Έκκληση για άμεσο διάλογο με θέμα την κάρτα…

Την ανάγκη για άμεσο διάλογο και εξεύρεση λύσεων σε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την Κάρτα Φιλάθλου εκφράζουν με κοινή επιστολή τους οι 14 ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. Η επιστολή απευθύνεται στον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημο Δαμιανού και στον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωάννου.

Οι ομάδες ζητούν συνάντηση το συντομότερο δυνατό με τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη συζήτηση πρακτικών λύσεων που αφορούν κυρίως ηλικιωμένους φιλάθλους, νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και την ανάγκη για περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης σε παγκύπρια βάση

Αναλυτικά πιο κάτω η επιστολή

ΘΕΜΑ: Κοινό αίτημα συνάντησης για συζήτηση ζητημάτων σχετικά με την Κάρτα φιλάθλου που απασχολούν τις ποδοσφαιρικές ομάδες Α’ Κατηγορίας.

Με την παρούσα επιστολή, οι 14 ποδοσφαιρικές ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας «Cyprus League by Stoiximan» ζητούμε άμεσα συνάντηση με εκπροσώπους τόσο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού όσο και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με στόχο τη συζήτηση και αναζήτηση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα προς συζήτηση είναι τα εξής:

1. Εξαίρεση συνταξιούχων ή/και εναλλακτικός τρόπος έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου γι’ αυτούς:

Πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες είτε τεχνικής φύσεως είτε κινητικότητας που τους καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης. Θα θέλαμε να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσής τους ή η δημιουργία εναλλακτικής διαδικασίας προσαρμοσμένης στις ανάγκες τους.

2. Διευκολύνσεις σε έφηβους ποδοσφαιριστές, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους:

Προτείνουμε επέκταση ισχύος της Κάρτας Φιλάθλου για αυτούς, από ένα μήνα σε διάστημα μηνός ή ανά ποδοσφαιρική περίοδο. Πολλές φορές οι οικογένειες των νεαρών ποδοσφαιριστών προσέρχονται πιο συχνά στα γήπεδα λόγω της παρουσίας τους. Επιπλέον, ζητούμε να δημιουργηθούν περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης για έκδοση ή ανανέωση της κάρτας σε παγκύπρια βάση, ώστε να μην είναι απαραίτητη η μετάβαση στη Λευκωσία.

Θεωρούμε ότι τα πιο πάνω ζητήματα επηρεάζουν άμεσα την ομαλή λειτουργία των σωματείων μας και την προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.

Παρακαλούμε όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν η συνάντηση, με στόχο την αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων και την εξεύρεση πρακτικών λύσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ