Match Report: Νέα ήττα, νέα οπισθοχώρηση

Την εντός έδρας ήττα γνώρισε απόψε από την ΑΕΛ η ΑΝΟΡΘΩΣΗ που έχασε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-1. Κόστισαν οι αδράνειες και τα αμυντικά λάθη, μιας και στο πρώτο ημίχρονο στις δύο τελικές  του αντιπάλου δεχθήκαμε δύο γκολ. Μείωσε για την ομάδα μας ο Κβιλιτάια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με τρεις αλλαγές παράταξε την ΑΝΟΡΘΩΣΗ ο Τιμούρ Κετσπάγια. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Ρισβάνης, όπως επίσης και οι Αμπαρτζουμιάν και Μπουσουλάτζιτς, με θέση στο αρχικό σχήμα να παίρνουν οι Βργκοτς, Μαργκάσα και Γκαλίτσιος. Ως εκ τούτου η εντεκάδα αποτελείτο από τους: Λόρια, Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Βργκοτς, Κορέια, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ, Μαργκάσα, Καλτσάς, Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Κακό ήταν το ξεκίνημα στην αναμέτρηση, αφού στο 9’ ο Κετσπάγια είδε τον Γκαλίτσιο να αποχωρεί τραυματίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα μία αδράνεια στα μετόπισθεν έφερε την ΑΕΛ σε θέση οδηγού. Συγκεκριμένα μετά από σέντρα του αμαρκάριστου Σάντος, o Μαέ εντός μικρής περιοχής με κεφαλιά νίκησε τον Λόρια σημειώνοντας το 0-1.

Παρά το γεγονός ότι κρατούσαμε μπάλα, δυσκολευόμασταν να δημιουργήσουμε φάσεις, με την ομάδα μας να αρκείται σε προϋποθέσεις.

Στο 44’ η ΑΕΛ κατάφερε και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών της, ο Μαέ πέρασε και τον Λόρια και έγραψε το 0-2. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου καταφέραμε με ένα όμορφο γκολ του Κβιλιτάια να μειώσουμε και να αναπτερώσουμε τις όποιες ελπίδες μας στο παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή, με τον Βργκοτς να αποχωρεί και στη θέση του να περνά ο Κορρέα. Με την κίνηση αυτή ο Κετσπάγια μετάτρεψε το σύστημα με τριάδα στα μετόπισθεν, σε μία παραλλαγή του 3-5-2, με τους Οκριασβίλι και Κβιλιτάια να αγωνίζονται στην επίθεση.

Η ομάδα μας συνέχιζε να κρατά μπάλα και να είναι κινητική δίχως όμως να είναι σε θέση να ασκήσει ουσιαστική πίεση με τελικές. Στο 60’ φαλτσαριστό σουτ του Καλτσά στην κίνηση, ανάγκασε τον Βοζίνια να αποκρούσει με τα άκρα των δακτύλων του, ενώ στο 69’ ο Χουσμπάουερ με σουτ μετά από ασταθής απόκρουση του Βοζίνια βρήκε τα πόδια του αντίπαλου αμυντικού.

Τα τελευταία λεπτά και μετά την είσοδο του Μανιά και την ομάδα μας να αγωνίζεται με δύο φορ, προσπαθήσαμε να βρούμε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτα. Στο 84’ γκολ που σημείωσε ο Μανιάς ακυρώθηκε από το VAR ως offside μιας και ο Μίχα όταν τον τροφοδότησε με κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανιάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος (9′ Αμπαρτζουμιάν), Κ. Αρτυματάς, Βργκοτς (46′ Κορρέα), Κορέια, Μαργκάσα (63′ Μίχα), Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (73′ Μανιάς), Καλτσάς, Οκριασβίλι (73′ Μπουσουλάτζιτς), Κβιλιτάια

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

9’ Αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκαλίτσιο να αποχωρεί τραυματίας και να περνά στη θέση του ο Αμπαρτζουμιάν.

12’ Γκολ για την ΑΕΛ. Ο Σάντος από αριστερά έβγαλε αμαρκάριστος τη σέντρα, ο Μαέ πήρε την κεφαλιά και σημείωσε το 0-1.

24’ Ο Οκριασβίλι από αριστερά έκανε τη συρτή μπαλιά με τον επερχόμενο Καλτσά εντός περιοχής να βρίσκει αέρα..

27’ Ο Κορέια μετά από μακρινή μπαλιά του Βργκοτς, έβγαλε τον Οκριασβίλι αμαρκάριστο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής αριστερά, προτίμησε να σουτάρει και να στείλει την μπάλα άουτ.

33’ Σουτ από τον Αμπαρτζουμιάν, η μπάλα άουτ.

44’ Γκολ για την ΑΕΛ. Ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΛ, με τον Ντανίλο να βγάζει τετ-α-τετ τον Μαέ που πέρασε και τον Λόρια και έγραψε το 0-2.

45’ Σέντρα του Καλτσά, προβολή του Κβιλιτάια, η μπάλα άουτ.

45+3’ Σουτ από τον Οκριασβίλι, η μπάλα άουτ πάνω από την εστία.

45+4’ Ο Κβιλιτάια πήρε την μπάλα μετά από πλάγιο του Κορέια, πέρασε μέσα από δύο αντιπάλους και ψύχραιμα πλάσαρε τον Βοζίνια

46’ Αλλαγή για την ομάδα μας. Ο Βργκοτς θα περάσει εκτός, στη θέση του ο Κορρέα.

60’ Πολύ καλή στιγμή με τον Καλτσά, μετά από μπαλιά του Κβιλιτάια, ο Ελλαδίτης πήρε το σουτ στην κίνηση με τον Βοζίνια να αποκρούει σε κόρνερ.

63’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Με τον Μίχα να περνά στη θέση του Μαργκάσα.

69’ Πολύ καλή στιγμή με τον Χουσμπάουερ. Από δεξιά βγήκε η σέντρα, ο Βοζίνια απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Χουσμπάουερ επιχείρησε με σουτ να νικήσει τον Βοζίνια με την μπάλα να κτυπά σε πόδια αμυνομένου.

73΄Διπλη αλλαγή. Εκτός οι Οκριασβίλι και Χουσμπάουερ, μέσα οι Μανιάς και Μπουσουλάτζιτς.

81’ Σουτ του Ντανίλο στην αντεπίθεση, η μπάλα άουτ.

84’ Γκολ για την ομάδα μας θα ακυρωθεί ως offside. Ο Μπουσουλάτζιτς έκανε το σουτ, ο Βοζίνια απέκρουσε, ο Μίχα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Μανιά που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο Ισραηλινός ήταν εκτεθειμένος.

90+1’ Μετά από σέντρα του Καλτσά, ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

90+4’ Σουτ του Μανιά αποκρούει ο Βοζίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ