«Δεν μπορούσε να λείπει η ηρωομάνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ…»

Σε ανάρτηση επί της ευκαιρίας της Εθνικής Επετείου του επικού αγώνα προχώρησε νωρίτερα σήμερα οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μας, του «MAXHTEC CLUB – ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΥ»

Αναλυτικά πιο κάτω η ανάρτηση:

65 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη του πιο επικού και πιο όμορφου Αγώνα που διεξήγαγε στην Ιστορία του ο Κυπριακός Ελληνισμός, τον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Για 4 χρόνια ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής και τα παλληκάρια του, στα βουνά και στις πόλεις της Κύπρου, έδωσαν μάχες, σκότωσαν και σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, απαγχονίσθηκαν. Όλα αυτά για την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα Ελλάδα.

Από τον Εθνικό Αγώνα δεν μπορούσε να λείπει η ηρωομάνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Κυριάκος Μάτσης, ο Παύλος Παυλάκης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Μόδεστος Παντελή, ο Θεοδόσης Χατζηθεοδοσίου, ο Παναγιώτης Τουμάζου και πολλοί άλλοι υπήρξαν εκτός από άξια τέκνα της Πατρίδας και παιδιά που γαλουχήθηκαν στο Σωματείο της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.

Αποκορύφωμα της όλης δράσης ήταν η ανατίναξη του Σωματείου στις 8/7/1958. Η ενόχληση των κατακτητών από τη πολυποίκιλη δράση της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ τους οδήγησε στο να βομβαρδίσουν το Οίκημά μας. Νόμιζαν ότι έτσι θα διέλυαν μια και καλή την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. “Πλανάσθε, το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της” διεκήρυξε ο Πρόεδρος Αναστάσιος Οικονομίδης. Έτσι κι έγινε, ο Φοίνικας, αναγεννήθηκε μέσα απ’ τις στάχτες του για να μεγαλουργήσει και πάλι!

65 χρόνια μετά και όσο και αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε, εμείς επιμένουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ – ΖΗΤΩ Η 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 – ΖΗΤΩ Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ