Ποδοσφαιριστής της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ είναι από σήμερα ο Άβτο Εμπραλίτζε.

Ο 30χρόνος Γεωργιανός μεσοεπιθετικός συστήθηκε στο κυπριακό κοινό, από την παρουσία του στη Δόξα Κατωκοπιάς κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Μέσω Wyscout ψάξαμε και βρήκαμε κάποια στατιστικά που ενδιαφέρουν για τον τρεις φορές διεθνή Γεωργιανό.

Τα σουτ 

Ο Εμπραλίτζε τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποίησε 30 επιθετικές προσπάθειες και ήταν δεύτερος πίσω από τον Σαντίκ. Το 40% ήταν στο στόχο, ένα στατιστικό ψηλότερο από το μέσο όρο του πρωταθλήματος που είναι στο 34.3%. Από τις 30 προσπάθειες η μία ήταν με κεφαλιά, ενώ οι μισές δηλαδή οι 15 ήταν με σουτ εκτός περιοχής. Μάλιστα 2 από τις 30 προσπάθειες ήταν από εκτελέσεις φάουλ.

Οι σέντρες

Κατά την περσινή χρονιά, ο Εμπραλίτζε πραγματοποίησε 63 γεμίσματα με το 38.1% να είναι εύστοχα, με τον μέσο όρο του πρωταθλήματος να είναι στο 31.98%. Τα 20 ήταν από δεξιά και τα 43 από αριστερά ενώ 8 εκ των 63 ήταν με αποδέκτη συμποδοσφαιριστή του στη μικρή περιοχή.

Οι ντρίμπλες

Ο Γεωργιανός ήταν ο δεύτερος ντριμπλέρ της Δόξας κατά την περσινή χρονιά, πίσω από τον Ρομάριο Μπαλντέ που είχε αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Πραγματοποίησε 113  προσπάθειες ένας εναντίον ενός συνοδευόμενη με ντρίμπλα, με τις 54.87 να είναι πετυχημένες όντας λίγο πιο πάνω από τον μέσο όρο του πρωταθλήματος που ήταν 53.55%. Γενικά ως προς το χρόνο που αγωνίστηκε, οι ντρίμπλες που επιχείρησε αντιστοιχούσαν σε 5.37 ντρίμπλες το παιχνίδι.

Τα Progressive Runs…

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει για τον Γεωργιανό είναι η δυνατότητα που τουλάχιστον έδειξε στη Δόξα, να μπορεί να κερδίζει μέτρα με την μπάλα στα πόδια.

Ο Γεωργιανός είχε 70 καταγραμμένα progressive runs στο ενεργητικό του, δηλαδή κατάφερε να κουβαλήσει την μπάλα ανάλογα με το που την πήρε, ένα συγκεκριμένο αριθμό μετρών. Μάλιστα ήταν ο δεύτερος στο πρωτάθλημα, με τον πρώτο να είναι ο Νατέλ του ΑΠΟΕΛ.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.