Match Report: Δεν πετύχαμε την ανατροπή, οδυνηρός συμβιβασμός

Σε ένα παιχνίδι που η ΑΝΟΡΘΩΣΗ βρέθηκε να χάνει με 0-2, κατάφερε και ισοφάρισε σε 2-2 χάρις σε γκολ των Οκριασβίλι και Κβιλιτάια. Ισοπαλία που σίγουρα δεν μας εξυπηρετεί, μιας και η διαφορά από τους πρωτοπόρους αυξήθηκε κατά δύο βαθμούς.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου που έγινε την περασμένη Τετάρτη παράταξε την ομάδα μας ο Κετσπάγια.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόρια, δεξιά ο Αμπαρτζουμιάν, αριστερά ο Κορέια με τους Ρισβάνη και Βργκοτς να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.  Ο Νταουσβίλι με τον Αρτυματά ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι, με τον Μίχα να κινείται πιο μπροστά. Στο δεξί άκρο ξεκίνησε ο Καλτσάς, ο Οκριασβίλι αριστερά και ο Κβιλιτάια στην κορυφή της επίθεσης.

 

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Νωθρά με πολλά λάθη και αδράνειες μπήκε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Απόλλωνα στο 10’ να βρεθούμε πίσω στο σκορ, χάρις σε γκολ του Ντιγκινί. Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 μετά από αγκωνιά του Γκεριέρ. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ δεν κατάφερε να ασκήσει ουσιαστική πίεση και στο ημίχρονο πήγαμε με το 0-1 εις βάρος μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΝΟΡΘΩΣΗ μπήκε πιο δυνατά και ορεξάτα για να πετύχει την ανατροπή. Ο Καλτσάς στο 47’ έχασε μοναδική ευκαιρία, μιας και είδε την κεφαλιά του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή με τον Ρομπέρζ. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει τον Απόλλωνα που μας είχε δώσει χώρο. Στο 60’ όμως μία λανθασμένη επιθετική επιλογή και ένα σουτ του Νταουσβίλι που κόντραρε, έφερε τον Απόλλωνα στην αντεπίθεση με τον Ντιγκινί με διπλή προσπάθεια να κερδίζει τον Λόρια και να γράφει το 0-2. Στο 65’ ο Τορνίκε μετά από σέντρα του Κορέια και με σουτ στην κίνηση σημείωσε το 1-2. Στο 73’ κατόπιν υπόδειξης του VAR, ο Τιμόθεος Χριστοφή καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας μας. Πέναλτι που εκτελέστηκε στο 79’ με τον Κβιλιτάια να ευστοχεί και να ισοφαρίζει.

Τα τελευταία λεπτά η μπάλα ανεβοκατέβαινε, ωστόσο η ομάδα της Λεμεσού είχε ξεκάθαρη πρόθεση να ροκανίσει το χρόνο για να σώσει το βαθμό και τα κατάφερε.

Το τελικό 2-2 δεν μας αφήνει ικανοποιημένους μιας και βλέπουμε τη διαφορά από Ομόνοια και ΑΕΛ να αυξάνεται κατά δύο βαθμούς.

 

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

10’ Γκολ για τον Απόλλωνα. Λάθος μεταβίβαση του Βργκοτς, ο Απόλλωνας βγήκε στην αντεπίθεση, μετά από σέντρα του Γκεριέρ ο Πίττας δεν βρήκε τη μπάλα, αυτή απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς μας, έφθασε στον Γιούστε που κέρδισε μέτρα με την μπάλα, έδωσε την μπάλα στον Μπίσεβαρ, αυτός στον Πίττα που με γέμισμα βρήκε αμαρκάριστο εντός μικρής περιοχής τον Ντιγκινί που με προβολή έγραψε το 0-1.

23’ Κόκκινη στον Γκεκιέρ, που εναέρια κτυπησε με τον αγκώνα τον Καλτσά.

26’ Αλλάγη για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Ο Μπουσουλάτζιτς στη θέση του Βργκοτς.

30’ Μακρινό σουτ από τον Οκριασβίλι κατευθείαν στον Γιοβάνοβιτς.

45+1’ Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Ο Τορνίκε από αριστερά έκανε το γέμισμα, ο Κβιλιτάια βγήκε πρώτος στην μπάλα, όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ.

46’ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Ο Χουσμπάουερ στη θέση του Μίχα.

47’ Μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά! Ο Ελλαδίτης μετά από γέμισμα από αριστερά, πήρε την κεφαλιά εντός μικρής περιοχής, με τον Ρομπέρζ να αποκρούει πάνω στη γραμμή.

50’ Σουτ από τον Οκριασβίλι, αποκρούει ο Γιοβάνοβιτς.

57’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ, ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά, ο Αρτυματάς έκανε το σουτ με τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει, ο Οκριασβίλι πήρε το ρημπάουντ επιχείρησε το σουτ αλλά αυτό κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό.

60’ Γκολ για τον Απόλλωνα. Ο Νταουσβίλι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε με τον Ντιγκινί να φεύγει από τη μέση του γηπέδου και να νικάει με διπλή προσπάθεια τον Λόρια.

62’ Τρίτη αλλαγή. Εκτός ο Νταουσβίλι, μέσα ο Μανιάς.

65’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Μετά από σέντρα του Κορέια, ο Οκριασβίλι με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-2.

67’ Νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά. Μετά από γέμισμα του Κορέια, επιχείρησε το σουτ από κοντά με την μπάλα να κοντράρει στον Μαλεκκίδη.

79’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Κβιλιτάια θα αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι και θα νικήσει τον Γιοβάνοβιτς.

87’ Καλή προϋπόθεση όμως ο Γιούστε θα απομακρύνει προ του Κβιλιτάια σε κόρνερ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ