«Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό…»

Σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Πολωνίας προχώρησε ο Λούκας Σόσιν. Ο Πολωνός παλαίμαχος επιθετικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από το νησί μας αλλά και την ομάδα μας, με τις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό να έχουν ιδιαίτερο χρώμα.

Αρχικά ανέφερε:«Εκτιμώ ότι έχω σήμερα και εκτιμήθηκα στην Κύπρο. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό είχαν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Τελικά εκπλήρωσα το μεγάλο όνειρό μου. Είχα δύο τέτοια (σ.σ. όνειρα), την εθνική Πολωνίας και το Champions League. Έχω ευγνωμοσύνη και έχω συνειδητοποιήσει ότι αισθάνομαι ολοκληρωμένος. Δεν έχει νόημα να εξετάζουμε αν θα μπορούσα να επιτύχω περισσότερα. Καθώς μετακόμισα στην Κύπρο, άκουσα κριτική για την απόφασή μου. Δεν με ένοιαξε καθόλου».

Και πρόσθεσε: «Στην Κύπρο έπαιξα με παίκτες όπως ο Σάβιο, ο Πάολο Κόστα, παιδιά που έπαιξαν σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ίντερ και σε αυτούς που κριτικάρουν το κυπριακό πρωτάθλημα θα σας υπενθυμίσω μερικά ονόματα παικτών που έπαιξαν εκεί: Μπουκάλσκι, Ζουράφσκι, Κοσόφσκι, Ζεβλάκοφ, Σικόρα, Ζάγιατς, Σόμπτσακ, Μάγιακ, Ράσιακ, Μιχάλσκι, Κόβαλτσικ. Θα μπορούσα να αναφέρω και τον εαυτό μου, αλλά στην Κύπρο έπαιξαν μερικές από τις πιο μεγάλες μορφές της Πολωνίας. Στην Κύπρο είχαν επιτυχίες στην Ευρώπη οπότε πιθανότατα κανείς δεν πρέπει να βλέπει με υποτιμητικό τρόπο την Κύπρο. Όταν πήγα στον Απόλλωνα δεν σκέφτηκα καν ότι θα έμενα εκεί τόσο πολύ».

Για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Στην Κύπρο ο καθένας ταυτίζεται με μια ομάδα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή πεποιθήσεων. Με εκτιμούσαν οι οπαδοί των ομάδων μου αλλά και άλλων ομάδων»,.

Για του ρυμούς ζωής στην Κύπρο: «Στην Κύπρο η ζωή είναι άνετη, οπότε η καθυστέρηση για ραντεβού είναι φυσιολογική. Το αύριο παραμένει αύριο… αύριο. Ήμουν ενοχλημένος από αυτό, αλλά έπρεπε να συνηθίσω σε αυτούς. Τους καταλαβαίνω λίγο με τις υψηλές θερμοκρασίες, γιατί πραγματικά είναι σκληρό να εργάζεσαι στη ζέστη, παρόλο που εγώ προσπαθώ να είμαι καλά οργανωμένος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ