Πέρασμα με τεσσάρα από το «Αμμόχωστος»

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την ομάδα μας, που με την εκπλήρωση του 15’ προηγείτο με 2-0.

Στο 9’ ο Αμπαρτζουμιάν κέρδισε το πέναλτι, όταν ανατράπηκε από τον Ντανίλο με τον Μανιά να το μετατρέπει σε γκολ και να γράφει το 0-1. Στην επόμενη  καλή φάση του παιχνιδιού η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έκανε τα τέρματα της δύο. Συγκεκριμένα στο 14’ ο Γκαλίτσιος από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μανιάς πήρε στον ύπνο την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Μέχρι το 25’ η ομάδα μας ήταν αυτή που έλεγχε το παιχνίδι και έψαχνε ένα τρίτο γκολ. Στο δεύτερο μισό η Νέα Σαλαμίνα  αντέδρασε, βρήκε φάσεις και κατάφερε να μειώσει. Συγκεκριμένα στο 40’ μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Βαρέλα με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-2 δίνοντας άλλη τροπή στον αγώνα.

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έψαξε την αντίδραση, ωστόσο στο 42’ ο Ελουντού μετά από ατομική προσπάθεια απώλεσε τετ-α-τετ ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μίχα μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Χουσμπάουερ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Ως εκ τούτου του 1-2 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 49’ ο Αμπαρτζουμιάν δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα μας με 10 ποδοσφαιριστές.  Οι γηπεδούχοι επιδίωξαν να πιέσουν, ωστόσο στο 54’ ένας ωραίος συνδυασμός του Μανιά με τον Ελουντού, έφερε τον Καμερουνέζο σε τετ-α-τετ με τον Βεσελόφσκι να τον ανατρέπει και τον ρεφ Φελλά να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Ο Μανιάς ήταν εύστοχος δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα μας.

Από το σημείο εκείνο και μετά, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ με άρτια αμυντική οργάνωση είχε ως προτεραιότητα να κρατήσει μακριά τους «ερυθρόλευκους» και να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 68’ ο Ελουντού επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Βεσελόφσκι από τα 40 μέτρα ωστόσο είδε το σουτ να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 70’ ο Λόρια έσωσε την ομάδα μας με διπλή απόκρουση, αρχικά το σουτ του Βαρέλα το εκτροχίασε με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά απέκρουσε το σουτ του Ντανίλο.

Ουσιαστικοί τίτλοι τέλους στο παιχνίδι μπήκαν στο 78’. Ο Χούσμπαουερ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Βργκοτς πήρε την κεφαλιά καρφώνοντας τον Βεσελόφσκι και γράφοντας το 1-4.  Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά με την ομάδα μας να κρατά με άνεση το προβάδισμα της.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίλντεφελντ, Κορέια, Μανιάς (56′ Κβιλιτάια), Μίχα (56′ Μαργκάσα), Αμπαρτζουμιάν, Βργκότς, Χουσμπάουερ, Ελουντού(76′ Σελίν)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ