«Είναι πολύ βαριά η φανέλα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ για να πεις…»

Στη συχνότητα του Super Sport FM 104.0 μίλησε, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τέως προπονητής της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, Χριστάκης Κασσιανός.  Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χθεσινό ντέρμπι ενώ τόνισε πως για ομάδα του βεληνεκούς της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ δεν υπάρχει ταβάνι στόχων.

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα ανάφερε ο Κασσιανός

Για το ντέρμπι γενικά: «Είδαμε αυτό που περιμέναμε, με ρυθμό, παλμό στις εξέδρες και δύο ομάδας οι οποίες ανέκαθεν δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Η Ανόρθωση διεκδίκησε πιο πολύ τη νίκη ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά και ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν σε κακή κατάσταση και διεκδίκησε κι αυτός τη νίκη ή αυτό που μπορούσε να πάρει από την αναμέτρηση».

Και πρόσθεσε για το πώς πρέπει η Ανόρθωση να αντιμετωπίζει τα παιχνίδια: «Ο τρόπος αντιμετώπισης των παιχνιδιών πρέπει να είναι ο ίδιος σε όλα, διότι οι δυσκολίες κάθε αγώνα είναι πανομοιότυπες, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ντέρμπι που φαινομενικά είναι πιο δύσκολο. Πολλοί βαθμοί χάνονται και σε αγώνες με μικρές θεωρητικά ομάδες».

Για τον Γκαγιέχο: «Προσπαθεί ο προπονητής να δημιουργήσει μια ομάδα με ταυτότητα, δουλειά του Γκαγιέχο αυτό, ακόμη και η αμυντική γραμμή ανεβαίνει, αλλά οι αποστάσεις παραμένουν μικρές. Δημιουργεί πολλές φάσεις ή προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερο από τα πλάγια, διότι και οι δύο ακραίοι κλείνουν προς τα μέσα και ανοίγουν διαδρόμους και δημιουργείται σχετική υπεραριθμία στο αντίπαλο μισό. Πρέπει να υπάρχει συγκεντρώσει στην άμυνα για να καλύψουν μεγάλες μπαλιές που μπορεί να βγουν πίσω από την άμυνα από αντίπαλους».

Στη συνέχεια υπογράμμισε για τους στόχους της Ανόρθωσης: «Είναι πολύ βαριά η φανέλα της Ανόρθωσης για να πεις αν υπάρχει ταβάνι και να αναθεωρήσουν κάποιοι τους στόχους που πάντα πρέπει να είναι πρωταγωνιστικοί. Πρέπει να διεκδικεί εγχώριους τίτλους και συμμετοχή στην Ευρώπη, το δείγμα ακόμη είναι μικρό και σε 4-5 παιχνίδια θα ξεκαθαρίσει πού μπορεί να βαδίσουν οι ομάδες. Η Ανόρθωση προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να κρατήσει μπάλα, να έχει καλό ρυθμό και σχετική κυριαρχία, με καλή μετάβαση και τρανσίσιον. Αυτό που χρειάζεται κατά την άποψή μου είναι λίγο καλύτερη συγκέντρωση στην τελική πάσα και στα τελειώματα και πρέπει να δουλέψει καλύτερα σε αυτό τον τομέα η ομάδα».

Για κάποιους παίκτες που πέρυσι ήταν ανύπαρκτοι και φέτος παίζουν πολύ καλά: «Η ποιότητα η ατομική παίζει ρόλο, αλλά η γενική φιλοσοφία μιας ομάδας, βοηθά ή δεν βοηθά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Πέρσι δεν ήταν σε καλή κατάσταση κάποιοι παίκτες, αλλά φέτος επειδή είναι πιο δεμένη η ομάδα και λιγότερα τα χιλιόμετρα που πρέπει να καλύπτουν κάποιοι επειδή είναι πιο ομαδική η δουλειά που γίνεται, είναι λογικό κάποιοι να παρουσιάζονται καλύτεροι».

Αυτά και άλλα στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ