«Η UEFA θα έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή σωματείων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…»

Στη σημερινή διάσκεψη του ΠΑ.Σ.Π, τοποθετήθηκε και ο Λοΐζος Χατζηδημητρίου, εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑ.Σ.Π.

Μεταξύ άλλων ο Λοΐζος Χατζηδημητρίου ανάφερε τις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA, και πως υπάρχει ο κίνδυνος η UEFA να αρνηθεί τη συμμετοχή των ομάδων μας.

Αναλυτικά πιο κάτω το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Π:

«Από την πλευρά του, ο κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου, μίλησε για τις κατεθυντήριες γραμμές της UEFA, οι οποίες επιτρέπουν τη διακοπή του πρωταθλήματος για δύο λόγους, είτε λόγω κυβερνητικής απόφασης, είτε για οικονομικούς. Το πρώτο δεν ισχύει στην Κύπρο, ενώ στο δεύτερο είναι ξεκάθαρο ότι η ΚΟΠ και οι ομάδες δεν μπορούν να αιτιολογήσουν ότι κινδυνεύει η οικονομική τους επιβίωση αν συνεχιστεί το ποδόσφαιρο. «Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που η κυβέρνηση είπε ότι είναι ΟΚ και η ομοσπονδία όχι», είπε!

Τέλος, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι «η UEFA στο τέλος των οδηγιών της καθιστά σαφές ότι θα έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή σωματείων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν η απόφαση κάποιας ομοσπονδίας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα δεν βασίζεται σε ένα από τους δύο λόγους που αναφέραμε! Ένας εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ παραδέχτηκε δημόσια ότι το οικονομικό πρόβλημα θα είναι για του χρόνου. Και έχει δίκιο, διότι οι ομάδες προετοιμάστηκαν ήδη για το 2019. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως θα αποδεχτεί η UEFA τυχόν επίκληση του οικονομικού ως λόγος διακοπής.».»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ