Χαμπουλλάς για μεταγραφές: «Είμαστε στη διάθεση του προπονητή…»

Στο «Goal» και στον Πάνο Λάρκο, μίλησε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Ο πρόεδρος της εταιρείας επανέλαβε πως η οικονομική βιωσιμότητα δεν αφορά μόνο τον Χρήστο Πουλλαΐδη, εκφράζοντας εκ νέου την πρόθεση το έμψυχο δυναμικό να ενισχυθεί όπως επιθυμεί ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ολοκληρώθηκε το 2019 με ιδανικό τρόπο για την Ανόρθωση. Η ομάδα έκανε στο δεύτερο μισό της χρονιάς εξαιρετική πορεία. Ποιος είναι ο δικός σας απολογισμός;

«Να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία. Ήταν δύσκολη χρονιά για την Ανόρθωση. Κλείνει με ελπιδοφόρο τρόπο και είμαι βέβαιος ότι το 2020 θα μας βρει πιο σοφούς, ενωμένους και την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει. Θα είμαστε στους στόχους μας φέτος, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από την αρχή της περιόδου και γι’ αυτό η διοίκηση εργάζεται καθημερινά, πολύ εντατικά, διότι θέλουμε να δούμε τον κόσμο μας ξανά περήφανο όπως τον έχουμε συνηθίσει».

Το γεγονός ότι η ομάδα είναι στα ψηλά και διεκδικεί την πρωτιά, σας βάζει περισσότερη πίεση για ενίσχυση;

«Η διοίκηση δεν καταλαβαίνει από πίεση. Η διοίκηση καταλαβαίνει από υποχρεώσεις. Και αυτές οι υποχρεώσεις πηγάζουν από το όνομα και την ιστορία της ίδιας της Ανόρθωσης. Είμαστε στη διάθεση του προπονητή, αν και εφόσον επιθυμεί να ενισχυθεί η ομάδα να το πράξουμε. Όμως, αυτό θα γίνει μέσα από πολλή σκέψη. Έχουμε διαγράψει τις εποχές που κάναμε μετεγγραφές χάριν των μετεγγραφών. Η ομάδα έχει εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, γι’ αυτό έχει καλά αποτελέσματα και περιμένουμε οδηγίες απ’ αυτούς που έχουν την ευθύνη και τη γνώση και ξέρουν καλύτερα από μας να μας πουν τι πρέπει να πράξουμε».

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι με την πορεία της ομάδας και με μία-δυο ποιοτικές προσθήκες μπορεί να «χτυπήσει» η ομάδα τον τίτλο. Υπάρχει περίπτωση ο κ. Πουλλαΐδης να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γίνουν αυτές οι προσθήκες;

«Η υπόθεση ενίσχυσης και οικονομικής ευρωστίας δεν αφορά ένα άτομο μόνο. Νομίζω είναι και άδικο όποτε υπάρχει θέμα οικονομικό να επικαλούμαστε ένα άτομο ή τα ίδια άτομα από το παρελθόν. Ο κ. Πουλλαΐδης ως μεγαλομέτοχος έχει πράξει εις το ακέραιο το καθήκον του. Έχουμε ως διοίκηση ένα ελκυστικό σχέδιο, αυτό των Champions Shares και αυτή τη στιγμή όλοι οι Ανορθωσιάτες, ανεξαρτήτου οικονομικού εκτοπίσματος έχουν υποχρέωση ο καθένας στον βαθμό που μπορεί να συνεισφέρει. Δεν έχει σημασία το ποσό αλλά η πρόθεση και η διάθεση. Για μένα αυτό είναι που μετρά. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος θα μου δώσει 5 χιλιάδες ή 10 ευρώ. Με ενδιαφέρει να νιώθω ότι ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι διατεθειμένος να βοηθήσει. Μέχρι τώρα η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ θετική».

Πρόσφατα μιλήσατε για επενδυτές από εξωτερικό. Υπάρχει κάτι;

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτή τη βάση. Έχω αναλάβει προσωπικά κάποιες πρωτοβουλίες. Δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον να έρθει και να επενδύσει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όμως προσπαθούμε».

Μεγάλο κεφάλαιο στην Ανόρθωση είναι η παρουσία του κόσμου της και η στήριξη που δίνει. Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς κλείνοντας έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο που περιμένει με αγωνία να πανηγυρίσει έναν τίτλο: «Ο μεγαλύτερος τίτλος που μπορεί να πανηγυρίσει ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι η απαλλαγή από τον βάρβαρο κατακτητή και η απελευθέρωση της Κύπρου. Είναι η απαλλαγή του τίτλου του πρόσφυγα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα να ευχηθώ στον κόσμο να είναι καλά και να είναι βέβαιος ότι εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας για να δούμε ξανά αυτό τον υπέροχο κόσμο να πανηγυρίζει τίτλους και να κυκλοφορεί περήφανος όπως τον έχουμε συνηθίσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ