Προκάλεσε προβλήματα η συμφωνία της ΚΟΠ με τη Stoiximan (Στάλθηκε επιστολή)

Επιστολή προς την ΚΟΠ έστειλε μαζί με άλλες ομάδες η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, λόγω του ότι η χορηγία του πρωταθλήματος προκαλεί πρόβλημα σε αρκετές ομάδες.

Αναλυτικά πιο κάτω το ρεπορτάζ από τον ΠΟΛΙΤΗ

Πρόβλημα με τους κύριους χορηγούς τους αντιμετωπίζουν μερικές ομάδες της Α’ Κατηγορίας εξαιτίας της συμφωνίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τη Stoiximam

Ως γνωστόν, πρόσφατα η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι από την τρέχουσα σεζόν (2024-25) μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2026-27, το κυπριακό πρωτάθλημα θα ονομάζεται Cyprus League by Stoiximan. Με τη νέα αυτή συμφωνία, όπως ίσχυε και με τις προηγούμενες, η ΚΟΠ και κατ΄’ επέκταση οι ομάδες πρέπει να εκπληρώνουν κάποιες συμβατικές υποχρεώσεις, όπως τοποθέτηση του λογότυπου του χορηγού πρωταθλήματος στο αριστερό μανίκι της αγωνιστικής φανέλας όλων των ομάδων, τοποθέτηση banner του χορηγού στα sites όλων των ομάδων, σταθερή πινακίδα στα τηλεοπτικά κόρνερ όλων των γηπέδων (στα γήπεδα που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα παρέχονται συνολικά δύο χαλιά για το κάθε γήπεδο).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το πρόβλημα μερικών ομάδων έγκειται στο γεγονός ότι η χορηγός του πρωταθλήματος είναι ανταγωνίστρια (στοιχηματική) εταιρία με τους κύριους χορηγούς τους. Συν τοις άλλοις, όσα σωματεία δεν ευθυγραμμίζονται με τη συμφωνία της ΚΟΠ παραπέμπονται, βάσει των κανονισμών, στον Αθλητικό Δικαστή.

Ρίχνοντας μία ματιά στις φανέλες των ομάδων της τελευταίας αγωνιστικής (4η) θα διαπιστώσουμε ότι τρεις ομάδες και συγκεκριμένα, η Ομόνοια, η ΑΕΛ και η Ανόρθωση δεν τοποθέτησαν το συγκεκριμένο λογότυπο στις φανέλες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 04/09/2024, εφτά ομάδες (Ομόνοια, ΑΕΚ, Ομόνοια 29ης Μαΐου, Πάφος FC, Ανόρθωση, Άρης και Ένωση Νέων Παραλιμνίου) με επιστολή (την οποία εξασφάλισε και δημοσιεύει η ιστοσελίδα μας) προς την ΚΟΠ εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους αδυνατούν να ευθυγραμμιστούν με τα όσα προνοεί η συμφωνία της Ομοσπονδίας με τη Stoiximan. Ωστόσο, πλην της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης και της ΑΕΛ (η οποία δεν υπογράφει τη συγκεκριμένη επιστολή), πλέον οι ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων συλλόγων, φέρουν το λογότυπο της Stoiximan στις φανέλες τους.

Ποια, όμως, είναι η στάση της ΚΟΠ στο συγκεκριμένο ζήτημα;

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις με τη Stoiximan, του μεγάλου χορηγού του πρωταθλήματος, ωστόσο, την ίδια ώρα αντιλαμβάνονται το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για μερικά σωματεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΚΟΠ, δεν μένουν αδρανείς αφού προσπαθούν να βρουν μία λύση αποδεκτή από όλες τις πλευρές.

Η επιστολή που εξασφάλισε το «ΓΗΠΕΔΟ»:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ