«Ελπίζω η Ανόρθωση να κατακτήσει το κύπελλο…»

Στην Cablenet και στην εκπομπή «ΧΩΡΙΣ VAR», φιλοξενήθηκε ο Νίκος Νικολάου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άλλοτε αρχηγός της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων και για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ, τον Κετπσάγια και τον τελικό κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα ανάφερε ο Νικολάου.

Για την  πορεία που είχε η Ανόρθωση στο πρωτάθλημα: «Στην πορεία παρουσιάστηκαν αγωνιστικά προβλήματα ενώ έβλεπες αδυναμίες σε κάποιους τομείς μέσα στο γήπεδο. Όταν χάνεις βαθμούς είναι δύσκολο επειδή δεν είχε περιθώριο για λάθη κι έμεινε πίσω βαθμολογικά».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Ο Τιμούρ από την πρώτη μέρα είπε ότι δεν χρειάζεται υπομονή, στόχος ήταν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Η ομάδα με τον Τιμούρ έκανε βήματα μπροστά. Έχει την ευκαιρία να πάρει το κύπελλο. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με τον Τιμούρ έγιναν βήματα μπροστά».

«Προσωπικά δεν ταυτίζω την παραμονή του Τιμούρ με την κατάκτηση του κυπέλλου. Η διοίκηση δεν ξέρω πως το σκέφτονται, ξέρουν καλύτερα τι θα κάνουν».

«Όποια άποψη κι αν έχει ο καθένας. Είτε μας αρέσει, είτε όχι μιλούν τα έργα του. Η ιστορία του σαν προπονητής μιλά από μόνη της. Ξέρουμε το χαρακτήρα του Τιμούρ. Βάζει πίεση πρώτα στον εαυτό του. Κάθε προπονητής έχει τις έντονες του στιγμές αλλά και τις πιο νορμάλ συμπεριφορές».

«Ο κόσμος καλά κάνει και κάνει κριτική. Η καλόπιστη κριτική μόνο καλό μπορεί να κάνει.Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος με τόσους που έχουν περάσει στην ομάδα και δεν έχει πετύχει η ομάδα. Ο Τιμούρ δέχεται την κριτική και είναι ο πρώτος που βάζει πίεση στον εαυτό του».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί και η ομάδα έχει πολλά χρόνια να αγωνιστεί σε τελικό. Είναι έξτρα κίνητρο για όλους. Πέραν του κυπέλλου σημαίνει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι πολύ σημαντικό ματς και μπορεί να καθορίσει την επόμενη μέρα. Ο τελικός αρχίζει με πιθανότητες 50%-50%. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, το έδειξε και στο πρωτάθλημα. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Έχει υψηλά κίνητρα με πολύ καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, ενώ είναι σε καλή φόρμα το τελευταίο διάστημα. Ελπίζω να είναι διαφορετική η Ανόρθωση την ημέρα του τελικού σε σχέση με τα τελευταία ματς».

Για την προετοιμασία ενόψει τελικού: «Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τέτοια ματς. Πέραν της προπόνησης και των μίτινγκ με τον προπονητή. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την δική του προετοιμασία. Εγώ ήμουν ήρεμος και τις τελευταίες μέρες αναλόγως της θέσης που θα αγωνιζόμουν προετοίμαζα το παιχνίδι στο μυαλό μου».

Για τον τελικό: «Θα παίξει ρόλο η προσέγγιση των προπονητών και η εφαρμογή του πλάνου από τους παίκτες. Δεν χωρούν λάθη. Σε κάθε ομάδα οι προσωπικότητες μπορούν σε μια φάση να αλλάξουν το ματς. Ελπίζω η Ανόρθωση να κατακτήσει το κύπελλο. Το πιο ευχάριστο είναι η παρουσία του κόσμου. Θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα και θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές».

Για το ματς με την Τραμπζονσπόρ: «Ευχάριστες αναμνήσεις. Αυτό που μένει είναι η ατμόσφαιρα και τα μηνύματα από παντού. Από όπου μπορείς να φανταστείς, μηνύματα από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Από όλη την Κύπρο. Ήταν έξτρα κίνητρο για όλους. Όσοι ήμασταν μέλη αυτής της ομάδας το κατατάσσουμε ως το κορυφαίο γεγονός, ίσως και η πιο ιστορική νίκη κυπριακής ομάδας».

«Ήταν μια ομάδα που είχε κατακτήσει τρόπαια, δεν στήθηκε σε μια χρονιά. Χτίστηκε λιθαράκι-λιθαράκι και αποκορύφωμα ήταν η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του 2005 ήταν η καλύτερη που θυμάμαι».

«Ο κόσμος στο ματς με την Βέρντερ έστειλε τα μηνύματα που ήθελε για την Αμμόχωστο. Η συμβολή του καθόλη τη διαδρομή του ήταν τεράστια. Βλέπαμε παντού Ανορθωσιάτες ενώ και φίλαθλοι άλλων κυπριακών ομάδων έρχονται στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την Κύπρο».

Το μήνυμα του στους Ανορθωσιάτες: «Η ευχή μου είναι να κατακτήσει το κύπελλο. Ευχαριστώ τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και τώρα να το κάνει περισσότερο. Ο κόσμος της Ανόρθωσης το απέδειξε ότι και στα δύσκολα είναι δίπλα στην ομάδα. Δεν έχω αμφιβολία γι αυτό».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ