Ακόμα και η ΚΟΠ άφησε εκτεθειμένο τον Μενέλαο…

Την καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής έκανε το τμήμα της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος

Τόσο στη φάση του Ρόγκουλιτς όσο και στη φάση της κόκκινης του Στεπίνσκι η Επιτροπή Διαιτησίας αφήνει εκτεθειμένο τον Μενέλαο Αντωνίου που δεν πήρε τη σωστή απόφαση.

Αναλυτικά πιο κάτω 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ 31ο λεπτό

Αρχική απόφαση Διαιτητή: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα

VAR: Προτείνει επανεξέταση της φάσης μέσω On-Field Review (OFR) για πιθανή κόκκινη κάρτα

Απόφαση διαιτητή μετά από την παρέμβαση του VAR: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κόκκινη κάρτα

Επεξήγηση: Ο Διαιτητής παραχώρησε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή. Λόγω του ότι ήταν ένα σοβαρό ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα, στο οποίο ο ποδοσφαιριστής έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου του, κάνοντας παράβαση με τις τάπες στον αστράγαλο του αντιπάλου, ο VAR σωστά πρότεινε στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης. Σωστά τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής, μετά από την επανεξέταση της φάσης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ 13ο λεπτό

Αρχική απόφαση Διαιτητή: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα

VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του Διαιτητή

Επεξήγηση: Ποδοσφαιριστής υποπίπτει σε ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα. Δεν είδε τον αντίπαλό του ο οποίος ήρθε πίσω από την πλάτη του και στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα υπέπεσε σε παράβαση. Ο Διαιτητής καταλόγισε την παράβαση αλλά θα έπρεπε να παρατηρήσει τον ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα. Επειδή ήταν ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα το οποίο τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, ο VAR δεν μπορούσε να παρέμβει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ