Ο Ανδρέας Σάντης παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, μιλώντας για τα ζητήματα που αφορούν την Ανόρθωση.
Το πρώτο σχόλιο: «Ευχαριστούμε για τις ευχές στην Ανόρθωση. Δεν είχα κανέναν δισταγμό για να αναλάβω τις υποχρεώσεις αυτές. Ήταν «δρόμος» δίχως επιστροφή. Δεν μπορούσα να μην αναλάβω αυτό το πόστο. Είναι εύκολη η κριτική απ΄έξω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες, δεν είμαι έτσι άνθρωπος, ήταν καθήκον μου. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν το ίδιο σκεπτικό. Όλοι μαζί έχουμε αναλάβει το δύσκολο έργο. Η Ανόρθωση θέλουμε να επανέλθει εκεί όπου η ιστορία την έχει καθορίσει!

Οι άνθρωποι της Αμμοχώστου είναι περήφανοι και είναι υποχρέωση όλων να μείνει πρωταγωνίστρια η ομάδα. Η προτεραιότητα είναι να διαφυλάξουμε την Ανόρθωση σε καλό επίπεδο και σε ρόλο πρωταγωνίστριας. Η αποτυχία δεν είναι στο λεξιλόγιο μας. Χρειαζόμαστε οι πάντες κοντά στην ομάδα, έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τη φετινή περίοδο: «Βλέπουμε μόνο μπροστά. Θέλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το παρελθόν δεν αλλάζει, θέλουμε να καθορίσουμε το παρών και το μέλλον. Θέλουμε τη μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή στα παιχνίδια που μας απομένουν. Θέλουμε κατάκτηση κυπέλλου και έξοδο στην Ευρώπη. Κανένα αποτέλεσμα πέραν της νίκης δεν μας ικανοποιεί ως ομάδα. Δεν μας ικανοποιεί η ισοπαλία στο «Κατωκοπιά – Επιστροφή», θέλαμε τους τρεις πόντους, όμως δεν τους πήραμε, προχωράμε».

Για το χρόνο που θέλει η ομάδα: «Χρειάζεται χρόνο η ομάδα, στις προπονήσεις γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τα λίγα. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που μας έχουν απομείνει ως το τέλος της σεζόν».

Για τα οικονομικά: «Το οικονομικό σκέλος δεν είναι φαινόμενο δικό μας, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, είμαστε συνεπής προς τους ποδοσφαιριστές και τους καλούμε να μείνουν και εκείνοι συνεπείς στις υποχρεώσεις. Θέλουμε να μειώσουμε το έλλειμμα και να το εξαλείψουμε άμεσα. Η Ανόρθωση συγκεντρώνεται στη φετινή αγωνιστική περίοδο και στην πορεία θα δούμε για τη νέα σεζόν».

Για τους μελλοντικούς στόχους: «Δεν μας ικανοποιεί τίποτα άλλο πέραν από την πρώτη θέση, αλλά χρειαζόμαστε ισχυρές βάσεις σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχουμε. Πρέπει οι βάσεις να είναι ισχυρές για να υλοποιεί τους στόχους η ομάδα».

Για τον κ. Πουλλαΐδη: «Ο κ. Πουλλαΐδης αδίκησε τον ίδιο τον εαυτό του. Η Ανόρθωση χρειάζεται κάποιον που να βρίσκεται εκεί καθημερινά. Το μοντέλο που δημιουργήθηκε δεν ήταν ιδανική λύση. Θα είναι δίπλα μας ως το φινάλε της σεζόν, από κει και πέρα, ρωτήστε τον ίδιο. Αν τα αποτελέσματα εντός του γηπέδου δεν ήταν τα αναμενόμενα, δεν πρέπει να μας οδηγούν σε αμφισβήτηση. Η προσφορά του κ. Πουλλαΐδη σε όλα τα επίπεδα είναι σπουδαία».

Για διαιτησία: «Αφού ξέρετε τα δεδομένα. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Αυτό που θέλουμε είναι να αντιληφθούμε τα πλάνα του κ. Μάζιτς για τα επόμενα χρόνια. Θέλει να αναβαθμίσει την κυπριακή διαιτησία, θέλουμε να ξέρουμε το πλάνο του. Πέραν από τους διαιτητές υπάρχουν και άλλα δεδομένα. Θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα, από τους ορισμούς μέχρι και το VAR. Η επικοινωνία είναι σημαντικό «κομμάτι». Θα παραθέσουμε τις σκέψεις στον άνθρωπο και θα συζητήσουμε σε καλό κλίμα».

Για το «ΠΑΠ»: Τα τρέχοντα κριτήρια μας «οδηγούν» σε αναβάθμιση του γηπέδου. Θέλουμε να τηρούνται όλα τα δεδομένα ασφαλείας, αλλά να γίνονται εκεί και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν έχουν να κάνουν με τον τόπο που βρίσκεται το «ΠΑΠ», τα θέματα μπορούν να ξεπεραστούν. Έχει κατακυρωθεί η προσφορά στους μελετητές για να προχωρήσει η ανακατασκευή του γηπέδου. Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν και περιμένουμε το κονδύλι, εμείς θέλουμε «χθες» την εκκίνηση της αναβάθμισης».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι ξεχωριστός. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα. Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, η συγκέντρωση είναι σημαντική. Η διοίκηση θα προσφέρει κάθε δύναμη της για να επανέλθει η Ανόρθωση στην κορυφή, δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Για τα συμβόλαια: «Είμαστε σε διαδικασία για τα συμβόλαια».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.