«Το παιχνίδι αυτό θα μείνει στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν…»

Τη νικηφόρα πορεία της συνέχισε η ομάδα μας στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας, κερδίζοντας στην αίθουσα της 2ης τεχνικής σχολής την ΠΑΕΕΚ με 96-79.

Όμως το παιχνίδι αυτό θα μείνει στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και όσων το παρακολούθησαν, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι σε επίπεδο 1ης κατηγορίας ανάμεσα σε προσφυγικές ομάδες, την Ανόρθωση της Αμμοχώστου και την ΠΑΕΕΚ της Κερύνειας!
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στην ομάδα της ΠΑΕΕΚ, λόγω της επανόδου της στην 1η κατηγορία, ενώ λίγο μετά οι παίκτες και των δυο ομάδων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, όπου ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Αμμόχωστος Κερύνεια, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ», ενώ στο ημίχρονο, πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος της ΠΑΕΕΚ, Γιώργος Σολομού προς τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Παναγιώτη Χρυσάνθου.
Η ομάδα μας πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και έχοντας γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της, αλλά και εύστοχη στην επίθεση, βρήκε πολλές λύσεις και μετά το 20-8 στην αρχή, στο φινάλε της 1ης περιόδου προηγήθηκε με 25-15.

Η Ανόρθωση κράτησε τα ίδια επίπεδα γρήγορου ρυθμού και προκαλούσε συνέχεια ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και έτσι γύρω στα μισά της 2ης περιόδου, ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, όταν προηγήθηκε με 48-27, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκε με 52-37.

Κατά την 3η περίοδο, η ομάδα μας διατήρησε μιαν διαφορά κοντά στους 20 πόντους, μιας και είχε τις λύσεις στην επίθεση, ενώ στο 25`, η διαφορά είχε βρεθεί στους 21 πόντους, όταν στο σημείο αυτό το σκορ έγινε 64-43.

Μια μικρή κάμψη στην απόδοση της ομάδας μας προς το τέλος της 3ης περιόδου, βοήθησε την ΠΑΕΕΚ να μειώσει τη διαφορά στους 13, όταν στο 30`, το σκορ έγινε 73-60 για την ομάδα μας.

Ωστόσο στις αρχές της 4ης περιόδου, η ομάδα μας μπαίνοντας με σοβαρότητα στο παιχνίδι, ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους και λίγο μετά το 35`, το άνοιγμα της ψαλίδας, έφθασε στους 20 (86-66) και ουσιαστικά, όλα είχαν πια κριθεί.

Πάντως προς τιμήν της η ΠΑΕΕΚ πάλεψε ως το τέλος, ενώ με τον ήχο της κόρνας, χειροκροτήθηκαν και οι δυο ομάδες.

Το τελικό σκορ ήταν 96-79 για την ομάδα μας.

Δεκάλεπτα: 25-15, 52-37, 73-60, 96-79.

Συμμετοχές και πόντοι της Ανόρθωσης: Taylor 16, Τρετιάκοβ 18 (2), Βάρσος 14 (2), Horton 6, Skinner 24 (4), Talton 13 (3), Τομπάζος, Βύρωνος, Μαραγκός 3, Νοταρίδης, Μαυρομμάτης 2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ