Δρ. Αρμεύτης: «Η απόφαση να μην παιχτεί ποδόσφαιρο δεν ήταν θέμα επιδημίας…»

Ο δρ. Χάρης Αρμεύτης ο οποίος μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (10/06) στον Super Sport FM 104.0 για θέματα που αφορούν την λειτουργία του νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος είναι μέλος της Ιατρικής Επιτροπής η οποία έχει συσταθεί από την ΚΟΠ και η οποία θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά:
«Δεν έχουμε ακόμη βάλει κάτω τα δεδομένα για να δούμε με πιο τρόπο θ’ αναπτυχθεί  αυτό το πρωτόκολλο, σίγουρα αυτή η επιτροπή δεν συστάθηκε μόνο για το θέμα του KOVID19 αλλά αλλά γενικά θα έχει ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα για τα θέματα του ποδοσφαίρου γενικότερα».

Τι μπορεί να ισχύσει στο ποδόσφαιρο, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα;
«Το θέμα του αθλητισμού, ειδικά του ποδοσφαίρου δεν μπορούμε να έχουμε περιορισμούς στο παιχνίδι. Αυτό δηλαδή που διαβάζουμε κατά διαστήματα ότι υπάρχουν κάποιες ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες που απαγορεύουν την επαφή μεταξύ των ποδοσφαιριστών προσωπική μου άποψη στην πράξη αυτό δεν  μπορεί να γίνει… δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς προσωπική επαφή. Από την άλλη είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους και αυτό δεν ισχύει μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για όλα όταν προχωρούμε στην χαλάρωση των μέτρων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε και από αυτή την άποψη πάμε καλά. Από την άλλη υπάρχει μια στενή παρακολούθηση γιατί τα δεδομένα από στιγμή σε στιγμή μπορεί ν’ αλλάξουν, ειδικά στην φάση που ανοίγουν τ’ αεροδρόμια. Βάση αυτής της παρακολούθησης και αυτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλα αυτά δημιουργούν και μπορούν να τροποποιήσουν τα διάφορα μέτρα. Εφόσον είμαστε σε μια ελεγχόμενη κατάσταση προχωράμε και χαλαρώνουμε και μπορούμε να επιστρέψουμε στους φιλικούς αγώνες και στην προετοιμασία που θα έχουν οι ομάδες και σιγά σιγά να επαναρχίσει το πρωτάθλημα εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Σε δύο βδομάδες οι ομάδες αρχίζουν προετοιμασία:
«Σε άλλες χώρες τα πρωταθλήματα έχουν επαναρχίσει κανονικά και χώρες μάλιστα που είχαν πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα από την Κύπρο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτές οι αποφάσεις δεν αφορούσαν καθαρά τα της επιδημίας, έχουμε μια τάση γενικά σε ότι προβλήματα παρουσιάζονται ή στις δυσκολίες που έχουμε να τα φορτώνουμε στον COVID19 οπότε προσωπικά πιστεύω ότι η απόφαση να μην παιχτεί ποδόσφαιρο δεν ήταν μόνο θέμα επιδημίας. Από την στιγμή που άρχισε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και άλλες χώρες, θα μπορούσε, με την ίδια λογική, να παιχτεί ποδόσφαιρο και στην Κύπρο».

Πότε θα είναι έτοιμο το πρωτοκολλο;
«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποια επαφή και θα δούμε τα δεδομένα για να βοηθήσουμε, δεν θα καθορίσουμε τι θα γίνει…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ