Τα είχαν όλα (βίντεο)

Κατά την περσινή περίοδο η Ανόρθωσις αντιμετώπισε την Α.Ε.Κ τέσσερις φορές έχοντας απολογισμό δύο νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα. Στα Αξιοσημείωτα είναι πως και οι δύο νίκες σημειώθηκαν εκτός έδρας.

Στο ματς του α’ γύρου που διεξήχθη στις 24/11/2012 στο Νέο Γ.Σ.Ζ η Ανόρθωσις κέρδισε την Α.Ε.Κ με 3-2. Το ματς είχε πλοκή και ανατροπές ωστόσο την τελευταία λέξη την είπε ο Τόνι Κάλβο ο οποίος ήταν και η χρυσή αλλαγή του Ρόνι Λέβι. Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Βαλβέρδε, Άντιτς, Ζόρζε, Κόλιν, Αλέξα, Σπαντάτσιο (80′ Ιτζάκι), Οκκάς (64′ Κάλβο), Ρέζεκ, Σκοπελίτης, Λαβόρδε, Ίλιτς.

Στην αναμέτρηση στα πλαίσια του β’ γύρου η Ανόρθωσις υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία 1-1 από την Α.Ε.Κ. Ισοπαλία που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της ομάδας μας από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.  Το γκολ για λογαριασμό της Ανόρθωσης το είχε πετύχει ο Λαβόρδε. Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι:  Βαλβέρντ, Ίλιτς, Άντιτς, Γκάλαμαζ, Ντουάρτε Αλέξα, Σπαντάτσιο, Ιτζχάκι, Ρέζεκ(Οκκάς 77′), Σκοπελίτης, Λαβόρδε

Λίγες μέρες αργότερα βρήκαμε ξανά την Α.Ε.Κ  μπροστά μας, για την πρεμιέρα της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Με νέο τιμονιέρη τον Πάμπο Χριστοδούλου και με μοναδικό στόχο την νίκη που θα μας διατηρούσε κοντά στην κορυφή. Δεν λογαριάσαμε καλά όμως καθώς ο διαιτητής Ψευδιώτης, η αστοχία και τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας μας οδήγησαν την Α.Ε.Κ στη νίκη με 0-3. Το τέλος της αναμέτρησης συνοδεύτηκε με επεισόδια καθώς οπαδοί προέβησαν σε βανδαλισμούς ενάντια στα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης. Αγωνίστηκαν οι:  Βαλβέρδ, Ζόρζε, Κόλιν, Αβραάμ, Ντουάρτε, Οκκάς (52’Σπαντάτσιο), Ιτνζχάκι (18’Μάστρου), Ρέζεκ, Σκοπελίτης, Λαμπάν (67’Ρονκάτο), Λαβόρδε.

Τελευταία φορά που βρήκαμε την Α.Ε.Κ στο δρόμο μας ήταν την 31η αγωνιστική, με τους στόχους να είχαν αλλάξει άρδην και να θέλαμε επειγόντως την νίκη ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την έξοδο μας στην Ευρώπη, καθώς το πρωτάθλημα είχε χαθεί. Η ομάδα μας, έστω και δύσκολα, τα κατάφερε και επεκράτησε της Α.Ε.Κ με 1-0 με γκολ του Ρονκάτο. Το γκολ αυτό ήταν και το πρώτο για την ομάδα μας μετά από 6 ματς και η νίκη αυτή η πρώτη μετά από 7 ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος είναι οι: Βαλβέρντ, Ντουάρτε, Ζόρζε (Γκάλαμαζ 77′), Ίλιτς, Άντιτς, Λαβόρδε (Ιτζχάκι 70′), Σκοπελίτης, Αλέξα, Αβραάμ, Λαμπάν, Ρονκάτο (Οκκάς 62′).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ