Match report: Στα ημιτελικά με πεντάρα

Με συνοπτικές διαδικασίες η ομάδα μας σφράγισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση, μιας και επιβλήθηκε της Καρμιώτισσας με 5-1. Τα γκολ της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ πέτυχαν οι Χριστοφή, Καλτσάς, Μανιάς, Χουσμπάουερ και Παρούτης.

Η εντεκάδα

Με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια, παράταξε την ομάδα μας ο Τιμούρ Κετσπάγια. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζουρ, δεξιά στην άμυνα ο Γκαλίτσιος και αριστερά ο Μαργκάσα, με τους Ρισβάνη και Κορρέα να είναι το δίδυμο των κεντρικό αμυντικών. Στη μεσαία γραμμή ως ανασταλτικός χαφ αγωνίστηκε ο Κωστάκης Αρτυματάς που είχε πιο μπροστά του τον Χουσμπάουερ και το Μίχα. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Χριστοφή, δεξιά ο Καλτσάς και στην κορυφή ο Μανιάς.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ομάδα μας να κρατάει μπάλα και να ψάχνει το γκολ. Έχοντας ιδιαίτερα δραστήριους τους Μίχα και Χουσμπάουερ η ΑΝΟΡΘΩΣΗ δημιούργησε ευκαιρίες και πέτυχε τα γκολ, μετατρέποντας τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Στο 15’  μετά από κάθετη μεταβίβαση του Αρτυματά στο Μίχα, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χριστοφή στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Καρμιώτισσας με κεφαλιά έγραψε το 1-0!

Το γρήγορο προβάδισμα λειτούργησε ευεργετικά με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ το οποίο δεν άργησε και πολύ να έρθει στο 22’ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση η ομάδα μας σημείωσε το 2-0. Συγκεκριμένα ο Χουσμπάουερ έκανε το κόψιμο, η μπάλα πήγε στον Χριστοφή που τροφοδότησε τον Μίχα, που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έσπασε την μπάλα δεξιά, με τον Καλτσά να μπαίνει στην περιοχή και με σουτ να κάνει το 2-0!

Η Καρμιώτισσα από την πλευρά της επιχείρησε με μακρινά σουτ να νικήσει τον Τζουρ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι στο 33’ σημειώσαμε το 3-0.  Ο Χούσμπαουερ εκτέλεσε το κόρνερ, πασάροντας στον Μίχα, αυτό έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Μανιά με κεφαλιά να γράφει το 3-0.

Με το 3-0 στα αποδυτήρια ως σκορ ημιχρόνου, ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ευκαιρία να δει και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Συγκεκριμένα στο ημίχρονο πέρασε τους Αρτυματά Π. και Πηλέα όπως επίσης και τον Ελουντού.

Το δεύτερο ημίχρονο και με το 3-0 είχε ένα σαφώς πιο χαλαρό ρυθμό εκατέρωθεν. Παρά ταύτα η ομάδα μας δημιούργησε και έφτιαξε τις φάσεις που εδραίωσαν το αποτέλεσμα. Στο 57’ ο Χουσμπάουερ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0, μιας και εκμεταλλεύτηκε την επιπόλαια πάσα του Κίττου, έκλεψε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 4-0. Η ομάδα της Καρμιώτισσας μείωσε σε 4-1, χάρις σε ένα πανέμορφο γκολ του Χερτσίγκοβιτς στο 62’ με τον Ισραηλινό επιθετικό μετά από ατομική ενέργεια και με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Τζούρ.

Στη συνέχεια ο Κετσπάγια ολοκλήρωσε τις αλλαγές περνώντας στο 63’ τον Χρυσοστόμου αντί του Μαργκάσα και στο 73’ τον Παρούτη αντί του Χριστοφή.

Στο 80’ ο Παρούτης συνόδεψε το ντεμπούτο του με γκολ. Συγκεκριμένα ο νεαρός από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Μανιάς τσίμπησε την μπάλα και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης, ο Χουσμπάουερ έδωσε την μπάλα στον Μανιά, αυτός τροφοδότησε τον Παρούτη εντός περιοχής που ελευθερώθηκε ωραία και με σουτ έγραψε το 5-1.

Στα επόμενα λεπτά ο Ελουντού μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ωστόσο στο 81’ και στις καθυστερήσεις νικήθηκε σε τετ-α-τετ με το 5-1 να μην αλλάζει.

RE-PLAY

9’ Σουτ από τον Αρτυματά, η μπάλα άουτ.

12’ Ατομική προσπάθεια από τον Χουσμπάουερ, που μπαίνει στην περιοχή με τον Κίττο να αποκρούει με τα πόδια.

15’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Μετά από κάθετη μεταβίβαση του Αρτυματά στο Μίχα, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χριστοφή στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Καρμιώτισσας με κεφαλιά έγραψε το 1-0!

17’ Σουτ του Καλτσά, ο Κίττος αποκρούει σε κόρνερ.

22’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Χουσμπάουερ έκανε το κόψιμο, η μπάλα πήγε στον Χριστοφή που τροφοδότησε τον Μίχα, που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έσπασε την μπάλα δεξιά, με τον Καλτσά να μπαίνει στην περιοχή και με σουτ να κάνει το 2-0!

25’ Ευκαιρια με τον Χριστοφή. Μετά από ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ, με τον Κίττο να αποκρούει ασταθώς με τον Μανιά στην επαναφορά να κάνει το σουτ και να αποκρούεται σε κόρνερ.

31’ Σουτ από τον Ντουάρτε, με διπλή προσπάθεια αποκρούει ο Τζουρ

33’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Χούσμπαουερ εκτέλεσε το κόρνερ, πασάροντας στον Μίχα, αυτό έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Μανιά με κεφαλιά να γράφει το 3-0.

36’ Σουτ του Μπουμπακαρί, η μπάλα καταλήγει άουτ.

42’ Σουτ από τον Μίχα, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

43’ Σουτ του Χουσμπάουερ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ασταθής απόκρουση από τον Κίττο.

47’ Ατομική προσπάθεια από τον Μανιά, το διαγώνιο όμως σουτ του κατέληξε άουτ.

51’ Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Χουσμπάουερ έβγαλε την έξυπνη μπαλιά στον Μίχα, που εντός περιοχής ελίχθηκε, έκανε το σουτ όμως ο Κίττος απόκρουσε .

57’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Χούσμπαουερ εκμεταλλεύτηκε την επιπόλαια μεταβίβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα, έκλεψε την μπάλα και έγραψε το 4-0!

62’ ΓΚΟΛ για την Καρμιώτισσα! Ο Χερτζίγκοβιτς με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζουρ.

80’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Παρούτης από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Μανιάς τσίμπησε την μπάλα και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης, ο Χουσμπάουερ έδωσε την μπάλα στον Μανιά, αυτός τροφοδότησε τον Παρούτη εντός περιοχής που ελευθερώθηκε και με σουτ έγραψε το 5-1

81’ Πολύ καλή ευκαιρία με τον Ελουντού, που θα νικηθεί σε τετ-α-τετ και η μπάλα θα καταλήξει κόρνερ.

90+1’ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ελουντού, που μόνος απέναντι  στον νεαρό τερματοφύλακα Παπλωματά έκανε επιπόλαιο πλασέ και έτσι το 5-1 δεν άλλαξε.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Τζουρ, Γκαλίτσιος, Κορρέα, Ρισβάνης (46′ Π. Αρτυματάς), Μαργκάσα (66′ Χρυσοστόμου), Κ. Αρτυματάς (46′ Πηλέας), Χουσμπάουερ, Μίχα, Χριστοφή (73′ Παρούτης), Καλτσάς (46′ Ελουντού), Μανιάς.

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός): Κίττος (87′ Παπλωματάς), Στυλιανού, Ευσταθίου (46′ Καψός), Παχίπης, Μπουμπακάρι, Μ. Σάσι (46′ Χατζηβασίλης), Κωμοδίκης, Σάββα (46′ Πέρεζ), Χρίστου, Ντουάρτε, Χέρσκοβιτς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ