«Η Ανόρθωση είναι με διαφορά…»

Ως την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και με τις περισσότερες πιθανότητες να φθάσει στην κατάκτηση του, χαρακτήρισε ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς την ΑΝΟΡΘΩΣΗ, στο πλαίσιο ραδιοφωνικών του δηλώσεων στη συχνότητα του Active.

Αναλυτικά πιο κάτω οι τοποθετήσεις του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της ομάδας μας.

Δέκα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, τι έχεις δει μέχρι τώρα; Το κρίνεις πιο ανταγωνιστικό από προηγούμενα χρόνια; «Νομίζω ότι όσα είδαμε μας αφήνουν ευχαριστημένους υπό την έννοια ότι όλα τα παιχνίδια είτε με μικρές με ομάδες είτε με μεγάλες ομάδες είναι ενδιαφέρον. Δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν ξεκάθαρα φαβορί. Φέτος η όλη κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό παίζει μεγάλο ρόλο, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλη την Ευρώπη. Βλέπουμε παράξενα αποτελέσματα και θα έλεγα ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο απ’ αυτό που συνηθίσαμε. Κακά τα ψέματα, χωρίς κόσμο το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο».

Πιστεύεις ότι έχουν σμικρυνθεί οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων και των μικρών ομάδων; «Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο μικρή η διαφορά. Θα έλεγα ότι αυτή η κατάσταση επηρέασε όλους. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ομάδες που δεν ξέρουν σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες τους».

Ζεις από κοντά την Ανόρθωση, θεωρείς ότι η πορεία που κάνει είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται από πέρσι από τον Κετσπάγια; «Είναι η δουλειά που γίνεται από το καλοκαίρι του 2019, όταν ήρθε πίσω ο Τιμούρ. Φαίνονται τα αποτελέσματα και πέρσι και φέτος. Αν δούμε όλα τα παιχνίδια είναι με διαφορά η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα και το τονίζω αυτό. Δεν είχε ποτέ μεγάλη διαφορά στην απόδοσή της από παιχνίδι σε παιχνίδι και γι’ αυτό είναι στην πρώτη θέση και έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες».

Θα έλεγες ότι η Ανόρθωση φέτος έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα; «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει περισσότερες πιθανότητες ναι. Αλλά, το πρωτάθλημα έχει πάρα πολλά παιχνίδια. Μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα, αλλά με την σταθερότητα και την ποιότητα που έχει η φετινή Ανόρθωση πιστεύω ότι θα μείνει εκεί. Το θέμα είναι πόσο μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να πλησιάσουν την Ανόρθωση».

Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, πέραν της Ανόρθωσης; «Σίγουρα ο Απόλλων και η Ομόνοια θα βρει τον δρόμο της είμαι σίγουρος. Δεν αποκλείω ούτε τη φετινή ΑΕΛ παρά το γεγονός ότι έχασε σε κάποια παιχνίδια που είχε καλή απόδοση. Η ήττα από την Πάφο τους πήρε πίσω, αλλά πιστεύω είναι καλή ομάδα και μπορεί να μείνει εκεί».

Την επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης πώς την αξιολογείς; «Πάρα πολλή ποιότητα. Ειδικά, αν και δεν μου αρέσει να μιλώ για συγκεκριμένο παίκτη, ο Κβιλιτάια είναι πραγματικά εξαιρετικός παίκτης. Έχει καιρό να δω ένα τόσο καλό παίκτη, όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά τεχνικά, τακτικά όπως θέλεις δες το είναι πάρα πολύ καλός παίκτης».

Άλλος ένας παίκτης κομβικός για την Ανόρθωση είναι και ο Μίχα, σωστά; «Πολύ σωστά. Έλειπε από την Ανόρθωση ένας τέτοιος παίκτης. Είχαμε τον Ράγιος, όμως είναι διαφορετικός παίκτης. Δουλεύει και αμυντικά και αυτό αρέσει στον Τιμούρ. Έχει ποιότητα, μπορεί να ντριπλάρει, είναι παίκτης που όσο περνούν τα παιχνίδια είναι ακόμα καλύτερος. Να είστε σίγουροι ότι στην πορεία θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ