ίσως να διερωτάστε ποιος φιλόσοφος, στοχαστής ή διανοούμενος σκέφτηκε να γράψει τις φιλοσοφίες του σε αυτή την οπαδική ιστοσελίδα. Είμαι ένας αγνός Ανορθωσιάτης (χωρίς εισαγωγικά το αγνός για να διαχωρίσω τη θέση μου με τους “αγνούς”Ανορθωσιάτες της προηγούμενης ανακοίνωσης) 20 ετών, μεγάλωσα με τις αρχές και τις αξίες ενός απλού καθημερινού ανθρώπου, με μια όμως διαφορά. Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια Ανορθωσιάτικη οικογένεια, η οποία μεταξύ άλλων μου έμαθε την ιστορία της Ανόρθωσης. Έτσι σε μικρή ηλικία φούσκωνα από περηφάνια όταν στην γιορτή της 1ης Απριλίου έλεγα στους συμμαθητές μου ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου,ο Κυριάκος Μάτσης και άλλοι τόσοι ήταν Ανορθωσιάτες με την ομάδα που αγαπώ. Έχω την τύχη μαζί με πολλές χιλιάδες κατοίκους της Κύπρου, φίλους της Ανόρθωσης, να κουβαλώ πάνω στις πλάτες μου μια πλούσια παρακαταθήκη που άφησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μου και οφείλω συνάμα να την κληροδοτήσω στα παιδιά μου.

Στην σύγχρονη ιστορία του σωματείου, νιώθω ευλογημένος από τον Θεό που έζησα στιγμές ρίγους και συγκίνησης με αποκορύφωμα την πρόκριση επί της  Τραπεζούντας.Οι στιγμές που μου έχει χαρίσει η Ανόρθωση είναι αμέτρητες και οφείλω όπως και ο κάθε ένας από εμάς να την προστατέψω όσο είμαι εν ζωή. Η τελευταία περίοδος όμως της σύγχρονης ιστορίας μας βρίσκει διαλυμένους, διχασμένους, απογοητευμένους. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με κύριους υπαίτιους τους πρώην προέδρους, αυτό είναι γνωστό. Το άρθρο όμως αυτό δεν θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Όπως λέει και ο τίτλος θα ασχοληθεί με τον Ανορθωσιάτη, ο οποίος έχει χωριστεί με μεγάλη μου απογοήτευση σε δυο κατηγορίες: 1)ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ 2) λοιπός κόσμος μη οργανωμένος

1) Έχω διαβάσει  την τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. και έχω εξάγει κάποια συμπεράσματα. Στο Παν.συ.φι όπως και όλα τα ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Ελλάδας και Κύπρου έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Μέσα απο τις ανακοινώσεις τους υπάρχει ένας έντονος θα έλεγα ριζοσπαστισμός με έντονα στοιχεία αμφισβήτησης  και προκατάληψης. Ριζοσπαστισμός για όσους ξέρουν σημαίνει:

Έντονη στάση του ατόμου απέναντι σε ένα ορισμένο κοινωνικό θεσμό ή κοινωνική τάξη. Κατευθύνεται εναντίον των τάξεων και υπέρ των μαζών, εναντίον των προνομιούχων και υπέρ των μη προνομιούχων. Πολλοί θα μου λέγατε όχι και άδικα αφού τα γεγονότα που συνέβησαν είναι πολλά.Εδώ θα σας παραπέμψω στο προηγούμενο μου άρθρο με τίτλο ‘Μεγάλη μου Κυρία κράτα γερά‘, όπου υποστήριξα τους Μαχητές και συστρατεύτηκα με αυτούς, γιατί ήταν οι μόνοι οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές της ομάδας είναι εκεί σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο που θα αναλύσω γι’αυτό πιο κάτω.

Ακούω πολλά άτομα μέλη τους να παρακινούν τον κόσμο να ταχθεί μαζί τους στην προσπάθειά τους που γίνεται ώστε το σωματείο να μην γίνει εταιρία. Αυτό που σας λείπει παιδιά και λυπούμαι που το παρατηρώ είναι η αντικειμενικότητα των πραγμάτων. Παρατηρώ ότι ορθά στην ανακοίνωσή σας επισημαίνετε ότι κύριοι υπαίτιοι είναι οι πρώτοι διοικούντες και τα λοιπά στα οποία έχετε απόλυτο δίκαιο και σας διαβεβαιώ ότι κανένας Ανορθωσιάτης δεν θα σας πει το αντίθετο.Όμως φίλοι μου αν ήσασταν αντικειμενικοί, θα ζητούσατε και ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο,γιατί με την συμπεριφορά σας δίνετε δικαιώματα στον κάθε ένα φιλοαποελίστα δικαστή να μην μας αφήνει να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και επίσης ένα μεγάλο συγγνώμη που επιβαρύνετε το σωματείο με χιλιάδες ευρώ πρόστιμα. Εάν ήσαστε λογικοί δεν θα άναβε ούτε μια φωτοβολίδα μες το γήπεδο για χάρη της ιδέας της Ανόρθωσης. Γιατί όπως γνωρίζετε η Ανόρθωση είναι θυσίες. Εκτός και αν το pyro is not a crime είναι ανώτερο της ιδέας της Ανορθώσεως. Επίσης τα ρατσιστικά σύμβολα δεν έχουν καμία θέση με την Ανόρθωση και δεν συνάδουν με τις ιδέες του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και του  Αντώνη Παπαδόπουλου που συχνά επικαλείστε. Σας παραθέτω την άποψη του Κυριάκου Μάτση για την Κύπρο: «Να γιατί δεν νοιάζομαι αν τη γη αυτή τη ζουν Τούρκοι, Έλληνες, Εβραίοι. Εκείνο που έχει αξία είναι να τη ζουν αυτοί που την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους και να περπατούν πάνω της ελεύθεροι, διαφεντευτώ της, κυρίαρχοί της» Αλήθεια φίλοι μου καλοί πόσοι από εσάς αν ζούσατε εκείνη την εποχή,θα τον λιθοβολούσατε με αυτή του την δήλωση;Ο Κυριάκος Μάτσης ήταν εθνικόφρονας,αγαπούσε την Κύπρο και την Ελλάδα,αλλά έβλεπε τα πράγμα με σύνεση,υπολόγιζε τα δεδομένα της εποχής.Που θέλω να καταλήξω;Έχετε άποψη για την σύσταση εταιρίας; Ωραία, μαγκιά σας και δικαίωμα σας. Κανονίζετε συναντήσεις με διοίκηση και λοιπούς παράγοντες, ενδοοικογενειακά, συζητάτε και αν δεν συμφωνήσετε εκφράζετε την αντίθεσή σας μπροστά τους και όχι με ανακοινώσεις για το θεαθήναι και να μας πιάνει το στόμα του ο κάθε “χερκελές” δημοσιογράφος και να μιλά περί διχασμού.Πάρτε λοιπόν το παράδειγμα σύνεσης και πραγματικού πατριωτικού ανθρώπου όπως ήταν ο Κυριάκος Μάτσης που επικαλείστε συνεχώς και βαδίστε σοφότερα στο μέλλον.

2) Ο λοιπός κόσμος κατηγορεί τον Παν.Συ.Φι για τις ζημιές που προκαλεί στο σωματείο, όμως και αυτός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πού βρίσκεται όταν η ομάδα δεν πάει καλά; Πού είναι να στηρίξει έμπρακτα το σωματείο; Προς Θεού, δεν εννοώ όλο τον κόσμο αλλά δυστυχώς εννοώ ένα μεγάλο μέρος αυτού. Δυστυχώς ο εκμοντερνισμός απαιτεί μόνο να προσερχόμαστε στο γήπεδο όταν η ομάδα βαδίζει στις επιτυχίες, αντίθετα μας προσελκύει ο καναπές και σχολιάζουμε ως ανώτατοι κριτές μέσω φέισμπουκ τα κακώς κείμενα της ομάδας διοικητικά και αγωνιστικά. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο λοιπός κόσμος.Έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης γιατί την έχετε εγκαταλείψει.

Δεν έχω σκοπό με αυτό το άρθρο να κακολογήσω όλο τον κόσμο και να δείξω όλα μου φταίνε.Θέλω να αφυπνίσω όλους τους Ανορθωσιάτες να σηκωθούνν από τις καρέκλες τους και το βαθύ ύπνο,στον οποίο βρίσκονται.Ποιος Πανσυφίτης και ποιος Δυτικός;Όλοι αδέρφια είμαστε και αδέρφια θα είμαστε για πάντα.Έχουμε χάσει όμως την έννοια της οικογένειας.Ότι γίνει το βγάζουμε προς τα έξω και γινόμαστε περίγελο στους υπόλοιπους.Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.Δεν ξέρω πόση επίδραση μπορεί να έχει ένα άρθρο στη ψυχή του Ανορθωσιάτη αλλά μακάρι να σας αγγίξει όπως με αγγίζει και μένα η κάθε λέξη του.Όλοι αδέρφια είμαστε το ξαναλέω,σταματήστε την διχόνοια,σώστε το σωματείο μας. Ανορθωσιάτη ελευθερώσου από τα δεσμά σου!

Κυριάκος Χ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ