Μικάια:«Δεν είμαι τεμπέλης»

Δηλώσεις στην POSTV παρέθεσε ο Γεωργιανός νεαρός τερματοφύλακας της ομάδας μας Λούκα Μικάια.


Αναλυτικά τα όσα είπε στο άρθρο όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «GOAL»

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, Λούκα Μικάια, μίλησε στη γεωργιανή POSTV και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Ανόρθωση. Αρχικά μίλησε πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη απέναντι στον Ερμή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (Κυριακή 23 Αυγούστου) και πως αγωνίζεται για την ομάδα Νέων της Ανόρθωσης με στόχο κάποια στιγμή να αποτελέσει στέλεχος της ανδρικής ομάδας και να αρχίσει να υπολογίζεται.

«Η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, χάσαμε το πρωτάθλημα για μη ποδοσφαιρικούς λόγους και το βίωσε αυτό όλη η ομάδα. Είμαι λίγο λυπημένος που είμαι στην ομάδα Νέων, αλλά αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο για μένα, πάντα είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα Νέων», είπε.

Ακολούθως έκανε αναφορά στην καριέρα του αποκαλύπτοντας πως δεν ήταν τερματοφύλακας από πάντα και σε ένα ματς με την Ζουγκδίδι Μπάια όταν ήταν μικρός δεν υπήρχε τερματοφύλακας, μπήκε αυτός, του άρεσε η θέση και παρέμεινε εκεί.

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εδώ αρχικά, είναι πολύ υψηλότερο το επίπεδο από τη Γεωργία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στην προετοιμασία. Μπορώ να πω ότι πέρασα τα πάντα αυτή τη στιγμή, οι Γεωργιανοί που είναι στην ομάδα με βοήθησαν πολύ. Στέκονται δίπλα μου σε όλα. Είμαι τόσο ευλογημένος που έχω τέτοιους επαγγελματίες τριγύρω και προσπαθώ να ακούσω και να μάθω από αυτούς. Σύντομα θα παίξουμε στο Europa League, ο αντίπαλος δεν είναι γνωστός ακόμα, αλλά νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να παίξουμε στους ομίλους. Υπάρχουν έμπειροι και καλοί παίκτες που παίζουν στην ομάδα».

«Σε γενικές γραμμές, αν συγκρίνουμε τα πρωταθλήματα Γεωργίας και Κύπρου, υπάρχει πολύ υψηλότερο επίπεδο εδώ, τόσο στις υποδομές, όσο και στο επίπεδο του ποδοσφαίρου, οι οπαδοί συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα παιχνίδια. Χαίρομαι που τον τελευταίο καιρό σημειώθηκε πρόοδος και στη Γεωργία», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Ο κύριος στόχος μου είναι να αναπτυχθώ όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν είμαι τεμπέλης για προπόνηση και γυμναστική. Προσπαθώ να γίνω καλύτερος από προπόνηση σε προπόνηση και να γίνω καλός τερματοφύλακας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ