ΑΕΚ 0 – 1 Ανόρθωση: Σώσαμε την Ευρώπη

Επιτέλους νίκη! Από την 22η αγωνιστική είχαμε να πανηγυρίσουμε νίκη, η οποία ήρθε σήμερα μετά το διπλό Ευρώπης απέναντι στην ΑΕΚ στο ΓΣΖ. Χρυσός σκόρερ ο Εβάντρο Ρονκάτο στο 7’ μετά από ασίστ του Λαβόρδε, αποτέλεσμα το οποίο έμεινα αναλλοίωτο μέχρι τη λήξη του παιγνιδιού που βρήκε την ομάδα μας να πανηγυρίζει, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, την πρόκριση στην Ευρώπη για την επόμενη χρονιά. Σε ένα παιγνίδι όπου παίχθηκε κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, η ομάδα μας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε και να το διαφυλάξει στη συνέχεια. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, αλλά πέραν λίγης πίεσης που μας έβαλε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και μία πολύ καλή ευκαιρία που είχε, δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Ήρθε και η κόκκινη του Καταλά στη συνέχεια κάτι που ευκόλυνε το έργο της ομάδας μας. Μία ανοησία όμως του Ίλιτς στο τελευταίο λεπτό, ο οποίος αντί να διώξει τη μπάλα προσπάθησε να περάσει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα να υποπέσει σε φάουλ το οποίο παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας μας.

Η σύνθεση

Με αλλαγές έστησε την ομάδα ο Πάμπος Χριστοδούλου. Επανέφερε τον Βαλβέρδε κάτω από τα δοκάρια ο οποίος τα πήγε πολύ καλά, ενώ αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ίλιτς – Ζόρζε. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Ντουάρτε και αριστερά ο Άντιτς, ενώ μπροστά τους αντίστοιχα οι Λαβόρδε και Αβραάμ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Λαμπάν, Αλέξα και Σκοπελίτης, με τον πρώτο σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ στην κορυφή ήταν ο Ρονκάτο.

Πρώτο ημίχρονο

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε το παιγνίδι για την ομάδα μας, καθώς μόλις στο 7’ ο Ρονκάτο άνοιξε το σκορ μετά από πάσα του Λαβόρδε. Στη συνέχεια, η ομάδα μας άφησε χώρους στην ΑΕΚ η οποία όμως ήταν ανούσια στη τελική πάσα, και δεν δημιούργησε προβλήματα για την εστία μας. Αντιθέτως, ήταν η δική μας ομάδα που παρουσιαζόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, ενώ σε μία από αυτές μπορούσαμε να διπλασιάζαμε τα τέρματά μας αν ο επόπτης δεν σταματούσε τον Ρονκάτο για ανύπαρκτο οφσαιντ ενώ έβγαινε φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα μας να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πιο επιθετική, και μάλιστα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 48’ όταν ο Βαλβέρδε απέκρουσε το σουτ του Τσάντο. Όσο περνούσε η ώρα όμως, η πίεση της ΑΕΚ κόπαζε με την Ανόρθωση να βγαίνει δειλά δειλά μπροστά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για μας όταν στο 66’ ο Καταλά δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια βρήκαμε ανοιχτούς χώρους καθώς η ΑΕΚ τα έπαιζε όλα για όλα, αλλά υστερήσαμε στην τελική πάσα και το σουτ και δεν πετύχαμε δεύτερο τέρμα που θα έδινε τέλος στο παιγνίδι. Στο τελευταίο λεπτό μία ανοησία του Ίλιτς παραλίγο να κοστίσει, αλλά ο Ντα Σίλβα δεν μας τιμώρησε, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την ομάδα μας να παίρνει μία υπερπολύτιμη λύση και μαζί το εισιτήριο για την Ευρώπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ