Δεκαεπτάχρονε εαυτέ μου θα το σηκώσετε ξανά σε 13 χρόνια

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Άκου Γιώργο να σου πω, μέχρι τα 17 σου χρόνια θα πίνεις το νέκταρ των επιτυχιών, θα ζήσεις πρωταθλήματα, κύπελλα, εξόδους στην Ευρώπη, έπος με την Τραπεζούντα, ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάπου εκεί όμως θα μπει μια τελεία. Άνω τελεία. Για να μάθεις ότι στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα.

Θα πονέσεις. Θα κλάψεις. Θα δεχθείς μπάτσους που θα σε φέρουν σε άσχημη κατάσταση. Μα ποτέ δεν θα μπορέσεις να αφήσεις την Ανόρθωση, για κάποια άλλη. Είναι στο DNA σου, είναι στο αίμα σου, είναι στο οξυγόνο που αναπνέεις, είναι στην ψυχή σου.

Αυτά θα είναι ένα μάθημα για σένα και για κάθε άλλον σαν εσένα. Μα στη ζωή πρέπει να μάθεις πως δεν υπάρχουν μόνο όμορφες ιστορίες με happy end. Υπάρχουν όμορφες ιστορίες με άσχημο τέλος, υπάρχουν άσχημες ιστορίες με όμορφο τέλος, υπάρχουν και άσχημες ιστορίες με άσχημο τέλος.

Απ’ όλες αυτές τις φάσεις θα περάσεις για τα επόμενα δεκατρία χρόνια.

Δεν θα σε λυγίσουν, το ξέρω, αλλά όταν βλέπεις άλλους να σηκώνουν κούπες και εσύ θα πιστέψεις ότι δεν θα έρθει ξανά η σειρά σου, να κλείνεις τα μάτια και να ταξιδεύεις στο Βαρώσι.

Εκεί που φυλά το κύμα. Στη Χρυσή Ακτή. Να λες ξανά και ξανά από μέσα σου, «ΑΕΝΑΩΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ». Μην το ξεχάσεις ποτέ.

Θα αναγεννηθεί μετά από δεκατρία χρόνια και εκείνη ημέρα θα είναι η καλύτερη της ζωής σου.

Θα την δεις από κοντά να το σηκώνει στον ουρανό της Λευκωσίας. Θα κλάψεις. Θα κλάψεις πολύ και θα προσπαθήσεις να το κρύψεις. Μα θα είναι δάκρυα χαράς. Δάκρυα τίτλου. Δάκρυα ανατριχίλας.

Και μετά, η Λάρνακα θα καεί. Θα καεί τόσο, που δεν θα συγκρίνετε ούτε με την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ίσως ούτε και με το τι συνέβη μετά την Τραπεζούντα. Σου φαίνεται ιεροσυλία, το ξέρω. Αλλά είναι αλήθεια.

Η πόλη εκείνη τη νύχτα δεν θα κοιμηθεί. Τα πυροτεχνήματα θα δονούν την ατμόσφαιρα ασταμάτητα και οι φωτοβολίδες δεν θα σβήνουν.

Αυτή θα είναι η επιστροφή σας. Αλλά δεν θα έρθει έτσι απλά όσο νομίζεις. Οι παίκτες θα φτύσουν αίμα για να σας κάνουν περήφανους. Θα έρθουν στιγμές στον αγώνα που θα νιώσεις ότι δεν θα τα καταφέρετε.

Θα σκοράρει ο Κωστάκης Αρτυματάς. Ναι ναι αυτός που πάτε στο ίδιο σχολείο και θα σε εξιλεώση, αλλά εκεί θα κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι τέλειωσε.

Τότε θα φας άλλο ένα μπάτσο για να ξαναφέρεις στο μυαλό σου όλα αυτά που σου λέω.

Θα σκοράρει κι ο Κβιλιτάια, ένα παιδί από τη Γεωργία, που είναι σήμερα συνομίληκος με τον Αρτυματά. Τότε θα το πάρετε. Τότε τελείωσε.

Αλλά να θυμάσαι ότι η ιστορία θα συνεχίσει να γράφετε, μόνο που απ’ εδώ και πέρα θα πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου όσα περάσατε για να επιστρέψετε. Μην κάνετε ξανά τα ίδια λάθη.

Γιώργος Χ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ