Οι τρεις παραιτήθηκαν, ο άλλος τον «άδειασε» αυτός όμως εκεί…

Επιμένει να παραμένει στη θέση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Την Τρίτη σε δηλώσεις του, το τέταρτο μέλος της επιτροπής, ο κ. Χάρης Σαββίδης ανάφερε πως μετά τις παραιτήσεις δεν διασώζεται το ζήτημα της τελικής απόφασης της Επιτροπής.

Παρά τις παραιτήσεις τριών μελών και στην ουσία την παραμονή του κ. Σαββίδη λόγω του ότι υπάρχουν εκκρεμότητες ως ερευνών λειτουργός, ο πρόεδρος της Επιτροπής παραμένει ακλόνητος στη θέση του, παρά το γεγονός πως τυγχάνει αμφισβήτησης μέσα από την ίδια την επιτροπή.

Αναλυτικά πιο κάτω απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Χάρη Σαββίδη στη ραδιοφωνική συχνότητα του Active.

Άρα, ουσιαστικά η Επιτροπή είναι υπό μερική λειτουργία; «Αν εννοούμε μερική λειτουργία το κομμάτι της συνέχισης, ναι. Και αυτό σας το λέω εγώ γιατί τυγχάνει να είμαι εγώ ο ερευνών λειτουργός και ο νόμος ο ίδιος αναφέρει ότι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ερευνώντος λειτουργού αυτός που επιβάλλεται με τις ίδιες αρμοδιότητες και εξουσίες που έχει η Επιτροπή και αποφασίζει κατά τη δικιά του διακριτική ευχέρεια για τους ποιους θα καλέσει για κατάθεση και τι θα ζητήσει. Άρα, έτσι διασώζεται το ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας της Επιτροπής, αλλά σίγουρα δεν διασώζεται το ζήτημα της τελικής απόφασης Επιτροπής, μιας και δεν έχει νόμιμη συγκρότηση αυτή την στιγμή».

Αυτό δηλαδή μπορεί να είναι και αιχμή ότι εσείς παραμένετε εκεί με την ιδιότητα του ερευνώντος λειτουργού; Δηλαδή, αν δεν ήσασταν ερευνών λειτουργός θα μπορούσε να είχατε παραιτηθεί και εσείς; «Θα σας πω το εξής. Τα τρία μέλη που έχουν παραιτηθεί και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, πρόκειται περί τριών προσώπων των οποίων η εντιμότητα και των τριών, η αμεροληψία, οι γνώσεις είναι στο ύψιστο επίπεδο και σίγουρα αποτελεί μια πολύ λυπηρή εξέλιξη που αυτά τα πρόσωπα αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και σε καμία περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι δεν θα είχα ούτε και εγώ τη διάθεση να συνεχίσω εάν δεν ένιωθα ότι έχω αυτή την στιγμή καθήκον να προσφέρω για να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων αυτών οι οποίοι στο διάστημα που ήμασταν στην Επιτροπή μου εμπιστεύθηκαν ως ερευνών λειτουργός πάρα πολλά και πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία. Τα οποία θέλω να τα φέρω εις πέρας, να συντάξω τα πορίσματά μου και από εκεί και πέρα η Επιτροπή όποια και να είναι όταν συγκροτηθεί να πάρει τις τελικές της αποφάσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ