«Πρέπει να απομακρύνουμε τους διαιτητές που μεγαλώνουν την προκατάληψη»

«Θεωρούμε πως η διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι έκανε αδικαιολόγητα λάθη και αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Άκουσα τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΠΟΕΛ και οφείλει να μην είναι προκλητικός και να μην παίζει με την νοημοσύνη του κόσμου, υπήρχαν για ξεκάθαρες δύο παραβάσεις πέναλτι, υπήρχαν λανθασμένα οφσάιντ, υπήρχαν κίτρινες κάρτες, δεν μπορούμε να δεχθούμε να έχουμε αυτή την συμπεριφορά από την αντίπαλη ομάδα», ήταν το αρχικό σχόλιο του εκπρόσωπου τύπου της ομάδας μας Σάββα Πηλακούτα μιλώντας     στο Super Sport FM 104

Στην συνέχεια ανέφερε: «Είδαμε με ικανοποίηση τους συναδέλφους να κάνουν αναφορά στις φάσεις και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η διοίκηση της Ανόρθωσης θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοιες διαιτησίες. Θα εξετάσει η διοίκηση όλα αυτά που χρειάζονται, είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι με την διαιτησία του αγώνα και ιδιαίτερα με τις δύο πεντακάθαρες περιπτώσεις πέναλτι που δικαιούμαστε».

Για το τι μπορεί να γίνει: «Θα πρέπει να δούμε πολλά πράγματα, εμείς στηρίζουμε τον Κύπριο διαιτητή και είμαστε μαζί με αυτούς που λένε ότι πρέπει να απομακρύνουμε τους κακούς διαιτητές. Πρέπει να βρούμε τρόπο να απομακρύνουμε αυτούς που μεγαλώνουν την προκατάληψη. Πρέπει να φέρουμε ξένους που να έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από αυτούς που έχουμε. Υπάρχει μια τάση για την Ανόρθωση και ποιος ο λόγος που φωνάζει από την στιγμή που στηρίζει την κυπριακή διαιτησία, το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε να απομακρύνουμε τους κακούς διαιτητές».

Για το γεγονός ότι λέχθηκε ότι ήταν ήπια η αντίδραση της Ανόρθωσης: «Ήμασταν έντονοι ως προς τα πέναλτι και τις ξεκάθαρες φάσεις της Ανόρθωσης. Η δική μας προσέγγιση είναι θέμα δικό μας και όχι του ΑΠΟΕΛ να κρίνει. Προτιμούμε παρά να φωνάζουμε προς τους διαιτητές, να λειτουργούμε με τους σωστούς τρόπους. Το γεγονός ότι δεν είχαμε έντονη αντίδραση, δεν πρέπει εκληφθεί ότι δεν έχουμε παράπονο».

Για τις επόμενες ενέργειες της Ανόρθωση: «Έχουμε την θέση μας για την διαιτησία και θα την εκφράσουμε στην Άτυπη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να βελτιωθεί ο χώρος της διαιτησίας. Πρέπει να κρατήσουμε αυτούς που μπορούν και αυτούς που δημιουργούν προκατάληψη πρέπει να τους απομακρύνουμε».

Για την προκατάληψη: «Εμείς προσπαθούμε και όλες οι ομάδες να μην την μεγαλώνουμε χωρίς βασικό λόγο και αιτία, όμως είναι τόσο έντονα τα γεγονότα και δεν μπορείς να μην το κάνεις. Είναι καλό να μην μεγαλώνει σε υπερβολικό βαθμό, όμως υπάρχουν άτομα που δεν βοηθούν σε αυτό το κομμάτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ