«Στην Ανόρθωση το μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα…»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του boon.hu έδωσε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μας, Ζόλταν Νάγκι. Ο Μαγυάρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην Κύπρο εν καιρώ κορωνοϊού, τους τερματοφύλακες της ομάδας μας, αλλά και τα όσα έζησε υπερασπιζόμενος τα γκολπόστ της «Μεγάλης Κυρίας».

Αναλυτικά πιο κάτω όσα ανέφερε.

Για τη ζωή στην Κύπρο κατά τον κορωνοϊό: «Είναι καλό να το πω. Η Κυβέρνηση εδώ πήρε άμεσα μέτρα. Από τις 25 Μαρτίου η χώρα έκλεισε εντελώς τα σύνορά της και τις επιχειρήσεις. Λειτουργούν μόνο οι υπεραγορές, οι φούρνοι, τα φαρμακεία και οι τράπεζες. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 6:00. Μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο μία φορά την ημέρα και αυτό γίνεται με την προϋπόθεση ότι θα στείλουμε ένα sms στην Κυβέρνηση και θα εγκριθεί. Στους δρόμους υπάρχει Αστυνομία που ελέγχει αν έχεις στείλει το συγκεκριμένο μήνυμα».

Για τις προπονήσεις: «Προπονηθήκαμε τελευταία φορά στις 13 Μαρτίου. Οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τις 14 Μαρτίου αναβλήθηκαν. Όλοι προπονούνται πλέον στο σπίτι. Η ΚΟΠ ακολουθεί συνεχώς τις οδηγίες από την UEFA και τη FIFA. Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για το πώς και πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά φυσικά οι Αρχές θα λάβουν τις αποφάσεις ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι τερματοφύλακες πρέπει να ακολουθούν το πρόγραμμα που τους έχει σταλεί από τους γυμναστές της ομάδας. Προσπαθώ να “ξοδέψω” χρήσιμα τον χρόνο που έχω. Προσπαθώ να επιμορφώνομαι και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου με σύγχρονες τακτικές εκγύμνασης των τερματοφυλάκων για να μπορώ να δουλεύω πιο αποτελεσματικά», ήταν η τοποθέτηση του προπονητή τερματοφυλάκων της Ανόρθωσης, ο οποίος εμβάθυνε στον τρόπο δουλειάς του στο προπονητικό κέντρο «Αντώνης Καρράς».

Για τη δουλειά του στην ομάδα μας: «Είμαι υπεύθυνος για πέντε τερματοφύλακες. Εκτός από τον τερματοφύλακα της Εθνικής Γεωργίας, τον Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης της τεχνικής ηγεσίας έχω άλλους δύο Κύπριους τερματοφύλακες και εργάζομαι επίσης με άλλους δύο νεαρούς πορτιέρε, οι οποίοι κάνουν διπλή προπόνηση πολλές φορές την βδομάδα, με βάση το πρόγραμμα που έχω. Δηλαδή, κάνουν το πρωί προπόνηση με την πρώτη ομάδα και το απόγευμα με την ομάδα Νέων. Οι επιδόσεις του Λόρια είναι εξαιρετικές και τα στατιστικά του δείχνουν ότι έχουν βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στη φετινή της πορεία. Αναλύω την απόδοση κάθε τερματοφύλακα και έτσι βρίσκω τα λάθη που μπορούν να διορθωθούν κατά την προπόνηση για να βελτιώνονται. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι ο Μουρτάζ Νταουσβόλι, ο οποίος ήταν παίκτης της Ντιοσγκιορ Ουγγαρίας, για λίγα χρόνια, παίζει επίσης στην Ανόρθωση».

Για τα όσα έζησε στην ομάδα μας ως ποδοσφαιριστής: «Αμέσως μετά τον πρώτο χρόνο παρουσίας μου η Ανόρθωση μου πρόσφερε συμβόλαιο. Το μεγάλο όνειρό μου έγινε πραγματικότητα όταν έπαιξα στο Champions League σε δύο αγώνες τη σεζόν 2008-09. Αγωνίστηκα στο παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης στην Κύπρο και στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ έζησαν από τον πάγκο τη μαγική ατμόσφαιρα στους υπόλοιπους αγώνες. Έπαιξα, επίσης, κόντρα στην Τότεναμ στην Αγγλία για το Κύπελλο UEFA».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ