Πέντε στα έξι, μεγάλο διπλό απέναντι στην ΕΘΑ

Με τον πολύ καλό απολογισμό των πέντε νικών σε έξι παιχνίδια, ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα των καλαθοσφαιρικών τμημάτων της ομάδας μας, κατά το Σαββατοκύριακο που πέρασε!

Σε πρώτο πλάνο, περνάει η εκτός έδρας νίκη της Γυναικείας μας ομάδα, επί της δυνατής ομάδας της ΕΘΑ με σκορ 94-88, ένα ψηλό σκορ, που ήταν προϊόν, μιας συναρπαστικής αναμέτρησης!

Όσο για τα άλλα μας τμήματα, όλα προχώρησαν με νικηφόρα αποτελέσματα, πλην της Γυναικείας ομάδας Κάτω των 18, που έχασε εκτός έδρας από το δυνατό Youth Stars, στις λεπτομέρειες (53-46) και επί της ευκαιρίας, η Ανόρθωση συγχαίρει τη νικήτρια ομάδα.
Παρουσιάζουμε πιο κάτω τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου:

Ομάδα Γυναικών: ΕΘΑ – Ανόρθωση 88-94 (Α` Φάση)
Σε ένα από τα πλέον πιο συναρπαστικά παιχνίδια, όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά και των τελευταίων χρόνων γενικά, στο Γυναικείο πρωτάθλημα, η ομάδα μας πέρασε νικηφόρα από το Λευκόθεο όπου νίκησε τη δυνατή ομάδα της ΕΘΑ, με το ασυνήθιστα ψηλό σκορ σε αγώνα γυναικών, που ήταν 94-88!
Ήταν παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης.
Έγινε ένας συναρπαστικός αγώνας, με όλη τη σημασία της λέξης, που περιείχε μεγάλες διακυμάνσεις και με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς.
Για την ομάδα μας, δυο ήταν τα σημαντικά χρονικά σημεία. Η 3η περίοδος, όταν πέρασε μπροστά στο σκορ, καθώς και τα τελικά καθοριστικά χρονικά σημεία, όταν η ΕΘΑ επανήλθε και διεκδικούσε τη νίκη.
Όμως, στα τελικά χρονικά σημεία οι παίκτριες μας έδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση και έτσι, κατάφεραν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους, στο φετινό ξεκίνημα.
Η Ντέλβα σκόραρε 29 πόντους και η Ράτσα με 23, αποτέλεσαν το ντουέτο των πρώτων σκόρερ για την ομάδα μας.
Οι πόντοι και οι συμμετοχές της Ανόρθωσης: Μενελάου 5 (1), Πάγκαλος 19 (1), Ράτσα 23, Ρουσσάκη 2, Ντέλβα 29, Αναξαγόρου, Πιττάκα 6, Κωνσταντίνου 8, Γεωργίου 2, Ιωάννου.

Ανδρών Κ18: Ανόρθωση – Απόλλων 92-36 (Α` Φάση – 2ος όμιλος)
Τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 18!
Στο παιχνίδι που έγινε στην αίθουσα της Β` τεχνικής σχολής Λεμεσού, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο, επικράτησε του Απόλλωνα με σκορ 92-36 και όπως φαίνεται από την τελική διαφορά, οι παίκτες μας σημείωσαν μιαν εύκολη νίκη.
Παρόλα αυτά όμως, ο στόχος είναι να υπάρξει μεν μια ανάλογη συνέχεια, αλλά πάντα με γνώμονα τη σκληρή δουλειά και πάντα, μακριά από πολλά λόγια.
Νοοτροπία, την οποία διαθέτει η ομάδα μας και αυτό, αποτελεί στήριγμα αισιοδοξίας για μιαν ανάλογη του ξεκινήματος, συνέχεια.
Οι πόντοι και οι συμμετοχές της Ανόρθωσης: Πόλτου 22 (4), Ασωνίτης 2, Σπύρου 3, Σιάντος 22 (3), Φλωρίτης 6, Μιχαήλ 15 (1), Στυλιανού 8, Κορνηλίου 4, Κωνσταντίνου 4, Μπούτρος, Ηλιοδώρου 6.

Γυναικών Κ18: Youth Stars – Aνόρθωση 53-46 (Α` Φάση)
Την πρώτη φετινή της ήττα, δέχθηκε η Γυναικεία μας ομάδα Κάτω των 18, στο εκτός έδρας παιχνίδι που έγινε στην αίθουσα του Λυκείου Αποστόλου Μάρκου, όπου αντιμετώπισε το δυνατό συγκρότημα του Youth Stars.
Ήταν παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της πρώτης φάσης και όπως φαίνεται από την τελική διαφορά των 7 πόντων, έγινε μια συναρπαστική αναμέτρηση, με τις παίκτριες μας, να είναι τελικά άτυχες καθώς δεν έφθασαν στο ποθητό αποτέλεσμα.
Ωστόσο η συνέχεια είναι μεγάλη και η ομάδα μας δείχνει να διαθέτει τις δυνατότητες για να φθάσει σε μιαν σημαντική διάκριση κατά τη φετινή χρονιά.
Οι πόντοι και οι συμμετοχές της Ανόρθωσης: Κοζάκου, Πάγκαλου 11 (3), Ιωάννου, Μπολσάκοβα 4, Δημητρίου 2, Κελεσίδου 1, Μακρυγιώργη 12 (1), Λάμπρου 3, Μάρκου, Σιαμπουλή 13, Νικολάου.

Ανδρών Κ16: Αναγέννηση Γερμασόγειας – Ανόρθωση 23-57 (Α` Φάση – 3ος όμιλος)
Με εκτός έδρας νίκη, προχώρησε η Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 16, η οποία στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης, που διεξήχθη στην αίθουσα του Λυκείου Αγίου Νικολάου, επικράτησε της Αναγέννησης με σκορ 57-23.
Η τελική διαφορά, αποτελεί την απόδειξη ότι οι νεαροί μας παίκτες έφθασαν σε μιαν δίκαια επικράτηση και έτσι, αισιοδοξούν για μιαν ανάλογη ή και καλύτερη συνέχεια.
Υπόβαθρο αυτής της αισιοδοξίας, ήταν και το γεγονός ότι η εμφάνιση των παικτών μας ήταν πολύ καλή και σε αυτό το παιχνίδι.

Ανδρών Κ14: Ανόρθωση – Αστέρας Μέσα Γειτονιάς 58-52 (Α` Φάση – 1ος όμιλος)
Αρχή με νικηφόρο αποτέλεσμα, για την Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 14.
Με το δεξί, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τη νέα χρονιά, η Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 14, η οποία, στο παιχνίδι που έγινε στην αίθουσα του Λυκείου Αγίας Φύλας, επικράτησε του Αστέρα Μέσα Γειτονιάς με 58-52, μετά από μιαν συναρπαστική αναμέτρηση, κάτι που φαίνεται και από την τελική διαφορά των 6 πόντων.
Ήταν παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική, καθώς στην πρεμιέρα η ομάδα μας είχε ρεπό.
Όπως πάντα, η καθαυτό ουσία για τους νεαρούς μας παίκτες, είναι η καλλιέργεια του ταλέντου τους.

Γυναικών Κ14: Ανόρθωση – Απόλλων 59-18 (Α` Φάση – 1ος όμιλος)
Δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μετράνε τα κορίτσια της ομάδας μας Κάτω των 14, καθώς στο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική, που έγινε στην αίθουσα της Β` τεχνικής σχολής Λεμεσού, επικράτησαν του Απόλλωνα με 59-18.
Όπως δείχνει και η τελική διαφορά, οι νεαρές μας παίκτριες έφθασαν σε μιαν δίκαιη επικράτηση και βέβαια, αισιοδοξούν για μιαν ανάλογη συνέχεια, πάντα όμως με γνώμονα την ανάπτυξη του ταλέντου τους.

Πηγή: Anorthosis Basketball

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ