ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ! ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΗΡΑΣΙΑ 13 ΧΡΟΝΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑς ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 2-1 ΣΤΗΝ ΗΜΙΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Δίχως οι εκπλήξεις η εντεκάδα από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο κόουτς παρέταξε την ΑΝΟΡΘΩΣΗ με τους Λόρια, Βργκοτς, Ρισβάνη, Κορρέα, Κορέια, Καλτσάς, Νταουσβίλι, Μίχα, Αρτυματάς, Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Πιο δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΝΟΡΘΩΣΗ που στο πρώτο δεκάλεπτο είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε και έφτιαξε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Στο 7′ ο Μίχα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μιχαήλ, με τον Ισραηλινό να πλασάρει από πλάγια δεξιά και τον Μιχαήλ να αποκρούει σε κόρνερ.

Μετά την πάροδο του δεκαλέπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και να γίνει πιο απαιτητικός στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σωτηρίου με πλασέ στο 15′ απόρροια στημένης φάσης θα στείλει την μπάλα άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ζαχαρίου από πλεονεκτική θέση στην αντεπίθεση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λόρια.

Μετά το τριαντάλεπτο η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έγινε ξανά απειλητική, από στημένες φάσεις. Στο 30′ ο Οκριασβίλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μιχάηλ σε ασταθή απόκρουση, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Κβιλιτάια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το ημίχρονο τελείωσε δίχως γκολ για την ομάδα μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετσπάγια προχώρησε σε μία αλλαγή. Απέσυρε τον κιτρινισμένο Νταουσβίλι και στη θέση του πέρασε τον Χουσμπάουερ. Στο 50′ δημιουργήσαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ρισβάνης με σουτ ανάγκασε τον Μιχαήλ σε νέα απόκρουση.

Στο 59′ η ομάδα μας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Τορνίκε έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Κβιλιτάια, αυτός τη μεταβίβασε στον Μίχα, που ο Ισραηλινός την έστρωσε στον Αρτυματά που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχάηλ. Το προβάδισμα δεν κράτησε για πολύ, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σαρφό με ατομική προσπάθεια εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών μας να τον μαρκάρουν έγκαιρα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Λόρια.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός με το Σάλι λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι, με τον Λόρια όμως να αποκρούει. Στο 67′ ο Κβιλιτάια έχασε καλή ευκαιρία, όταν το πλασέ-προβολή του αποκρούστηκε από τον Μιχαήλ σε κόρνερ. Στο 85′ ο Ρισβάνης τραυματίστηκε και αποχώρησε, στη θέση του πέρασε ο Γκαλίτσιος, με το σχηματισμό να μετατρέπεται σε τετράδα στα μετόπισθεν. Στο 87′ μετά από άστοχη έξοδο του Μιχαήλ, κατόπιν εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά, ο Κβιλιτάια πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η κανονική διάρκεια τελείωσε στο 1-1, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Η παράταση ξεκίνησε με την είσοδο του Χριστοφή αντί του Καλτσά. Ο Κβιλιτάια στο 91′ και στο 93′ με κεφαλιές επιχείρησε να σκοράρει, ωστόσο αυτές κατέληξαν άουτ. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, επιχείρησε με σουτ του Κα και του Ψάλτη με τον Λόρια να είναι σε ετοιμότητα.

Στο 110′ μετά από φάση διαρκείας, ο Ελουντού από κοντά απόκρουση ο Μιχαήλ, ο Γεωργιανός πήρε το “ριμπάουντ” και σκόραρε.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τον Ελουντου να χάνει 2 μεγάλες ευκαιρίες.

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ

Λόρια, Βργκοτς, Ρισβάνη (85′ Γκαλίτσιος), Κορρέα, Κορέια (105′ Ελουντού), Καλτσάς (90′ Χριστοφή), Νταουσβίλι (46′ Χουσμπάουερ), Μίχα(65′ Μαργκάσα), Αρτυματάς, Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ