Συνεχίζεται η κοροϊδία από την ΚΟΠ / Τι λένε για το χέρι με Ολυμπιακό

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ συνεχίζει την ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Πιο κάτω, η ανάλυση των φάσεων από τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola:

Ολυμπιακός – Ανόρθωση, 42ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος και ο αμυνόμενος προσπαθούν να γίνουν κάτοχοι της μπάλας στη μεγάλη περιοχή. Ο επιτιθέμενος φτάνει πρώτος στην μπάλα και ο αμυντικός, βρίσκει το πόδι του αντιπάλου και όχι την μπάλα και αυτή η επαφή προκαλεί την πτώση του. Ο διαιτητής, από την καλή θέση που βρισκόταν, υπέδειξε πέναλτι. Η απόφαση επιβεβαιώθηκε και μετά τον έλεγχο από το VAR.
VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 42 λεπτό

Ολυμπιακός – Ανόρθωση, 55ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Τέρμα
VAR: Παρέμβαση / οn field review / ακύρωση τέρματος για χέρι.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Τέρμα
Επεξήγηση: Ενώ ο ποδοσφαιριστής με τον αριθμό 99 έκανε επιθετική προσπάθεια, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του το οποίο βρισκόταν σε φυσική θέση, για αυτού του είδους της κίνησης του επιθετικού. Σε συνέχεια της φάσης, συμπαίκτης του σκόραρε. Ο διαιτητής σωστά έδωσε το τέρμα. Το VAR που έκανε έλεγχο στη φάση έκρινε πως το χέρι συνιστούσε παράβαση και λανθασμένη έκανε παρέμβαση. Ο διαιτητής, μετά το on field review, σωστά επέμεινε στην αρχική του απόφαση.
Το χέρι δεν συνιστούσε παράβαση γιατί βρισκόταν σε φυσική θέση, δεν έγινε οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση και ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ήταν αδύνατο να αποφύγει την μπάλα.
VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΝΟΡΘΩΣΗ 55ο λεπτό

Ολυμπιακός – Ανόρθωση, 78ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης
Επεξήγηση: Ο αμυντικός ελέγχει την μπάλα που βρίσκεται μπροστά του στη μεγάλη περιοχή. Ο επιθετικός τρέχει πίσω του και προσπαθεί να κερδίσει την μπάλα. Στην προσπάθεια του αυτή, το χέρι του έρχεται σε επαφή με την πλάτη του αμυνομένου, ευρισκόμενος πίσω του. Σττη συνέχεια, υπάρχει μια ελαφριά επαφή μεταξύ του χεριού του αμυντικού και του προσώπου του επιθετικού ο οποίος πέφτει στο έδαφος προσπαθώντας να εκμαιεύσει πέναλτι. Σωστά ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι, απόφαση που επιβεβαιώθηκε και από το VAR αφού δεν έγινε οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση από τον αμυντικό και η επαφή των παικτών ήταν φυσική, χωρίς δύναμη.
VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 78ο λεπτό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ