Match Report: Σημαντική αλλά «πύρρειος» νίκη…

Σε ένα παιχνίδι που είχε μπόλικο πάθος, αψιμαχίες και δυνατές μονομαχίες, με πολλές διακοπές, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ επιβλήθηκε μέσα στη Λεμεσό της ΑΕΛ με 1-3 και πέτυχε την τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη της.

Τα γκολ για την ομάδα μας σημείωσαν οι Γκερέρο στο 24′, Καστέλ στο 26′ και ο Τιουνέ στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΛ είχε μειώσει στο 52′ με τον Μόρσεϊ.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα μας, μπήκε με στόχο να επιβάλλει το ρυθμό της κάτι που το κατάφερε στο έπακρο στο πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι το οποίο είχε αρκετές διακοπές στα πρώτα στάδια με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό.

Με κινητήριο μοχλό τον Γκερέρο και τον Τσίκο, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ κατάφερε να προηγηθεί με 0-1 στο 24′  χάρις σε πέναλτι που κέρδισε ο Αγκολέζος και μετουσίωσε σε γκολ ο Ισπανός. Το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Καστέλ στο 26′ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Γκερέρο.

Τσίκο και Γκερέρο συνέχισαν να έχουν κέφια, με την ομάδα μας να δημιουργεί τις κλασσικές ευκαιρίες για να μεγαλώσει περαιτέρω το σκορ. Η ΑΕΛ κατάφερε στο διάστημα από το 30 μέχρι το 40 να δημιουργήσει κάποιες φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τσέρνιχ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Φιλίποβιτς να αποβάλλεται με κόκκινη ένεκα κτυπήματος του στον Τσίκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός πως η παίζαμε με ποδοσφαιριστή περισσότερο, δεν καταφέραμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, με αποτέλεσμα να θέσουμε σε αμφιβολία το τρίποντο που φαινόταν δεδομένο.

Η ΑΕΛ μείωσε στο 52′ μετά από σουτ του Μόρσεϊ. Στο 64′ δεχθήκαμε εκ νέου πλήγμα, με τον Γκερέρο να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο.  Η ομάδα της Λεμεσού επιδίωξε να ασκήσει πίεση και προσπαθούσε να μπει στα τετράγωνα του Μιχαήλ. Στο 84′ μάλιστα κατάφερε να σκοράρει με τον Μακρή, ο οποίος όμως ήταν σε θέση offside.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Τιουνέ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Μούριελ προωθήθηκε σε φάουλ που κέρδισε η ΑΕΛ και με κενό τέρμα έγραψε το 1-3.

Αγωνίστηκαν οι: Μιχαήλ, Ουαγκέ, Γκαρσία, Κάργας, Κορρέα, Τεχέρα, Τιουνέ, Τσίκο (78′ Αντωνίου), Παρούτης (78′ Κορέια), Γκερέρο (64′ Ιωάννου), Καστέλ (81′ Γκασαμά).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσίκο, Παρούτης
ΣΚΟΡΕΡ: 52′ Μόρσεϊ / 24′ Γκερέρο (πέν.), 26′ Καστέλ, 90+8’ Τιουνέ

Την ΑΕΛ εκτός έδρας αντιμετωπίζει σήμερα η ομάδα μας για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

7′ Γκολ της ομάδας μας με τον Τσίκο, θα ακυρωθεί ως offside. Επικυρώνεται η απόφαση από το VAR.

12′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Σωτηρίου θα πάρει τη θέση του Dewaest.

18′ Καλή στιγμή για την ΑΕΛ, με τον Τεχέρα να απομακρύνει εγκαίρως.

20′ Πέναλτι για την ομάδα μας. Σε επέλαση του Τσίκο, η μπάλα θα χτυπήσει στο χέρι του αμυντικού. Περιμένουμε την επικύρωση από το VAR.

24′ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Γκερέρο ευστοχεί στο πέναλτι και κάνει το 0-1. 

26′ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Μετά από συνδυασμό με τον Γκερέρο, ο Καστέλ θα βρεθεί μόνος με τον Μουριέλ και με πλασέ θα τον νικήσει για το 0-2. 

31′ Εντυπωσιακή απόκρουση του Μιχαήλ σε κόρνερ, μετά από  σουτ του Ανδρέου.

32′ Τεράστια ευκαιρία από τον Καστέλ. Μαγική κάθετη του Γκερέρο, από πλάγια ο Καστέλ δεν θα νικήσει τον Μπέκερ.

35′ Σουτ του Ανδρέου, η μπάλα άουτ.

37′ Δοκάρι για την ΑΕΛ μετά από σουτ του Μεντόγεβιτς εντός περιοχής.

40′ Νέα καλή στιγμή της ΑΕΛ, με το σουτ του Σέρνιχ να περνά ελάχιστα άουτ.

42′ Καλή στιγμή για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Μετά από κόρνερ του Τεχέρα, η μπάλα έφθασε στον Γκερέρο που αμαρκάριστος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Εννέα λεπτά ο πρόσθετος χρόνος.

45+2′ Τεράστια ευκαιρία με τον Τσίκο. Ο Αγκολέζος κέρδισε την μονομαχία, βγήκε από πλάγια τετ-α-τετ είχε τον Καστέλ και τον Γκερέρο  αμαρκάριστους, τελείωσε ο ίδιος τη φάση με την μπάλα να καταλήγει όμως ελάχιστα άουτ.

45+4′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Ο Τσίκο έκανε την επέλαση από αριστερά, έδωσε την μπάλα στο Καστέλ που το σουτ που επιχείρησε λίγο πίσω από τη μικρή περιοχή κατέληξε άουτ.

Στο VAR ο διαιτητής για χτύπημα ενάντια στον Τσίκο.

Κόκκινη στον Φιλίποβιτς, κίτρινη στον Τσίκο.

Τέλος ημιχρόνου.

49′ Σουτ του Γκερέρο, αποκρούει ο Μούριελ

51′ Παράλληλη σέντρα του Παρούτη, δίχως αποτέλεσμα.

52′ Γκολ για την ΑΕΛ. Στον ύπνο πιάστηκε η άμυνα μας, με τον Μορσεϊ με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής να πετυχαίνει το 1-2. 

Στο 62′ η αναμέτρηση, η ομάδα μας μετά το γκολ προσπαθεί να ισορροπήσει την αναμέτρηση.

64′ Αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας. Ο Ιωάννου στη θέση του Γκερέρο.

67′ Σουτ του Τσέρνιχ, η μπάλα άουτ.

68′ Σουτ του Τσίκο εντός περιοχής αποκρούει ο Μούριελ.

71′ Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ, ευτυχώς δίχως αποτέλεσμα το σουτ του Φερνάντες.

77′ Διπλή αλλαγή για την ομάδα μας. Εκτός οι Τσίκο και Παρούτης στις θέσεις του οι Κορρέια και Αντωνίου.

79′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωάννου, ο οποίος μετά από γύρισμα του Κορρέια από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

80′ Τραυματίας στο έδαφος ο Καστέλ, ο οποίος θα αποχωρήσει και στη θέση του θα μπει ο Γκασάμα.

84′ Γκολ για την ΑΕΛ με τον Μακρή ακυρώνεται ως offside. Αναμένουμε την επιβεβαίωση του ΒΑΡ.

90′ Σουτ του Γκασάμα, σε κόρνερ ο Μούριελ.

90′ Κεφαλιά του Γκασάμα, αποκρούει ο Μούριελ.

Εννέα λεπτά ο πρόσθετος χρόνος.

90+2′ Μακρινό σουτ του Τσέρνιχ, σε κόρνερ ο Μιχαήλ.

90+5′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Αντωνίου στην αντεπίθεση, με το πλασέ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

90+8′ ΓΚΟΛ με τον Τιουνέ. Η ΑΕΛ κέρδισε το φάουλ, βγήκαν όλοι μπροστά. Έγινε η απόκρουση από την άμυνα μας, η μπάλα έφθασε στον Τιουνέ που με κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-3. 

Τέλος αναμέτρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ