«Δεν σκέφτεται κανένας τι έγινε προηγουμένως / Ελπίζω να κερδίσει η Ανόρθωση»

Ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΠΟΡ FM με τον παλαίμαχο άσο και νυν τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ να εκφράζει τις απόψεις του για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

«Όπως το είπες, πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι που δίκαια έφτασε στον τελικό από τη στιγμή που βλέπουμε τι ομάδες άφησαν έξω. Από τη μια ο Ολυμπιακός τους τελευταίους δύο μήνες έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και από την άλλη μία Ανόρθωση με ποιότητα και εμπειρία. Σε έναν τελικό πάντα οι πιθανότητες είναι 50-50, μετρούν τα πάντα και γενικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όχι μόνο στην Κύπρο, σπάνια βλέπεις ότι υπάρχει φαβορί», ήταν η αρχική του εκτίμηση.

Και πρόσθεσε για τους παίκτες – κλειδιά: «Είναι ισορροπημένες ομάδες, υπερτερεί ως ομάδα η Ανόρθωση σε θέμα εμπειρίας που έχουν οι παίκτες της, όπως οι Οκριασβίλι και Κβιλιτάια που είναι μεγάλης κλάσης και θα παίξουν ρόλο σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ενθουσιασμό και θα παίξει χωρίς μεγάλο άγχος, που έδειξε ότι αν έχει χώρο γίνεται πολύ-πολύ επικίνδυνο και μπορεί να κτυπήσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Από τον Ολυμπιακό παίκτης-κλειδί ο Σαρφό, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, βαρόμετρο για την ομάδα και παίκτης που περνάει το παιχνίδι από τα πόδια του και αν είναι σε καλή κατάσταση αύριο τότε και ο Ολυμπιακός ως ομάδα θα είναι καλός. Οπωσδήποτε και οι εξτρέμ όποιοι και να παίζουν, Ζαχαρίου, Κα, Χάνι, είναι πολύ γρήγοροι παίκτες και θέλει πάρα πολλή προσοχή».

Αν παίζει ρόλο η αγωνιστική κατάσταση είπε: «Δεν σκέφτεται κανένας τι έγινε προηγουμένως μέχρι το τελευταίο σαββατοκύριακο. Πριν δέκα μέρες ή δύο μήνες. Για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι απόλυτα προσηλωμένες στον στόχο τους. Είναι πολλά χρόνια μακριά από το τρόπαιο και οι δύο ομάδες. Είναι μεγάλη ευκαιρία, υπάρχει κι άλλο μεγάλο κίνητρο, αυτό της Ευρώπης. Το ίδιο σκέφτονται και στον Ολυμπιακό. Μόνο οι πανηγυρισμοί μετά από 90 ή 120’ στην κατάκτηση ενός τροπαίου τα λένε όλα».

Αν πιστεύει πως θα είναι ανοικτό ή κλειστό το παιχνίδι και το πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες έναν τελικό, δήλωσε: «Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής από τη Δευτέρα που άρχισε η προετοιμασία ξέρει τι να κάνει στο παιχνίδι, να γνωρίζει τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Υπάρχει άγχος και μεγάλη αγωνία και θέλει πάρα πολύ συγκέντρωση. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος, κάθε λάθος μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά. Πιστεύω ότι δεν θα μπουν πολλά τέρματα. Περιμένω να είναι προσεκτικές οι δύο ομάδες. Ένα ή δύο γκολ μάξιμουμ βλέπω το παιχνίδι».

Για τους Κετσπάγια και Γιανέφσκι: «Μιλάμε για δύο σπουδαίους προπονητές. Είναι λάτρεις της αγωνιστικής πειθαρχίας και δείχνουν ότι ξέρουν τι κάνουν στο γήπεδο, διαβάζουν τον αντίπαλο, έπαιξαν πολλά χρόνια μπάλα σε ψηλό επίπεδο μπάλα και γνωρίζουν καλά».

«Εύχομαι πραγματικά να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει η Ανόρθωση, αλλά και αν δεν γίνει αυτό να ζήσουν όλοι τη γιορτή του τελικού», κατέληξε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ