Ευχές σε ΟΦΚ

Τα 109 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα η ΟΦΚ, με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας μας να στέλνουν ευχές για τα γενέθλια της.

Αναλυτικά πιο κάτω.

109 Χρόνια ΟΦΚ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ?⚪️

Το 1911 ιδρύεται ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Βελιγραδίου. Το αρχικό όνομα ήταν BSK, ένας σύλλογος που ήταν ο πιο πετυχημένος πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, κερδίζοντας μάλιστα 6 πρωταθλήματα Σερβίας και 5 πρωταθλήματα στην κατηγορία της πρώην Γιουγκοσλαβίας μεταξύ του 1923 και του 1944.

Το 1957 το όνομα μετατρέπεται με το τωρινό όνομα, και η ΟΦΚ Βελιγραδίου για την επόμενη δεκαετία πετυχαίνει απίστευτα πράγματα στην Ευρώπη. Το 1962-1963 έφτασε μάλιστα μέχρι τα ημιτελικά της τότε διοργάνωσης «Κύπελλο Κυπελούχων» αντιμετωπίζοντας την αγγλική Τότεναμ. Δέκα χρόνια αργότερα (1972-1973) φθάνει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ουέφα και αποκλείεται από την Ολλανδική Τβέντε.

Μια ιστορική ομάδα που τα τελευταία χρόνια δίνει τον δικό της αγώνα απέναντι στα οικονομικά προβλήματα αλλά κυρίως στον πόλεμο που δέχτηκε από τις ομάδες που ιδρύθηκαν μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και έτυχαν χείρας βοηθείας από το κράτος εις βάρος της ΟΦΚ και άλλων παλιών συλλόγων.

Η Klub prijatelja OFK Beograda αγωνίζεται στο Omladinski Stadion και τα Αδέλφια μας BLUE UNION κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να την επαναφέρουν στην 1η κατηγορία του Σέρβικου πρωταθλήματος. Εκεί που της αξίζει, εκεί που ανήκει.

Χρόνια πολλά Αδέλφια – 1911 ?⚪️

OFK – ANO – DYNAMO

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ