Ανασκόπηση 1ου γύρου πρωταθλήματος (βίντεο)

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την Ανόρθωση να βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς, έχοντας την παραγωγικότερη επιθετική γραμμή με 27 γκολ ενεργητικό και την αμυντική της γραμμή να δέχεται κατά μέσο όρο 1 γκολ ανά αγώνα με τα 13 συνολικά τέρματα κατά.

Σε σύνολο 13 αγώνων η ομάδα μας πέτυχε 8 νίκες (Ομόνοια, Απόλλωνα, Αλκή, Κούκλια. Άχνα, ΕΝΠ, Σαλαμίνα, Άρη), 2 ισοπαλίες (ΑΕΚ, Ερμή) και 3 ήττες (Δόξα, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ)

Σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο η ομάδα μας έπεσε τέσσερις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα ενώ μάζεψε 8 βαθμούς λιγότερους αφού η περσινή συγκομιδή έφθανε στους 35 βαθμούς που μας είχαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πιο κάτω θα δούμε τα στιγμιότυπα από τις δεκατρείς αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μια πορεία που πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, απρόβλεπτα αποτελέσματα, σημαντικές νίκες και την λεγόμενη «κοιλιά» που η ομάδα μας έκανε μεταξύ της περιόδου 20/10/13 και 24/11/13.

Ανόρθωση Vs Ομόνοια 3-1
Ντέρμπι με το καλημέρα με την ομάδα μας να παρουσιάζεται με πάθος και να καλύπτει τα όποια αγωνιστικά προβλήματα. Το άστρο του Κολαούτι έλαμψε με τον Αργεντινό να σκοράρει δις και να δίνει το τρίποντο στην «Κυρία».

Ανόρθωση Vs Απόλλωνας 3-1
Δεύτερο κατά σειρά ντέρμπι με την ομάδα μας να υποδέχεται εκ νέου στο Αντώνης Παπαδόπουλος τον «Ευρωπαίο» Απόλλωνα. Με φόρα από τον αγώνα της πρεμιέρας η Ανόρθωση κέρδισε και τον Απόλλωνα, βάζοντας σε σκέψεις οπαδούς και αντιπάλους για τις φετινές της δυνατότητες.

Αλκή Vs Ανόρθωση: 0-4
Πρώτη εκτός έδρας εξόρμηση με την ομάδα του Ζόρζε Κόστα να μεταφέρεται στο γειτονικό στάδιο ΓΣΖ για να αντιμετωπίσει την αδύνατη για φέτος ομάδα της Αλκής. Με σβησμένες τις μηχανές και χωρίς να φορτσάρει η Ανόρθωση πέρασε δια περιπάτου.

Ανόρθωση Vs Δόξα: 1-2
Το πρώτο «χαστούκι» ήρθε από την ομάδα της Κατωκοπιάς. Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης ξέχασαν να μπουν στο γήπεδο για 45 λεπτά. Το σκορ του ημιχρόνου, καθαρά από τύχη δεν ήταν μεγαλύτερο από το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε τεράστια συνολική προσπάθεια αλλά δεν αποφεύχθηκε η πρώτη ήττα, παρά το γκολ του Φοφανά και την σωρεία των χαμένων ευκαιριών.

ΑΕΚ Κουκλιών Vs Ανόρθωση: 1-5
Μια πολύ όμορφη «Κυρία» έκανε την εμφάνιση της στην επαρχία Πάφου και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους οπαδούς της. Ήταν μια νίκη που συνοδεύτηκε με εμφάνιση επίδοξης πρωταθλήτριας.

Ανόρθωση Vs Εθνικός Άχνας: 2-1
Οι διακυμάνσεις στην απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας εμφανίστηκαν και στον αγώνα με τον Εθνικό. Παρά το αρχικό σοκ με το προβάδισμα του Εθνικού, οι παίκτες της Ανόρθωσης βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και γύρισαν – για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν – τον αγώνα.

ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση: 1-0
Χωρίς να υπήρχε ομάδα που να ξεχώριζε με την απόδοσή της εντός του αγωνιστικού χώρου, εντούτοις αν υπήρχε ομάδα που να δικαιούταν το τρίποντο, αυτή θα έπρεπε να ήταν η Ανόρθωση. Την μέρα του «ΟΧΙ» η θεά τύχη είπε «όχι» στην Ανόρθωση και «ναι» στον ΑΠΟΕΛ που πήρε περισσότερα από όσα θα περίμεναν ακόμη και οι οπαδοί του.

Ανόρθωση Vs ΕΝΠ: 3-2
Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς η ομάδα μας πήρε τη νίκη πραγματοποιώντας ανατροπή στην ανατροπή. Ενώ αρχικά προηγήθηκε και ήταν κυρίαρχη στον αγώνα, εν ριπή οφθαλμού βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η ανατροπή έγινε στα τελευταία στάδια του αγώνα με επίθεση διαρκείας.

ΑΕΛ Vs Ανόρθωση: 3-1
Η χειρότερη φετινή εμφάνιση της ομάδας του Ζόρζε Κόστα πραγματοποιήθηκε με την πρώην του ομάδα, ΑΕΛ. Στο Τσίρειο η ομάδα μας ήταν αγνώριστη, καθηλώθηκε σε παθητικό ρόλο και η ΑΕΛ πήρε εύκολα το τρίποντο.

Ανόρθωση Vs AEK: 1-1
Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Στο πρώτο ο Βέγκα πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι. Γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν οι συμποδοσφαιριστές του που μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο και πέτυχαν το γκολ που έψαχνε η ομάδα. Δυστυχώς στην τελευταία φάση του αγώνα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης και έτσι χάθηκαν 2 βαθμοί, σε ένα αγώνα που το αποτέλεσμά του θεωρείται δίκαιο.

Σαλαμίνα Vs Ανόρθωση: 0-3
Κυρία για φίλημα στο στάδιο «Αμμόχωστος». Με συνοπτικές διαδικασίες οι παίχτες μας καθάρισαν τον αγώνα και έκαναν συντήρηση δυνάμεων στο 2ο ημίχρονο. Στα θετικά επίσης, η πρώτη επίσημη παρουσία του νεαρού ποδοσφαιριστή Ανδρέα Μακρή.

Ανόρθωση Vs Άρης: 1-0
Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για τον 1ο γύρο η Μεγάλη Κυρία παρουσίασε πείσμα για τη νίκη που ήλθε με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Κράτησε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν παθητικό στην άμυνα και οι αλλαγές του Ζ.Κ ήταν ουσιαστικά αυτές που έδωσαν το τρίποντο.

Ερμής Vs Ανόρθωση: 0-0
Στον τελευταίο αγώνα για τον πρώτο γύρο η «Κυρία» αντιμετώπιζε την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, την ομάδα του Ερμή. Οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 0-0 με το αποτέλεσμα να μην είναι και το καλύτερο για την Ανόρθωση. Στα θετικά το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος η ομάδα μας κράτησε για 270 λεπτά ανέπαφη την εστία της με τον Βέγκα να έχει μεγάλη συμβολή, συνολικά.


Στατιστικά στοιχεία 1ου γύρου
8 νίκες 2 ισοπαλίες 3 ήττες, βαθμοί 26
Τέρματα Υπέρ 27. Μέσος Όρος 2.08 γκολ ανά αγώνα.
Τέρματα Κατά 13. Μέσος Όρος 1 γκολ ανά αγώνα.
Περισσότερες συνεχόμενες νίκες :  3
Περισσότερες συνεχόμενες ήττες : 1
Μεγαλύτερο σερί σκοραρίσματος : 6 αγωνιστικές (1η – 6η)
Μεγαλύτερο σερί ανέπαφης εστίας : 3 αγώνες (11η – 13η)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ