ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΛΑΘΩΝ

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην αυτή του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Με βάση και κάποια δημοσιεύματα σας νιώθω σήμερα την ανάγκη να απολογηθώ για τα δικά μου λάθη σαν φίλαθλος της Ανόρθωσης.  Το 2010 και όταν ανάλαβε την Προεδρία ο κ. Κούσιος βγήκε ο άνθρωπος και μας είπε ότι δεν πρόκειται να χρεώσει το Σωματείο και ο προϋπολογισμός του για την ομάδα θα ήταν 800.000.  Θα προσπαθούσε να πρωταγωνιστήσει αλλά πρώτιστος σκοπός του θα ήταν να νοικοκυρέψει τα οικονομικά.

Έφερε παίχτες νεαρούς και φτηνούς που δεν τους ήξερε η μάνα τους.  Παρά ταύτα για αρκετές αγωνιστικές είχε την ομάδα στη πρώτη θέση μέχρι που βγήκε στην επιφάνεια το θέμα του Διπλώματος του Όγιος.

Θυμάμαι που μας έλεγε τότε ότι θα έρθουν τα καινούργια κριτήρια της UEFA και ότι αν δεν αλλάζαμε τακτικές δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε.  Δυστυχώς εμείς, παρασυρμένοι και από κάποιους άλλους εξωτερικούς παράγοντες τους πιάσαμε στις πέτρες και ζητούσαμε άρον, άρον την απομάκρυνση του συμβουλίου του.

Τρία χρόνια μετά, βλέποντας τα σημερινά δεδομένα καταλάβω το εξής:

Ο κ. Κούσιος σαν καινούργιος πρόεδρος χωρίς ποδοσφαιρικές εμπειρίες μπορεί να έκανε λάθη, όπως όλοι έχουμε κάμει, άλλοι μεγάλα και άλλοι μικρά.  Τα λάθη του όμως δεν στοίχησαν στο Σωματείο ούτε έναν ευρώ.  Ούτε και εκχώρησε οποιαδήποτε μελλοντικά δικαιώματα του Σωματείου όπως έγινε από τις πλείστες διοικήσεις.  Μέτρησε τα κουτσιά του τζιε έκαμε μιαν Ομάδα ως τζιαμέ που έφτανε το χέρι του παρ’ όλο που γνώριζε ότι θα είχε κόστος.  Έβαλε το καλό του Σωματείου πάνω που τις προσωπικές του φιλοδοξίες και δόξες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έφυγε με θετικό πρόσημο στα οικονομικά, που κανένας άλλος πρόεδρος εν το έκαμε, τζιε άφησε πίσω του μια παρακαταθήκη για τους επόμενους.  Ένα Λαβόρδε που στους πιο δύσκολους καιρούς μας δίνει σοβαρές οικονομικές ανάσες σήμερα, και κάποιους άλλους όπως Lizio και Goto.  Παίχτες που τους πιάσαμε με 2 ευρώ και θα μπορούσαν να μας φέρουν εκατομμύρια.  Δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να τους ξαποστείλουν.  Ο Lizio αξίας ίσως και περισσότερης του Λαβόρδε και ο Goto με 12 τέρματα στη Τυφλίδα στην περσινή χρονιά, χάνοντας μόνο έναν αγώνα λόγω καρτών.  Παίχτης που φέτος του προτάθηκε να πάρει την υπηκοότητα της Γεωργίας για να καλεστεί στην εθνική.

Σίγουρα στις πολλές μεταγραφές κάποιες δεν θα σου βγουν, αλλά και οι Αρκουέγιο Φροντίνη δεν ήταν κακοί.

Δυστυχώς αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε το μοντέλο του κ. Κούσιου με αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά να επιστρέψουμε στα λόγια του και τους σχεδιασμούς του.

Προσωπικά και για τον λόγω ότι ήμουν και ‘γώ ένας που τούτους που τον ήθελαν να φύγει, θέλω να του ζητήσω ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ.  Μακάρι να είχαμε ούλλοι την διορατικότητα του τζιε να μπορούσαμε να δούμε λίγο πιο μπροστά.  Αν το κάναμε, σήμερα θα ξεχωρίζαμε ως Σωματείο και δεν θα είμαστε απένταροι και χρεοκοπημένοι, ξεπουλώντας ότι έχουμε και δεν έχουμε.

Δ.Τ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ