Το επιπλέον κίνητρο της προϊστορίας

Καθόλου θετική δεν είναι η προϊστορία της ομάδας μας, απέναντι στις Ελβετικές ομάδες.

Δύο φορές η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει ομάδες από την Ελβετία.

Η πρώτη ήταν την περίοδο 1996-97,  την πρώτη χρονιά του αείμνηστου Ντούσαν Μιτόσεβιτς στον πάγκο της ομάδας μας. Αντίπαλος μας ήταν η Νεσιατέλ Ξαμάξ. Στο πρώτο παιχνίδι όπου απουσίαζε ο Σίνισα Γκόγκιτς και στη θέση του φορ, αγωνίστηκε ο Πανίκκος Πούνας, η ομάδα μας αν και προηγήθηκε με κεφαλιά του Σταύρου (Χρούπες) στο 18’  στο τέλος ηττήθηκε με 1-2, με τον επαναληπτικό να είναι διαδικαστικός, με τους Ελβετούς να μας κερδίζουν με 4-0.

Η δεύτερη φορά που η Ανόρθωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει Ελβετική ομάδα, ήταν το Σεπτέμβριο του 1998. Μετά τον αποκλεισμό από τον ΟΣΦΠ για το Champions League, η ομάδα μας συνέχισε στο τότε κύπελλο UEFA,  εκεί όπου απέναντι της βρήκε τη Ζυρίχη. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ελβετία χάσαμε με 4-0 και στον επαναληπτικό που ήταν διαδικαστικός, χάσαμε με 2-3.

Η προϊστορία μπορεί να είναι αρνητική, είναι όμως ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα μας. Επιπρόσθετα, μπορεί το Ελβετικό ποδόσφαιρο να είναι πιο αναπτυγμένο από το δικό μας, ωστόσο η ομάδα μας έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές και ευχόμαστε η εμπειρία αυτή να βγει στον αγωνιστικό χώρο του St Jakobs.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ