«Στο οδόφραγμα της Δερύνειας σταματήσαμε αναγκαστικά, φωνάξαμε…»

Σε ενημέρωση της δράσης του προχώρησαν οι Δρομείς της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.

Αναλυτικά πιο κάτω:

Ο Μαραθώνιος της Αμμοχώστου παρέμεινε Ημιτελής για ακόμα μια χρονιά.

Ξεκινήσαμε από το πρωί, διασχίσαμε την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αλλά δεν τερματίσαμε εκεί που έπρεπε, εκεί που θέλαμε, εκεί που κτυπά η καρδιά μας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα συρματομπλέγματα και ο στρατός κατοχής μας έφραξαν την δίοδο προς τον τερματισμό στον ενδεδειγμένο, φυσικό μας χώρο. Στο γήπεδο του ΓΣΕ στην Αμμόχωστο.

Ζούμε εδώ και 50 χρόνια υπό συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των εδαφών μας. Διεκδικούμε την επιστροφή μας στις πατρογονικές μας εστίες και την συνέχιση της ζωής μας υπό ένα κανονικό, ολόκληρο κράτος. Δεν συμβιβαζόμαστε με μισή πατρίδα.

Στον συμβολικό, μη διαγωνιστικό μας αγώνα συμμετείχαν 140 δρομείς από διάφορα δρομικά σύνολα του τόπου μας. Όλοι, ανεξαρτήτως χρώματος φανέλας, τρέξαμε για την Αμμόχωστο. Τρέξαμε ως Ελληνοκύπριοι για να φωνάξουμε ότι δεν ξεχνούμε, δεν παραδιδόμαστε, θέλουμε να επιστρέψουμε στις πατρογονικές μας εστίες. Στο οδόφραγμα της Δερύνειας σταματήσαμε αναγκαστικά, φωνάξαμε, τραγουδήσαμε για την Αμμόχωστο και για όλα μας τα κατεχόμενα εδάφη. Ας είμαστε και εμείς ανάχωμα στη λήθη, κόντρα στα σημεία των καιρών.

Έτρεξαν μαζί μας δρομείς από 11 διαφορετικά δρομικά σύνολα της Κύπρου. Από τους δρομείς του Απόλλωνα Λεμεσού, της Ομόνοιας Λευκωσίας, της ΑΕΚ Λάρνακας, του Σωματείου Δρομέων Περικλής Δημητρίου, του Dromea Racing, του ΑΠΟΕΛ, τους Φίλους Πάρκου Αθαλάσσας, την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, του Σωματείου Ευ Ζην, την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου, δρομείς από το Υφυπουργείο Τουρισμού και το γυμναστήριο “Piacere” Sports Club.

Σας ευχαριστούμε όλους και ξεχωριστά και συλλογικά.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ποδηλάτες της Ανόρθωσης Αμμοχώστου που συνόδευσαν την πορεία αλλά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση του συμβολικού μας αγώνα. Επιπλέον, ευχαριστούμε το οργανωμένο σύνολο των οπαδών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου για όλη τη βοήθεια που προσέφεραν τα μέλη του.

Ως διοργανωτές επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την εταιρεία ISLAND OIL για την ευγενική της χορήγηση.

Χορηγός:
ISLAND OIL

Υποστηρικτές:
ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Εταιρεία μεταφορών P.T. CARGO
Φωτογραφικός Όμιλος Λάρνακας
CNP CYPRIALIFE – CNP ASFALISTIKI
PAPAELLINAS GROUP
ICE POWER
Λεωφορεία Ξιδιάς
Υπουργείο Υγείας – Τμήμα Ασθενοφόρων
Αστυνομία Κύπρου

Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς μαζεύτηκαν εισφορές από όλους του συμμετέχοντες δρομείς και παραδόθηκαν σε εθελοντές του Ραδιομαραθώνιου που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου και της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου.

Κοίταξε μάνα Αμμόχωστος τι κάνουν τα παιδιά σου.
Μέχρι να σε δούν ελεύθερη να περπατούν στα χώματά σου.

Κάνουμε ότι κάνουμε, για 1911 λόγους.





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ