Ουσιαστική και αποτελεσματική μοίρασε τριάρα στον Ολυμπιακό

Ουσιαστική και αποτελεσματική ήταν η ΑΝΟΡΘΩΣΗ το απόγευμα της Δευτέρας στο Μακάρειο που επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο Μακάρειο με 3-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Καλτσάς και ένα ο Κβιλιτάια.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με το γνώριμο μέσα στο 2021 3-6-1 παράταξε την ομάδα μας ο Κετσπάγια. Την τριάδα στην άμυνα αποτελούσαν οι Αρτυματάς δεξιά, Ρισβάνης στο κέντρο και Βργκοτς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο ανασταλτικού μέσου ήταν ο Νταουσβίλι, με τους Χουσμπάουερ και Αμπαρτζουμιάν να κινούνται ως μέσοι, τον Μίχα ως επιτελικό και τους Κορέια και Καλτσά σε ρόλο wing-back. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Κβιλιτάια.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα μας ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, στο 5’ ο Κβιλιτάια από ευνοϊκή θέση μετά από μπαλιά του Καλτσά δεν κατάφερε να πάρει την προβολή όπως θα ήθελε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το γκολ για την ομάδα μας ήρθε στο 9’. Μετά από μπαλιά του Χουσμπάουερ, ο Καλτσάς έπιασε το μονοκόμματο σουτ, ο Καράδαης δεν συγκράτησε την μπάλα που κατέληξε στο τέρμα.

Τα επόμενα λεπτά έφεραν την ΑΝΟΡΘΩΣΗ να διαχειρίζεται το σκορ. Στο 21’ ο Κβιλιτάια τσίμπησε την μπάλα με τον Ψάλτη να τον ανατρέπει. Τιμόθεος Χριστοφή και VAR είδαν την παράβαση και υπέδειξαν το σημείο του πέναλτι, το οποίο στο 23’ ο Γεωργιανός φορ το μετουσίωσε σε γκολ.

Με ηρεμία στο παιχνίδι της κάτι που της έδινε ευχέρεια το 2-0, η ομάδα μας κατάφερε και διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, δημιουργώντας παράλληλα και κάποιες προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ. Εν τέλει το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει πιο δυνατά κάτι που έφερε τον Κετσπάγια να αλλάζει το σύστημα. Μετατόπισε τον Αρτυματά στη μεσαία γραμμή, τον Αμπαρτζουμιάν στην άμυνα με τον Κορέια να οπισθοχωρεί.

Στο 55’ ο Ρισβάνης με σωτήρια προβολή γλύτωσε την ομάδα μας ενώ ένα λεπτό αργότερα η ομάδα μας κλείδωσε το παιχνίδι. Ο Κβιλιτάια έσπασε ωραία την μπάλα στον Χουσμπάουερ, ο Τσέχος έπαιξε με μία τον Μίχα, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Καλτσά που με σουτ νίκησε τον Καράδαη και έγραψε το 3-0.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός έφθαες κοντά στη μείωση του σκορ, όμως ο Κορέια έκοψε το πλασέ του Μάντζη πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι έμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους, με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ να φθάνει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να βάζει τέλος σε ένα αρνητικό σερί έξι αγώνων δίχως νίκη μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αγωνίστηκαν οι:  Λόρια, Ρισβάνης (67′ Κορρέα), Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν (59′ Γκαλίτσιος), Κορέια, Νταουσβίλι, Κ.Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Μίχα (76′ Πηλέας), Καλτσάς, Κβιλιτάια (76′ Μανιάς)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ