Eκ φύσεως εμετικοί

Θέλω να μου εξηγήσει ένας αποελίστας γιατί υποκρίνεστε τους υπερέλληνες αλλά συμπεριφέρεστε σαν ανθέλληνες. Διερωτώμαι ειλικρινά τι χειρότερο θα μπορούσαν να μας γράψουν οι Τούρκοι οπαδοί της φενέρ αν παρουσιάζονταν στο Θεμιστόκλειο. Σε ποιό σχολείο της Άγκυρας διδάσκεστε ιστορία; Το είδωλο σας είναι ο Ατατούρκ ή ο Ετζεβίτ; Θεωρείτε και τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής λιποτάχτες ή μόνο τους εκτός ελληνικού κράτους; Ας μου απαντήσει κάποιος πορτοκαλί τα βασανιστικά αυτά ερωτήματα.

Σας έχει πληροφορήσει κανείς ότι και η Λευκωσία είναι ημικατεχόμενη ; Αυτό τι σας καθιστά ; Ημιλιποτάχτες ; Εντάξει, σας δικαιολογώ εν μέρει. Μπορεί να μην είναι στο οπτικό σας πεδίο τα συρματοπλέγματα. Μπορεί να πίνετε το fredo cappuccino σας από την άλλη πλευρά της Λήδρας. Αυτήν που σφύζει από πατριωτισμό ανθρώπων που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα τους.

Πιο συγχυσμένα άτομα από εσάς δεν υπάρχουν. Η αποστροφή προς την πραγματικότητα είναι ευθέως ανάλογη της άγνοιας, της ημιμάθειας και της πηγαίας σας ηλιθιότητας. Πράγματα τραγελαφικά από τη μία, απολύτως λογικά από την άλλη, σε μία χώρα που τα στερεότυπα υπήρξαν η θερμοκοιτίδα που ανέθρεψε γενεές Ελλήνων. Ολόκληρη η νοοτροπία του ο “πρόσφυγας θα φάει το φαΐ σου αν δεν το φάεις”, αυτή τη φορά ζωγραφισμένη σε ένα άσπρο πανί ντροπής, με πορτοκαλί εμετικά χρώματα .

Προφανώς για πολλούς αποελίστες και τους οποιουσδήποτε ασπάζονται αυτές τις απόψεις, έχουμε να κάνουμε με μια κουλτούρα ζωής πολύ ανθεκτικής στις πιέσεις της εκάστοτε κοινωνίας που τους περιτριγυρίζει, έξω από τις επιταγές της λογικής, έξω από τις προσδοκίες και τους τρόπους που μεγαλώνει ο μέσος ‘Ελληνας τα παιδιά του. Δεν είναι όλοι έτσι, είναι όμως αρκετοί. Αρκετοί για να σας σιχαθούμε όλους.

Εμένα ο πατέρας μου , ο πρόσφυγας -λιποτάκτης με μεγάλωσε με αξίες και ιδανικά. Με διαπαιδαγώγησε έτσι ώστε να ξέρω ότι αν δεν σέβεσαι πρώτα από όλα την ιστορία σου καμιά άλλη ιστορία δεν μπορείς να γράψεις. Δεν μπορείτε να διαστρεβλώνετε κατά το πώς σας αρέσει τα γεγονότα.

Η ιστορία μας γράφτηκε ήδη. Είμαστε το πιο ιστορικό σωματείο , έχοντας πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες του ελληνισμού από καταβολής μας.Την ιστορία μας την ορίσαμε όταν δεν χαθήκαμε, αλλά μεγαλουργήσαμε σε όποια γωνιά της Κύπρου και αν βρεθήκαμε. Μαθήματα ιστορίας αρνούμαστε να πάρουμε από βολεμένα ανθρωπάκια που το σαββατοκύριακο ντύνονται πατριώτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ