Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στα τελευταία παιχνίδια ήταν η αδυναμία της να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, γεγονός που αποτυπώνεται και στους αριθμούς.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μάουρο Καμορανέζι, στα έξι πιο πρόσφατα ματς, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο στη νίκη επί της ΑΕΛ (1-0), ενώ σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια δέχθηκε τουλάχιστον δύο γκολ. Αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και ΕΝΠ, ενώ γνώρισε ήττες από Άρη (3-0) και Καρμιώτισσα (2-1).
Συνολικά, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ δέχθηκε 11 γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών τερμάτων που έχει δεχθεί σε όλο το πρωτάθλημα (33). Αυτή η αμυντική αδυναμία αποδείχθηκε καθοριστική, αφήνοντάς την εκτός εξάδας.