«Αν δεν προηγείται στο ημίχρονο η Ανόρθωση…»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο Χριστάκης Κασσιανός. Ο τέως προπονητής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άλλοτε συνεργάτης του Τιμούρ Κετσπάγια κατέθεσε τη δική του άποψη για το αποψινό παιχνίδι

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο πιο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση. Ο μεγάλος στόχος είναι η νίκη. Από εκεί και πέρα, στόχος είναι και η καλή εμφάνιση. Είναι πολλοί οι στόχοι. Η Ανόρθωση χρειάζεται παιχνίδια, φάνηκε και στη Βιέννη πως δεν ήταν έτοιμη. Δεν είναι εύκολο να ανατραπεί το αποτέλεσμα, ούτε είμαστε φαβορί για να κερδίσουμε απόψε. Φαβορί δεν θα ήμασταν, ακόμα και αν η Ανόρθωση ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά. Η Ραπίντ είναι μία ποιοτική ομάδα και ανώτερη από την Ανόρθωση. Η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ θα είναι καλό για την Ανόρθωση, διότι άλλο να θες πέντε γκολ για να περάσεις και άλλο τρία για να το πας στην παράταση».

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις ζωντανός, εάν είσαι μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Θα έχεις ένα γεμάτο 50λεπτο για να ρισκάρεις και να το πάρεις τουλάχιστον στην παράταση. Αν δεν είσαι μπροστά στο ημίχρονο, τότε θα είναι αδύνατο για την Ανόρθωση να ανατρέψει το σκορ. Είναι δύο τα σενάρια για να βάλεις γκολ. Να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους πρώτα και να πιέσει ψηλά. Αυτό θα το αποφασίσει ο Τιμούρ. Ένας άλλος τρόπος είναι και οι στατικές φάσεις, υπάρχουν παίκτες που είναι εξαιρετικοί εκεί. Είναι ψηλή η ομάδα φέτος, σε σχέση με πέρσι».

Για τον κόσμο: «Είναι σημαντικός παράγοντας ο κόσμος και το γήπεδο. Οι αντίπαλες ομάδες είναι ομάδες με πολλή εμπειρία. Έτσι και η Ραπίντ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πίστη στην ομάδα και να τη διοχετεύσεις και στον κόσμο για να σε βοηθήσει. Αυτοί που πάτησαν χορτάρι, μπορούν να αντιληφθούν την πίεση του κόσμου. Θα πρέπει να νιώσει πίεση η Ραπίντ, για να ανατραπεί το σκορ. Η Ανόρθωση δεν έχει και τίποτα να χάσει, μόνο κέρδη θα έχει από ένα τέτοιο ματς. Αν δεν προκριθεί απόψε η Ανόρθωση, θα είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός ετοιμότητας για τον επόμενο γύρο. Θα είναι παιχνίδι «χρυσάφι» το αποψινό, για τα επόμενα παιχνίδια που θα φέρουν και λεφτά και ώθηση για το πρωτάθλημα. Αν πάει κάτι στραβά, τότε ανατρέπεται ο προγραμματισμός. Όπως έγινε και με τον Απόλλωνα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ