Γιατί Κβιλιτάια

Στην επιλογή του Γκιόργκι Κβιλιτάια για την αντικατάσταση του Νίκα Κατσαράβα, προχώρησε ο προπονητής της ομάδας μας, Τιμούρ Κετσπάγια. Με τον ποδοσφαιριστή έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και φθάνει στην Κύπρο γύρω στο μεσημέρι, για να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

Ο Γεωργιανός φορ, προκρίθηκε μέσα από τη μικρή λίστα που σχημάτισε ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την αποχώρηση του Κατσαράβα για την Λεχ Πόζναν. Για την απόφαση του Γεωργιανού κόουτς να καταλήξει στο συμπατριώτη του επιθετικό, προσμέτρησε κυρίως το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής είναι απόλυτα έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς, αφού αγωνίστηκε με την Εθνική Γεωργίας στα πρόσφατα παιχνίδια για τον Nations Leauge. Ένα περίπου τέταρτο στο παιχνίδι με την Εσθονία (1-0 Κατσαράβα), και 1 ώρα στο παιχνίδι με τα Σκόπια (1-1 Οκριασβίλι).

Επιπρόσθετα, το Βέλγιο κατατάσσεται στην ατηγορία Β στα πλαίσια του Covid 19 και δεν θα χρειαστεί χρόνος «καραντίνας», όπως έγινε στην περίπτωση του Ντορ Μίχα από το Ισραήλ. Έτσι αν το θελήσει ο Κετσπάγια, ο Κβιλιτάλια μπορεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα αλλά κυρίως και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με μια εκ των Βασιλεία/ Οσιγιεκ στα πλαίσια του Γ΄προκριμματικού γύρου στο Europa Leauge, εκεί όπου δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο Μανιάς λόγω της τιμωρίας που κουβαλά.

Τέλος, και αυτό που αποτελεί βασική προϋπόθεση και αρχή στην επιλογή του ποδοσφαιριστή από τον Τιμούρ Κετσπάγια, είναι το γεγονός πως έχει ο ίδιος ο κόουτς την άποψη για το τι μπορεί να προσφέρει. Μπορεί στην θητεία του ως προπονητής της Εθνικής Γεωργίας να μην τον είχε καλέσει, όμως τον γνωρίζει πολύ καλά παρακολουθώντας την πορεία του, τόσο σε εθνικό όσο και σωματειακό επίπεδο… θέλοντας να περιορίσει το ρίσκο αποτυχίας της μεταγραφής.

Έτοιμος από καιρό
Το όνομα του Κβιλιτάια, δεν είναι φρέσκο και ούτε άγνωστο στα ενδότερα της Ανόρθωσης. Για τον ποδοσφαιριστή, ο Κετσπάγια είχε ενδιαφερθεί και στην περσινή περίοδο όμως το μεγάλο συμβόλαιο του στην Γάνδη, ήταν τροχοπέδη στις όποιες προσπάθειες του.

Φέτος, από τις αρχές Ιουνίου υπήρχαν αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο στην Γεωργία πως σε περίπτωση πώλησης του Κατσαράβα, ο Κετσπάγια θα κινηθεί για τον ύψους 1,93 ομοεθνή του επιθετικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ