Δωρίνα Ιωαννίδου: «Θα περάσει αρκετός καιρός, μέχρι να σβηστεί ο απόηχος της μεγάλης επιτυχίας»

0
6

Σε ανάρτηση με δηλώσεις της Δωρίνας Ιωαννίδου, βοηθού προπονητή της γυναικείας καλαθοσφαιρικής ομάδας προχώρησε η ομάδα μας.

Αναλυτικά πιο κάτω.

Δωρίνα Ιωαννίδου

Θα περάσει αρκετός καιρός, μέχρι να σβηστεί ο απόηχος της μεγάλης επιτυχίας που πραγματοποίησε η γυναικεία μας ομάδα κατά τη χρονιά που πέρασε.

Μόλις στο δεύτερο χρόνο δραστηριοποίησης της, κατάφερε να κατακτήσει και τους δυο τίτλους, κερδίζοντας μάλιστα και στους δυο τελικούς των ισάριθμων διοργανώσεων την ομάδα της ΑΕΛ.

Έπειτα από πολύ σκληρή δουλειά δύο χρόνων, καταφέραμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το double, που ήταν και ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς.

Για να φτάσουμε στο φετινό αποτέλεσμα, προηγήθηκε και η περσινή χρονιά, μέσα από την οποία μάθαμε από τα λάθη μας, κερδίσαμε εμπειρία, δεθήκαμε περισσότερο σαν σύνολο και με τις δύο έμπειρες προσθήκες της Χαράς Ρουσσάκη και Diana Delva, μπήκαν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Περηφάνια και δικαίωση για όλη τη δουλειά που βάλαμε για να κατακτήσουμε το πρώτο μας κύπελλο και πρωτάθλημα».

Όταν το 2015 ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια από τον πρόεδρο Αντώνη Μικελλίδη και τον τεχνικό διευθυντή, Σάκη Πασσά, με μόλις 7 παιδάκια στην πρώτη προπόνηση. Φτάνοντας στο 2021 και μέσα από πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, από όλους όσους βρίσκονται στην Ανόρθωση, παίκτες/παίκτριες, προπονητές και γενικότερα όλο το προσωπικό, η ακαδημία μας να απαριθμεί κοντά στα 250 παιδάκια και να απαρτίζονται όλα τα τμήματα μας, από υ8 μέχρι και αντρικό – γυναικείο, τότε για μένα προσωπικά αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και επιτυχία.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τους δύο φετινούς τίτλους του γυναίκειου και ευελπιστούμε να έρθουν ακόμα δύο φέτος από το αντρικό μας και να το δούμε του χρόνου να αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία. Στόχος μας και όνειρο μας, είναι τα μικρά παιδιά της ακαδημίας μας να στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια το αντρικό και γυναικείο μας τμήμα».

«Ως βασικό άξονα θα έλεγα φέτος ότι υπήρχε τρομερή αφοσίωση και σοβαρότητα από τις παίκτριες μας από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι το τέλος.

Για τις περισσότερες ήταν η πρώτη φορά που έκαναν πρωταθλητισμό και καλέστηκαν να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι η πίεση, το άγχος, η συγκέντρωση , οι σκληρές προπονήσεις και αρκετά άλλα, τα οποία όλες ανεξαιρέτως χειρίστηκαν άψογα.
Η χημεία που υπήρχε φέτος στην ομάδα, το οικογενειακό κλίμα αλλά και ο επαγγελματισμός, ήταν αυτά τα οποία μας κράτησαν δεμένους από την αρχή μέχρι το τέλος. Τίποτα από αυτά δεν θα λειτουργούσε το ίδιο αν δεν υπήρχε και η απόλυτη στήριξη από την διοίκηση. Μας προσέφεραν οτιδήποτε θέλαμε και εμείς το μόνο που είχαμε να κάνουμε, ήταν να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100%».

Το κάθε παιχνίδι ήταν ξεχωριστό. Βλέπαμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, σεβόμασταν τον κάθε αντίπαλο μας και προσπαθούσαμε να προχωράμε βήμα με βήμα. Φέτος το πρωτάθλημα ήταν περισσότερο ανταγωνιστικό και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απουσία του Κεραυνού, όπου οι παίκτριες του διαμοιράστηκαν, με αποτέλεσμα να δυναμώσουν σχεδόν όλες οι ομάδες.
Γνωρίζοντας τον τελευταίο παράγοντα, προσπαθήσαμε να περάσουμε στο μυαλό των παικτριών μας ότι όλοι οι αγώνες είναι εξίσου σημαντικοί. Θεωρώ ότι οι κοπέλες μας, έδειξαν την κατάλληλη σοβαρότητα σε κάθε αγώνα και έτσι φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός από πίσω, για να λειτουργεί σωστά η ομάδα. Ξεκινώντας από τον πρόεδρο Αντώνη Μικελλίδη που βρισκόταν καθημερινά στο γήπεδο μαζί μας, τον Σάκη Πασσά που στήριζε όλη την ομάδα και ήταν δίπλα μας σε όλα από πέρσι που ξεκινήσαμε. Τον Ηλία Ανδρονίκου που βοηθούσε σε όλα τα διαδικαστικά σε χρόνο ρεκόρ.
Τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας μας, Παντελή Ηροδότου, ο οποίος δούλευε ασταμάτητα όλη την βδομάδα για να μπορέσει μια παίκτρια μας να αγωνιστεί, όταν υπήρξε ένας τραυματισμός. Την Μέλπω που αναλάμβανε ότι είχε να κάνει με θέματα γραφειοκρατίας.
Όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν αν αυτή η ομάδα δεν είχε γερές βάσεις, οι οποίες αποτελούνται από αλληλοσεβασμό, αγάπη για την ομάδα και τους ανθρώπους της, συνεργασία, έχοντας όλοι μαζί τους ίδιους στόχους, να πάρουμε την Ανόρθωση ψηλά και να την κρατήσουμε»

Previous articleΠαν.Συ.Φι: «Επιβάλλεται η νίκη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»
Next articleΣυλλυπητήρια ανακοίνωση