«Οι παίκτες αγαπούν τον Τιμούρ / Πιστεύω θα κερδίσει η Ανόρθωση»

Στην ιστοσελίδα kerkida.net μίλησε ο Χριστάκης Κίττος. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την πορεία του στην Ανόρθωση, τη φετινή ομάδα αλλά και το Κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΛ.

Αναλυτικά πιο κάτω οι τοποθετήσεις του.

Για την καριέρα του στην Ανόρθωση: «Έχω περίπου 320 συμμετοχές με την Ανόρθωση, αγωνίστηκε από το 1979-80 μέχρι το 1995.»

Τι είναι η Ανόρθωση για τον ίδιο: «Η Ανόρθωση για μένα είναι μία μεγάλη ομάδα, είναι η ομάδα που αγωνίστηκε από μικρός, από νεαρή ηλικία από 16 χρόνων, η Ανόρθωση μας θυμίζει την προσφυγιά. Ήρθαμε πρόσφυγες εδώ και δεν φέραμε τίποτα μαζί μας, φέραμε όμως την Ανόρθωση, ήταν το μόνο που έχουμε φέρει μαζί μας στην προσφυγιά.»

Εάν ζηλεύει την τωρινή εποχή όπως διαμορφώθηκε το ποδόσφαιρο: «Όχι δεν ζηλεύω. Κάθε εποχή ποδοσφαιρικά είχε και τα χαρίσματα της. Εγώ προσωπικά δεν ζηλεύω αυτές τις περιοχές.»

Για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου: «Σίγουρα έγινε πιο γρήγορο το ποδόσφαιρο, πιο δυνατό. Πιο παλιά ήταν πιο τεχνικό, τραβούσε την προσοχή και την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.»

Για τη φετινή Ανόρθωση: «Η ομάδα είναι δίκαια πρώτη, έχει σταθερότητα πιστεύω και υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα που οφείλεται κατά πρώτο λόγο στον Τιμούρ, που για μένα είναι ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Καταφέρνει βγάζει ένταση στο παιχνίδι και έτσι πιστεύω βοηθάει να παίζει η ομάδα να παίζει με ψυχή και να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του. Οι ποδοσφαιριστές του, τον σέβονται και τον αγαπούν. Μπορεί να ξεφύγει κάποτε στην ένταση του παιχνιδιού, αλλά με τους παίκτες του είναι δίκαιος. Έχει σαν προπονητής προσωπικότητα. Οι παίκτες τον αγαπούν και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όσοι σκοράρουν τρέχουν και του αφιερώνουν το γκολ.»

Για το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ: «Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί και η ΑΕΛ μία αξιόλογη καλή ομάδα. Όμως η ΑΕΛ για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω υστερεί λίγο στην άμυνα. Παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην άμυνα και νομίζω η Ανόρθωση μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό. Πιστεύω θα κερδίσει η Ανόρθωση έστω και δύσκολα. Δεν υποτιμώ την ΑΕΛ, είναι μία καλή ομάδα όμως με τα προτερήματα που έχει η Ανόρθωση απέναντι στην ΑΕΛ, πιστεύω θα κερδίσει.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ